« Върни се назад Публикувано на 06.01.2010 / 11:45

Виновните винетки, поредната димна завеса в българската политика

Поводът е, че СИ БАНК, в която над 80% са на белгийската група KBC и 18% на Цветелина Бориславова, в консорциум с “ВИП Секюрити”, спечели конкурса за винетките, припомни днес 24 часа. Комисията отстрани консорциум между “Лукойл” и Холдинг “Пътища” на Васил Божков, а втори в класирането бяха “Български пощи”.

“Не се ли притеснявате от факта, че г-жа Цветелина Бориславова участва в дружеството? Не представлява ли това конфликт на интереси и облагодетелстване на ваши близки с пари, събрани от българите?”, питат червените. А чрез Корнелия Нинова завистливо уточняват, че СИ БАНК ще спечели 50 млн. лв. от разпространението на винетките.

Бившият зам.-строителен министър Димчо Михалевски пък бил притеснен, че 150 млн. лв. от очакваните общо 200 млн. от продажбата на винетки нямало да влязат в бюджета през януари, заради забавянето на конкурса. С разпространението на стикерите от клонове на СИ БАНК се нанася сериозен удар върху интересите на държавното дружество “Български пощи”, коментира още той.

И докато загубилите оспориха резултатите, а Комисията за защита на конкуренцията им каза, че не са откри нарушения, БСП за да покаже, че е още жива, задава въпроси на премиера за конкурса. И какво от това? Керванът си върви, кучетата си лаят…
 
Строителното министерство казва, че "Конкурсът бе абсолютно прозрачен, а спечелилият консорциум даде най-добра оферта. Другият допуснат участник – "Български пощи" поиска почти двойно повече пари”. Точка!

МРРБ обаче контраатакува и отвръща на удара с препоръката БСП да не им се меси в работата и , че „за пореден път трябва да бъдат поучавани как коректно да боравят с цифрите”. След което министерството на  Росен Плевнелиев им прави бърза аритметика за приходи и разходи и наистина приключва.

И като, че ли всичко това би минало край ушите ни, като поредната шумотевица и нечия ПР-акция за вдигане на „самолета”, който отдавна не може да лети. С две думи  – димна завеса! Зад която основните играчи са си поделили бъдещите приходи, като са оставили на държавата, сиреч на нас данъкоплатците, да покрием разходите им.
Както е било винаги досега!

Колкото и да се тупа, брашняният чувал и празен, все пуска по нещо! А димната завеса е за наивниците, които вярват, че  кипи неуморен труд и новият месия ще ни оправи!

Да, ама друг път!
Или в на друго място!? 

afera.bg

«