« Върни се назад Публикувано на 20.10.2022 / 18:32

ВИЖ ГО КАК ТИ РЪКОПЛЯСКА, ЗА ДА ЗНАЕШ КАК СЕ ГОТВИ ДА ТЕ ПЛЯСКА

Какво разказва начина на ръкопляскане за хората? Не знам, но определено разказва нещо.

Направи ми впечатление, например, че при сбирка на Ким Чен Ун, гостите не просто ръкопляскат, а си блъскат двете ръце с все сила една в друга, ама със замах в раменете си ги блъскат, като всичкото това се случва с такава скорост, че накрая въобще не им се виждат ръцете. На джуджета, сладки. BTW в Китай е същото. Е, малко по-бавно, ама сходно. Абе, каратисти, бате!

В Народния театър пък, пляскат така финно, но пък така сърдечно, че дори нищо от ръцете да не се чуе, то поне сърцето ще вдигне някакъв шум. Щото, знаете, интелектуалците са деликатни хора. Все пак. Пляскат, като реално дясната ръка милва лявата. Ама с чувство.

В Холивуд от своя страна, всички пляскат с ръце над главите. Да не би случайно да останат невидяни! Споко, бе, пич, виж какъв тъмен силует имаш на фона на този светъл Калифорнийски плаж. Дори и Стиви Уондър ще те види!

В английския свят пък, където по принцип не обичат да пляскат, но затова пък обожават да тропат с крака. И до ден днешен не е ясно, на тоя техният парламент, колко често му сменят жълтите павета. Но, там е така – за добро или за зло, все ни е едно! В Америка от своя страна е същото, само дето каубоите в края обичат да добавят едно шумно “woooow”!!!

Преди малко пък го гледах и наш Киро, как ръкопляска, ама нищо неочаквано… Пляска, както и мисли. Лявата ръка въобще не се движи, удобно подпряна на банката, а през това време дясната я удря. Или както се казва у Кировия свят – леви цели, с десни средства.

Не знам. Чудно ми е, защо още няма създаден някакъв институт за анализ на ръкоплясканията? Много проблеми можем да си спестим, ако познаваме в дълбочина ръкоплясканията. Защо проф. Рачев и проф. Кантарджиев още не са оглавили един подобен институт? На ротационен принцип. С пари от някое невинно бахамско НПО.

Ей, хора, това е сериозно – виж го как ти ръкопляска, за да знаеш как се готви да те пляска. Народна мъдрост.

Абе, не ги подценявайте тези неща! Моля ви се.

Васил Петев

«