« Върни се назад Публикувано на 01.06.2021 / 11:05

ВИЕ НЕ СТЕ В ЧАС, „ЗАЕДНО В ЧАС!“

Американската колония Булгаристан е обгрижвана от колонизаторите, които много искат да сме образовани. Особено след като под влияние на евроатлантическите ценности и грубата намеса на соросоидите в България, останахме без качествено образование.

Естествено, отново благотворителността и усилията са насочени към…уязвимите групи. Децата, които си знаят български език, които получават отлични оценки, които се стараят в училище, на които родителите са образовани и знаят стойността на образованието, децата, които печелят международни и национални награди за високи постижения, не са обект на тези американски грижи! Няма и да бъдат!

При дори бегъл поглед към соросоидската програма „Заедно в час“ се забелязват интересни неща: програмата е спонсорирана от „Америка за България“ – фондация, която незнайно на какво основание се намесва постоянно в българското образование, култура, история, политика и какво ли още не, нещо като местният координатор на отвъдокеанската американска колония /за щат няма да ни обявят, защото ще трябва рЕзко да вдигнат стандарта на живот, а те искат само земята и ресурсите ни, евтината работна ръка, безмълвни роби и евентуално фронтова линия/.  Виждаме, че програмата е подкрепена и от „Дънди Прешънс“ – една фирма, която изнася златото на България и още много интересни суровини за жълти стотинки и има слухове, че допринася за отровния въздух, който дишаме.

Нанси Шилър, шефката на „Америка за България“, потвърждава, че „Заедно в час“ Е АМЕРИКАНСКИ ПРОЕКТ, ФИНАНСИРАН ОТ САЩ! И били инвестирали 110 милиона долара в българското образование /дали точно българското, е спорно като знаем накъде се насочват парите/! От друга гледна точка, ако си плащаха за базите на наша територия, три пъти по толкова щяхме самите ние да си инвестираме в училищата, и то по български проекти, а не по чужди!!! Както казваме българите, с чужда пита, помен правят!

Много са интересни фактите относно учредяването и съществуването на „Заедно в час“. От една страна, уж българска гражданка е учредител, българи са в УС, но пък устава е и на английски. Защо ли? Може би, за да го разбират истинските собственици?

И още по-интересна е историята на американската „инвестиция“ в българското образование – оказва се, че през 2010 година, когато „Америка за България“ осигурява, по техни твърдения щедро финансиране на „Заедно в час“, член на колективния орган на управление е….АСЕН ВАСИЛЕВ, изживяващ се в момента на като Министър на финансите. Тънка соросоидна и американска линия…..

И още нещо за размисъл – фондацията е регистрирана през 2010 година в Софийски градски съд. Има даден БУЛСТАТ….но в регистър БУЛСТАТ такава фондация несъщестува! Тя се явява за първи път при вписването в Търговския регистър години след това!

Пряката намеса на САЩ в българската вътрешна политика е факт, за който мнозина си затварят очите. Парите се насочват към интересните на тях малцинства и проекти, а ние се чудим защо децата ни не знаят българската история, защо не учат за Баташкото клане, не знаят нищо за Самарското знаме и за освобождението ни от турско робство. Чудим се защо са функционално неграмотни. Отговорът е ясен – подготвя се евтина и необразована работна ръка, послушно население на колонията, което да не знае историята си и да няма грамотността да се противопоставя на безумните им планове. Територия, предназначена за използване на ресурсите!

И…Министър Василев е добре да обясни участието си в това антибългарско начинание! Освен за офшорките, разбира се!

Елена Гунчева

«