Публикувано на 22.06.2022 / 20:28

ВИЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕТЕ ИЗРИТАНИ ОТ ВЛАСТТА. И НИКОГА ПОВЕЧЕ ДА НЕ ПРИПАРВАТЕ ДО НЕЯ!

Помните ли БОРКОР – Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност?

Беше създаден преди десетина години от ГЕРБ, за да изучавал корупционните фактори и да дава решения за отстраняването им преди да се стигне до корупция.

Не свършиха никаква работа.

Но за сметка на това гламавото правителство, което току що падна, даде много примери какво трябваше да търси сега БОРКОР, ако го имаше. Киро, Асен, Лорер и останалите дадоха ясни примери. Известни в западните демокрации, но класически безпардонно прокарани в четворната коалиция.

Та така, тарикати, които лягахте и ставахте с борба на думи с корупцията:

– Да назначиш приятелите си в МС е силен корупционен фактор;

– Да назначиш семейство, което да борави с огромни парични потоци, също е класически корупционен фактор. На Запад за такова нещо щяха да ви свалят от власт още първия ден;

– Да конструираш министерски съвет, при който всеки коалиционен партньор получава собствено министерство е също типичен корупционен фактор; липсва всеки елемент на контрол, защото има партийна зависимост;

– Да назначиш за шеф на Булгаргаз човек, който преди това е оглавявал фирма и тази фирма става посредник за доставка на руски газ (нищо че лъжете, че е американски)  си е чиста индикация за корупция; Този човек преговаря сам със себе си.Но има силни съмнения, че е за наша сметка и във ваша полза.

– Да ползваш огромен правителствен самолет само за двама души на дистанция, при която самолетът даже няма време да набере височина е нещо, за което на Запад ще те изритат от всяка врата на властта, камо ли премиерската.

Няма нужда от скъпа структура като БОРКОР, за да отстраниш тези корупционни фактори. Няма значение, че ви отстраниха хора, за които честен човек не би гласувал.

Вие задължително трябваше да бъдете изритани от властта.

И никога повече да не припарвате до нея.

И Борисов ни плашеше, че без него пропада държавата.

Вие ползвахте същия аргумент.

Но с вас държавата вече пропадна.

Богомил Бонев

Коментари 12 за
“ВИЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕТЕ ИЗРИТАНИ ОТ ВЛАСТТА. И НИКОГА ПОВЕЧЕ ДА НЕ ПРИПАРВАТЕ ДО НЕЯ!”

 1. Съгражданката Елеонора Н. не беше ли години наред начело на БОРКОР?
  Сега сътворява глупатевини в Общ. съвет от коалиция СДС, ДБГ, ССД, БНД и Движение 21.

 2. Дами и господа, Кир4у Измамникът си отиде, ама Боко Тиквата остана.
  Кир4у еВеше Гуглен@, а Боко еВеше европейските си колеги, и то с 200.
  Гешев също остана.
  Пак се очертава инфлация, мрак и служебни правителства на Мунчо Фърчилков.
  Новото политическо блюдо ще е пак с вмирисани мръвки.
  Мислете вече за утре и за по-нататък.

  1. И не забравяйте – Така било е.. И така ще бъде:

   В.”ЩУРЕЦ” – 1933 год………….. „Пътеводител за България – пътища и безпътие“
   „За България може да се каже, че е свободна страна. Или по-правилно казано – България е странна свобода. По устройство е държава, в която всеки се устройва, както намери. Намира се на кръстопътя на дребните амбиции.
   Населението ѝ се състои от бивши, сегашни и бъдещи министри. Занятието на всички се състои в това: сегашните министри да дават амнистия на бившите, а бъдещите – на сегашните.
   Страната е разделена на 14 окръга, 60 партии, 600 крила, 6 хиляди групи и 6 милиона мнения, като всяко отделно мнение подлежи на разцепление.
   Разположена е между границите си, а разположените в нея не знаят никакви граници.
   Снабдена е с железници, чрез които най-лесно се стига до катастрофа.
   Има добри и уредени прави пътища, обаче поданиците ѝ предпочитат да вървят по кривите, защото са по-утъпкани.
   Държавата си служи с телефони, а държавниците – с телефончета.
   Столицата ѝ има обществени сгради и улици, като улиците са пълни с уличници, а обществените сгради с общественици. Случва се обаче и обратното – уличниците се настаняват в обществените сгради, а обществениците се пращат на улицата.
   Страната има държавен строй, но самият строй не върви под строй.
   Държавата се управлява от хора, според случая. Случаите пък се управляват от случайни хора.
   България търгува с всички. Но случва се и обратното – всички да търгуват с България.
   Националният девиз на държавата е „Съединението прави силата“, поставен върху разединеното Народно събрание, на което му е нужно да намери една сила, която да му направи съединението.
   Държавният девиз на нацията пък е „Боже, пази България“ . В случая Бог е натоварен да пази България, вероятно, защото другите са заети да си пазят частните интереси.

 3. Аз съм потресена,когато неколкратно написах че,СОФИЯНЦИ са виновни за тежката съдба на българите,тази вечер се убедих че софиянци са 1100% виновни,за унищожението на България!Надменни,прости,арогантни,с промити мозъци,със ранички имитирващи англо-саксонските сатани,мислещи себе си да ВСЬО И ВСЯ,аз да им кажа на тези продали душата си на сатана,че образованието е нула,не значи нищо ако човек загуби душата си,интуицията си за добро…..как е възможно тези пропаднали хора,този най-големия дебил през живота ми,когото съм виждала някакъв си трето,десеторазряден дебил Кирил Петков,това нещо…..който опропасти България,преди малко када за Борисов“някакъв си Борисов“,тази елементарна частица,този крадец,този служител на ЦРУ,на Сорос,на финансовия капитал…..аз измислих прякора на Борисов“Българоубиец“,никога не съм гласувала за Борисов и никога няма да гласувам,мога да пиша до утре за Борисов,но в сравнение с природния дебил К.Петков- Борисов е колос…нямам думи,да дадеш на простия власт,и слушам привържениците на ПП,били доволни от тях,трябвало да останат,да отвоюват държавата от мафията и прочее небивалици….нищо за космическите цени,нищо за ежедседмичните заеми,нищо за шамара към пенсиите,довършиха ги просто с тези цени,нищо за далаверите на извънземните измамници кирчо и кокорчо,танкери акустират в Турция,от там по-неведоми пътища към България,слънчоглед произвеждаме,а сме с най-висока цена на олиото,мога да изброя още 100 причини,и някакви малоумни софиянци да вият в подкрепа на най вредното правителство в историята на България…..беше грешка падането на това правигелство днеска,просто грешка,трябваше да останат и зимата,когато кридата не можеше да се прикрие под фалшиви думи,и тогава същите софиянци,които ги подкрепяха,щяха да излязат с тоягите…..сега ги спасиха,аз даже си мисля че това беше УСПЕШНА АКЦИЯ НА ЦРУ,защото сега което и да е следващо правителство,трудно ще оправи щетите нанесени от кирчо,кокорчо и корнела…..а така Киродебила ще плещи врели-некипели,и ще дойде на бял кон с повече депутати!!!Да видим дали ще се окажа права,от Козяк дадоха наставления за този вот на недоверие,и Кирчо,Корчо и Корнела са в час…..всичките 240 ни изиграха пак…

  1. Много сте права. Казвам ви го като софиянка, в София няма вече софиянци, изнесоха се. Всичките тези, дето се имат за умни и красиви работят за чужди офиси..не излязат ли и не протестират може да останат без работа. Сложно. Следете парите, нали знаете чии са думите.

   1. Радка благодаря за разяснението,просто има логика в това което сте написали!

  2. „но в сравнение с природния дебил К.Петков- Борисов е колос… “
   Факт е, че Кир4у е фекалия и тогава Борисов е наистина колосално л@йно – крадец на европейски и бюджетни пари, деспот и разбира се простак от класа, който открито говори, че си такова европейските колеги-премиери с 200.

   Извинете, reneta, има симтоми, че страдате от амнезия или от невъзможност за оценяване на слуховото възприятие.
   Моля Ви, идете на лекар!
   Хубав ден!

 4. Нищо не е приключило..
  Избора между КЛИМАТИКА или ЯДЕНЕТО.. Тепърва предстои..
  Щото и ремикс на „АЗ спечелих. Ама що не управлявам?“.. Въпрос задаван през 2013-та в банкянски двор изпод една магнолия е възможен..
  Или чудото – една просто Кирчова СУПЕРБАТЕРИЯ да се строи.. Тъй като „На вас ги спират, на мен ги пускат.“ Еврата де.. Няма как да се казва. А да се изпълнява.. Та да додат еврата..
  Единствено ша го има онова дет много липсваше на Боко Трети.. ПРЕДИШНИЯ ВИНОВЕН..
  Щото кой ли му бе предишния негов предишен. С който да са оправдава БОЖИЯ ЧОВЕК..

 5. абе бонев, душо мамина златна, квото си изброил е Задължителен реквизит за да си в „западно“ правителство, само дето пресанете с тия мафии и корупции, викайте му „добри практики“, „лобизъм“, целата калимера се състои в това, че не може някви балъци да бичат частно, всичко в „семейството“, коза ностра“, „КОРПОРАЦИЯТА“ и да го духат бедните, само могат да искат да се присъединят, ще изгорят първи, но трябва да са освен коренопреклонни, ами и да боготворят Собственика, независимо как е размита собствеността, важното е да се лапа чурката на Шефа…

 6. Дотук добре. Но идва по-трудната част – а сега накъде?
  Не знам защо, но не чувам фанфари.

 7. Приключих ме с простит’утките и простотиите на Простите Ху-йьове баджанаците Кокорчо-Киро -и-Миро !

 8. Бонев а твоето предложение за правителство ще
  съвпадне ли с това на радефффф и бокоффффф.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader56940"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/fc82c3993bd1e575e9e7935e29e432c3.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); */?>