Публикувано на 27.07.2022 / 14:47

ВЗРИВИ СЕ АВТОМОБИЛ ВЪВ ВАРНА ПРИ ЗАРЕЖДАНЕ НА ЗАРЯДНА СТАНЦИЯ

Преди минути на ул. Васил Друмев във Варна при зареждане на зарядна станция се взриви автомобил.

Според очевидци батериите на автомобила са гръмнали. Пострадали са и автомобилите в съседство.

 

Afera.bg

Коментари 22 за
“ВЗРИВИ СЕ АВТОМОБИЛ ВЪВ ВАРНА ПРИ ЗАРЕЖДАНЕ НА ЗАРЯДНА СТАНЦИЯ”

 1. Все по-еколкогично ми е с тия гърмящи и неподлежащи на рециклиране батерии. А „зелените“ гретени са във въсторг 😀

  На село с каруцата. Там ще ви върнат, ако сами не се върнете преди това.

 2. След 6 юни 1944 г в Европа така са горели и американските Шермани !

 3. Жегата е най-големият убиец на батериите. Батерията на електричката е прегряла и след това е ясно какво става. Любопитен съм, къде ще изхвърлят остатъците от изгорялата батерия?…

  1. На колата батерията е доста сложна, състои се от хиляди малки батерии със собствен контрол. Има сензори за температура, защото като дефектира батерия си качва температурата и тогава контролера ограничава тока през конкретната батерия. Вярно е, че жегата може да повреди конкретен контролер, но щеше да гръмне една батерия, не знам дали това може да доведе до верижна реакция. По-вероятно е повреда в зарядната станция.

 4. Изминаха вече 2.5 часа – Освен в Афера, никъде другаде нищо не се споменава по случая… А щетите са сериозни…

 5. Това не е „новина“ че се взривяват или палят…Но най лошото предстои с тия ….. какво ще правят с батериите след краят им. Това е темата табу.В кварталния супер има кош за стари батерии всякакви.И рециклажът им е частичен. Но за колите нищо не се казва.Голямата лъжа за тях е като истината за войната в уСрайна-затулено,потушено, важното е бизнесът да върви.

  1. Г-н На стара коза яре, имайте предвид, че повечето батерии които се рециклират са кадмиеви и прочее по-старо покление, литиево-йонните са доста по-трудни, осожено като става въпрос за автомобили, най-хубавото е как горят – примерно братята швейцаристнци си имат специално създадени камиони с леген в който аливат вода и 2000000000… химиклала, като се запали я качват с паяк и я потапят, след това чакат минимум 24 часа и започват да филтрират течноста в която е загасена, за рециклаж нищо не споменават. това щеше да е много гейро, ама всякакви индии и хафрики напоследък отказаха да приема гейро-боклука, първи разбира се беше Китай, но пък в гейроп си има сметище и то се казва бившата държава бг.

 6. Снощи в Евроком ТВ лидерът на АБВ Румен Петков каза, че терена за завода на немеца-албанец, когото Киро Петков обяви за голям чужд инвеститор произвеждащ електромобили е все още голо поле, празен.
  ……………………..

  8.12.2021 г.
  Германска медия: Изтеглят електрическите автомобили, които Кирил Петков представи у нас

  Малките електрически автомобили E.Go имат проблем и трябва да изтеглят произведените си превозни средства от юни 2019 до юни 2020 година. Причината са редица повреди в колите, пише немското издание automobilwoche.de.
  ……………………………………

  10.07.2021 г.

  Германската компания Next.e.GO официално стъпва на българския пазар и до 2023 г. се очаква да започне да произвежда електрически автомобили в Ловеч.

  Служебният министър на икономиката Кирил Петков и представителите на компанията подписаха (?) меморандум за изграждането на завода.

  Инвестицията е на стойност 140 млн. евро и се очаква да ще осигури над 1000 работни места и по 30 000 бройки автомобили годишно.

  „Много съм горд, че една немска компания на бъдещето, която вече произвежда електрически автомобили, ще реализира основното си производство в град Ловеч“, коментира служебния министър на икономиката К.Петков.
  ………………………

  Сега ще строим завод за батерии за електромобили по онзи План финансиран от народа на Европа!

 7. Това нулева серия на кировите електрички ли е? Като гледам джантите, и се опитвам да АНАЛизирам не-експертно

 8. Ха-ха-ха-ха , модерно екологично , съобразено с оная , лудата , Грета Тунберг !

  1. найс анд грийн, толкова еко гърмят да им се невиди – така и така след ковид изпълненията немаше файъруркс – та радвайте се – почти безплатно, само ще платим всичко, че и субсидии да не гърмят толкова ефектно извън енергийните, лбгтм+ и Т.Н. ще платим, не е ли солидарно, готино и гейропейско, пригответе си едни пари, малко ме притеснява, ч еко-гей-грийн тока хвръка до 1200лв/МвЧ, ама е важно алернативно-надарената, мам и тате хактивисите и всичкото корпорации да земат всичко, не е ли най-зелено да ни изтрият от лицето на земята в крайна сметка, ше им ползваме планетата, това е некъф шибан социализъм, тя си е тяхна, купили са вся и всйо барабр с правтителствата, пък и заплати искаме, абсолютно ненужен био-боклук. аз поне съм комуне си мисля, че Дядо Иван ще им насочи няколко Калибъра+5-10 Сармата, та ще им мине мерака…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *