« Върни се назад Публикувано на 16.12.2023 / 9:02

ВЕЧНАТА МАДАМ НА ГЕРБ ЛИЛИЯ ХРИСТОВА, ШЕФ НА „ОБРАЗОВАНИЕ“-ТО В ОБЩИНА – ВАРНА – ВРЪЗКАТА НА БЛАГОМИР/РУБИН КОЦЕВ КЪМ ОВЛАДЯВАНЕ НА БУТИК ХОТЕЛ „ХОРИЗОНТ“ В МОРСКАТА ГРАДИНА. ОТ РАЗ ПРЕДАДЕ ГЕРБ, НО ТРЕПЕРИ ДАЛИ НЯМА ДА ПОСЛЕДВА СЪДБАТА НА ГЕРБ ХРИСТО „КАСИЧКАТА“

Ако полюбопитствате и напишете в графата на АФЕРА „Търси“ името на „Лилия Христова ГЕРБ“ ще ви излязат куп публикации през годините на АФЕРА за тази свръх амбициозна гербаджийска майка.

Гербаджийска майка, защото още преди години с неистови напъни успя да набута синчето си Павел Христов като депутат от ГЕРБ и той непрекъснато и задължително винаги е вписван в листите на ГЕРБ за Варна на избираемо място.

Все ни тая тюрлю гювеча в ГЕРБ, обаче ако Бойко Методиев Борисов не само четеше непрекъснато АФЕРА, но и вдяваше о време какво точно пише АФЕРА, сега нямаше да бере толкова ядове с така наречената си „кохорта“ в морската столица.

Снимките, които виждате са от тържествената сесия на Общинския съвет – Варна, на която новоизлюпеният кмет на Варна от ПП/ДБ Благомир Коцев се кълне.

Първата, която се усуква около него, ухилена го поздравява и е много възторжена, е именно ГЕРБ Лилия Христова, дългогодишен шеф на Дирекция „Образование и младежки дейности“ в Община – Варна по времето на кмет Иван Портних.

Мълвата за тази ГЕРБ любимка години наред носи, че се държи като фелдфебел в образованието на Варна и как всички директори на училища треперят само, като чуят името и, а ако не се подчиняват на Лилия Христова биват уволнявани. Всяка обществена поръчка свързана с ремонт на училище минава през нейното одобрение. Тя казва коя фирма ще изпълнява поръчката, но никъде не се подписва, а директорите на училищата са възложители, което ще рече, че тя обира „комплиментите“, а директорите носят отговорност.

Впрочем, ако във Варна имаше прокуратура, а не прокуратура – бакалия, досега кариерата на въпросната ГЕРБ мадам Лилия Христова безславно щеше да приключи, но във Варна корупция никога няма, когато става дума за всякакви управленски върхове, камо ли за Община – Варна. Защо години наред прокуратурата във Варна си чопли в носа на тема управленска корупция, питайте клоуните Гешев и Сарафов, които се „прегрупираха“.

Защо и откъде тази иначе ГЕРБ функционерка демонстрира такава близост с ПП/ДБ новоизбрания кмет на Варна Благомир Коцев?

Горещата връзка е бутиковия хотел в Морската градина на Варна, залепен до комплекс „Хоризонт“ на фамилията Коцеви, разбирай Рубин Коцев и Благомир Коцев – хотел „Boutique Horizont Complex“.

Благодарение именно на ГЕРБ Лилия Христова Рубин Коцев и Благомир Коцев се сдобиват със стопанисването на бутиковия малък хотел „Хоризонт“, залепен за комплекса им „Хоризонт“ в Морската градина на метри от морето.

Хотелът е към Съюза на учителите и благодарение на връзката на Лилия Христова с Янка Такева, е уредено той да мине в ръцете на фамилия Коцеви чрез бащата на Благомир Коцев – Рубин Коцев.

Така новоизлюпеният покрай ПП/ДБ „борец срещу мафията на ГЕРБ“ Благомир Коцев и фамилия добре са ползвали и са се облажвали точно от съпорта на „мафията“ на ГЕРБ през годините.

Това не пречи обаче шефката на Дирекция „Образование и младежки дейности“ в Община – Варна ГЕРБ Лилия Христова нервно да трепери дали ще остане на поста си.

Тези дни кметът ПП/ДБ Благомир Коцев разпитвал тоя и оня в Общината какво мислят за Лилия Христова и дали трябва да бъде разкарана, както впрочем разпитвал и за още някои ГЕРБ началнически фигури, и чул убийствено отрицателни коментари.

След поредица от статии на АФЕРА от Община – Варна изхвръкна заместник – кметът Христо Иванов, известен като „Касичката“. Малко преди да получи шута, същият Христо Иванов – „Касичката“ бе засечен от наш източник в асансьора на Общината, как се пъчеше гласно как знаел точно кой бил източникът на АФЕРА в Общината…

Това, разбира се, ни доведе до искрен смях, защото както „Касичката“, така и клоуните от ПП/ДБ налазили Общината, хабер нямат каква неподозирана мрежа от агентура има АФЕРА навсякъде, и тя е точно там, където нито „касичките“, нито смешниците от ПП/ДБ подозират. Това са ни приятните моменти винаги – да ни подценяват и да ни търсят там, където изобщо не се намираме и въпреки това да лъсват на ачика с голите си насрани задници.

Afera.bg

«