« Върни се назад Публикувано на 01.06.2011 / 21:31

Вечерта преди взрива на в. Галерия – Тони Странджев на среща с Дачков и Недялков

 

 

На следващия ден след взрива във в. Галерия, Явор Дачков в телевизионен ефир с патос рече, че вечерта преди взрива е имал важна среща с вип-лица, които са доверили информация за контрабанда, която били готови да споделят на всеослушание и едва ли не взрива е имал за цел да осуети огласяването и.

Afera.bg обаче разкри, че „совите не са това, което са”.

Вечерта преди избухването на самоделното устройство, в заведение се срещат Явор Дачков, Недялко Недялков, дясната ръка на шефа на Митниците Ваньо Танов – Тони Странджев, нашумели в т.нар. флашки, бившите ченгета Даниел Аврамов и Ваня Андреева от по-късно създаденото сдружение „Гласност” и още едно интересно лице – Росен Миленов от ДАНС.

Целта на разговора е бил организирането на бъдеща пресконференция за оповестяване на целите и каузата на сдружението „Гласност”, поне това е била целта на участието в срещата на Андреева и Аврамов. Дачков обаче е настоявал на тази пресконференция да се говори за контрабандата. Аврамов и Андреева категорично са отказали, аргументирайки се, че те нямат компетеност по тази тема и няма какво да кажат.

Недялко Недялков първи се изнизва от вечерната среща, оправдавайки се, че имал работа по направата на вестника си „Ретро”. Миленов пък изпуснал знакова фраза: „Абе, нещо ще се случва…”.

Така обявената след взрива среща от Дачков, от която едва ли не щяла да се срути държавата, всъщност не е била нищо съществено.

Източниците на afera.bg, които са базирани в спецслужбите, контролирали срещата, твърдят, че последвалият взрив няма нищо общо с нея, но пък някои от репликите и поведението на двама от участващите е било подозрително.

От дълго време насам всички, дори и жертвите, забравиха взрива пред в. Галерия. И управляващи, и „опоненти”. Защо е въпрос на друг анализ.

Afera.bg

«