« Върни се назад Публикувано на 25.08.2017 / 13:08

ВЕСТНИК „ТРУД“ НЕ Е УВОЛНИЛ ДИЛЯНА ГАЙТАНДЖИЕВА, ЗАРАДИ ДАНС! „ТРУД“ ПРОДЪЛЖАВА ДА СТОИ ЗАД РАЗСЛЕДВАНЕТО ЗА ИЗНОСА НА ОРЪЖИЕ ЗА ДЖИХАДИСТИ В СИРИЯ!

ПЕТЬО БЛЪСКОВСлед публикацията: „ДАНС „ПРОВЕРЯВА“, БЛЪСКОВ УВОЛНЯВА, ДЕБА ЛАЙНЯНАТА ДЪРЖАВИЦА КЛЕТА И НЕЩАСТНА. УВОЛНИХА ДИЛЯНА ГАЙТАНДЖИЕВА, ЗАРАДИ РАЗСЛЕДВАНЕ, ЧЕ С ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ПОЛЕТИ ИЗНАСЯМЕ ОРЪЖИЕ ЗА ДЖИХАДИСТИ В СИРИЯ!“, в която публикувахме поста във Фейсбук на журналистката Диляна Гайтанджиева, която свързва уволнението си от в. „Труд“ едва ли не с проверка, която е започнала в ДАНС по разследването и, сайта АФЕРА направи проверка и установи, че истината е абсолютно различна.

За сайта АФЕРА Петьо Блъсков каза, че по никакъв начин Диляна Гайтанджиева не е освободена заради разследването си за износа на оръжие за джихадистите в Сирия, нещо повече – вестник „Труд“ стои и ще продължава да стои зад разследването по случая, още повече, че Гайтанджиева е пратена в Сирия от самия вестник „Труд“.

Петьо Блъсков заяви, че след направеното разследване от Гайтанджиева и е казал, че със сигурност към нея ще проявят интерес както от службите, така и от МВР и и е казал, че при всеки натиск или каквото и да се случва, иска от Гайтанджиева да го уведоми в качеството му на главен редактор, който стои зад гърба и.

Оказва се обаче, че Блъсков дори не е знаел, че е имало направена проверка в ДАНС по разследването на в. „Труд“ и е изумен как Гайтанджиева е написала това във Фейсбук, а не го е уведомила, след като знае за такава проверка.

Оказва се още и, че молбата за напускане на Диляна Гайтанджиева е от месец юли т.г. и напускането и е по професионални причини, а не е уволнена веднага след започнала проверка на ДАНС по разследването и за изнесеното оръжие.

Блъсков заяви, че никого не е уволнявал под въздействие на ДАНС, и никога няма да уволни никого по такива причини, и по никакъв начин в. Труд не се отрича от разследването на Гайтанджиева.

Гайтанджиева е на работа от три години във в. Труд и това е единственото разследване, което е направила. А напускането и няма нищо общо с него, или натиск на която и да е институция върху в. Труд.

Afera.bg

«