Публикувано на 06.02.2008 / 23:32

Веселин Данов: Прекратявам всички договори на преотдадени обекти в центъра на Варна!

Г-н Данов, на сесията днес не бяха приети две от вашите предложения, които постъпиха в комисията по собственост и стопанство. Едното за удължаването на срока на взимането под наем на обектите от една на три години. И другото, свързано с правото обектите да бъдат преотдавани. Защо се случи така?

Предложих временните преместваеми обекти да бъдат отдавани за три, вместо за една година, тъй като и сега считам, че така щеше да се ограничи корупцията всяка година да бъде даван рушвет за да се намести тоя, или оня някъде. Трите години щяха да дадат и по-голяма сигурност на хората, които взимат един обект. Не се получи и това се случи заради това, че има определени лица, които са заинтересовани рушветите да не секват.

А проблемът с преотдаването на обектите?

Обществена тайна е, че повечето обекти се преотдават под наем, веднъж взети от някой търговец. И това го знае всеки във Варна. Предложението ми беше това да бъде легализирано, защото иначе по никакъв начин не можеше да бъде спряно. Не го приеха. Добре, тогава. Вече съм председател на комиисята по член 4 в кметство “Одесос”, която се занимава именно с раздаването на временните преместваеми обекти. И от понеделник ще искам всички договори на преотдадени обекти в центъра на Варна да бъдат прекратени.

Вие бяхте единственият, който настояваше още миналия мандат да бъдат извадени на показ всички договори и да се види кой колко обекта има. Ще го направите ли сега?

Омръзна ми да обяснявам, че бараките и павилионите във Варна изобщо не ме интересуват. Достатъчно съм богат за да остана на един павилион. Знам прекрасно кой властник колко павилиона има. И всички онези, които не пожелаха да внесем ред и ограничаване на корупционните схеми и гласуваха за да запазят статуквото, много скоро ще разберат, че трябва да се простят именно с преотдадените си павилиони. И то в центъра на града.

Разговаря: Яна Маринова

Коментари 0 за
“Веселин Данов: Прекратявам всички договори на преотдадени обекти в центъра на Варна!”

  1. Знам прекрасно кой властник колко павилиона има – ами вземете им кажете имената, да ги научим и ние варненци. Мъжко е след като си казал А да кажеш и Б.
    Схемите за продажби на очила, сладолед през лятото също са интересни, Г-н Данов!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *