« Върни се назад Публикувано на 29.01.2011 / 15:38

Веселина Томова разбива сценария за кметските избори във Варна

 

 

В петък вечерта снайперистки точната медийна пушка на Варна, Веселина Томова, събра верни приятели на купон за третата годишнина на култовия сайт „АФЕРА”. Емблематичното за морската столица заведение „Старо село” се оказа явка за бригада варненски бунтари, решили да превърнат Варна в нов град. Лице на напористия тим ще бъде острословната журналистка Веселина Томова.

Засега Томова ще пази в тайна ЕКИПА си. Но сред ентусиазираните й последователи има водещи журналисти от национални всекидневници, майстори на перото в спортната журналистика, районни кметове, шефове на дирекции в общината, двама банкери, трима бивши бопаджии и двама действащи дансаджии. Кампанията ще мине под знака на „Аз уших байряка, аз му турих знака…”.

Този харамийски химн огласи „Старо село” като поздрав за Веселина. Китката македонски мелодии роди неволен каламбур – „Назад, назад, моме Калино…” в един съдбовен миг се превърна в „Назад, назад, моме Кристино…”. И като тръгна един сладурски лаф за Алексей Петров-Трактора и неговите суперспециални отношения с Бойко Борисов… Веселина направо събра очите на две нежни създания, които внезапно решиха да влязат в час с последните врътки в политическото и ченгеджийско задкулисие.

Но над всички красавици в компанията кръшна снага извисяваше Мис „Контрабанда”, чиито изящни форми и скандално червени ботушки върху безкрайни манекенски крака попиваха влажните мъжки погледи от другите компании. В следващите дни се чака мегаскандал от изтичането на СРС-та, за които се погрижила Веселина, довери тя на зазоряване. Мис „Контрабанда” разказа за остросюжетно преживяване с Георги Илиев-Главния в „Спайдър” през ранното лято на 1996 г. – върви охраната напред, а нашата девойка дефилира с Главния през разтварящото се множество. Картинка. Но кариерата й тръгва оттам, нашепва под пълен секрет Веселина.

СРС-тата от петък ще бъдат епизод в третата книга на Веселина Томова – „Пътят на флашката”. След взривилата книжния пазар „Бандитска Варна” и парещата „BG афера. Алексей и останалите” третата книга на Томова вече се чака с трепетно придихание от корумпирани висши спецченгета и крадливи общинари. „Пътят на флашката” ще излезе в навечерието на кметската кампания. Съратниците на Томова тръпнат да видят как тя ще разбие на дебати останалите кандидати. Който не се яви след поканата й, тутакси ще висне портретно на стената…

Програмата на Томова ще бъде кратка, ясна и прегледна. Бивши анализатори в службите, подвизаващи се като премиерски съветници в сянка, няма да откажат съдействие в частта за битката срещу корупцията в морската столица. Корпоративни експерти ще съдействат за изпипване на принципите за публично-частното партньорство, което да превърне Варна в нов град. Но никакви раздувки за измислени мегапроекти няма да отклонят Веселина от решението й да бъде близо до реалните проблеми на варненци.

В миг прекрасен се чу и логото – „Томова, ти си яка тупалка!”. Само като си представим посърналия фейс на мастити кандидати, след като стартира кампанията, тутакси се чувстваме възмездени за изтърпяното през годините лицемерие на политици, изживяващи се за професионалисти и представящи се за спасители на Варна. „Томова, ти си яка тупалка” ще направи обиколка и в някои култови градове. Фен на Веселина подшушна доверително, че я чакали дори в Дупница. Вероятно Галеви ще дискутират с нея за автентичното русофилство в България…

На това място няма как да пропуснем, че професори от Софийския университет уговарят Томова да участва в национален проект, основан на патриотични и родолюбиви принципи. Отсега трябва да се притесняват знакови фигури като Валери Симеонов, които се вкараха в беля с игричките с „трактористите” и се опитаха да неглижират битката на Томова за „нов морал” в политиката. Мнимото русофилство и казионен патриотизъм ще бъдат посечени от медийната шпага, която ще разбие сценария за кметските избори във Варна.

www.versia.bg

«