« Върни се назад Публикувано на 08.01.2010 / 12:26

Версия: Оздравелият Манол Велев поръчал Боби Цанков?! А може би някой по-нависоко?

Над нова версия са започнали да работят разследващите за убийството на Боби Цанков, писа днес razkritia.com. Нещо, за което отдавна трябваше да светне на родната журналистика, след като станаха ясни много от комбинациите на убития с прякото покровителство на съпруга на Весела Лечева.

За разлика от друг път тя не се обади, нито коментира изявленията на Цанков за далаверите му със съпруга и. Малко след като убиха Боби Цанков няколко медии потърсиха Лечева за коментар. Оказало се, че тя е на ски и не гори от желае да говори по темата.

Неизвестно защо и цялата журналистическа шумотевица бе насочена към Маргините, към Клюна, към задържания Златко Баретата, дори към мъртвия Косьо Самоковеца, лека му пръст. Започна се един ПР на гърба на убития измамник, който бе ожален, представян като любящ съпруг и добър авер – абе пич на място, както се изрази един от приятелите му Митьо Крика.

Та в мълчанието за Манол Велев и всичко, което е вършил с убития Боби Цанков, прозираше и запушването на устатите от нечия дългата ръка, която дърпаше конците на Велев преди да го гръмнат. Работата на Цветан Цветанов би била смехотворна, ако продължаваше само с широко разпространените версии, без да набляга над други, по по-неглижирани. Една от тях, по които се работи е, че поръчката за покушението над Боби е дошло от оздравелия вече Манол Велев?!

За това допринесли писанията на Цанков, в които разкри, че Велев е човекът, създал схемата на измами с телефонни игри в България и този, който дърпа конците й. Убитият радиоводещ беше обещал наскоро да направи още по-скандални разкрития около Велев, включително и относно това кой стои зад опита за убийството му. Ако се хванем за думите, поръчката може да е дошла от още по-високо място, за да се отреже нишката към разплитането на мръсния чорап.

Бизнесменът беше прострелян на 11 юли 2007 г. и продължава да е в тежко състояние, според твърденията на съпругата му Весела Лечева. Намират се и други обаче, които твърдят, че всъщност Велев отдавна е в сравнително добро здраве, но това умишлено се укрива, за да не му посегнат втори път и то фатално този път. Той бил охраняван зорко в дома си и няма да се покаже на светло, защото определени кръгове все още искали смъртта му.

Връзка с Манол Велев и убийството на Боби Цанков направи и генерал Атанас Атанасов в сайта frognews.bg. Той не изключва такава връзка и е убеден, че показното убийство на Цанков е целяло да му затвори устата. А затварят устата на този, който имат какво да каже. И то е твърде изнервящо и нелицеприятно опозоряващо за някой, който държи да остане с имиджа, с който се е лансирал в обществото. 

„Твърде възможно е да е ликвидиран заради информация, свързана с Манол Велев. Трябва да е ясно, че той не е човекът в бяло, категорично. Разполагам с конкретна информация, че той използваше своите близки връзки до червената власт, за да рекетира бизнеса. Манол Велев изкарваше пари от това, че е много близък до червената власт и си позволяваше да мачка среди от бизнеса”, коментира генералът.

Въпросът е, ще има ли смелост Цецко и неговият бос, премиерът Бойко Борисов да посегнат на някой недосегаем?
Ще стигнат ли до такива имена, или ще ни залеят с поредната доза помийна дезинформация?
Сега е време за мъже.

Стига се правиха на приказки на такива. Да го покажат на практика, че да разберем, че промяната е настъпила и баничката се е обърнала!

Ако ще цялата куха демокрация, градена у нас с лъжи и кражби цели 20 години, да рухне като картонена кула.   
Но, за това требе дупе!

afera.bg

«