« Върни се назад Публикувано на 26.01.2011 / 11:13

Вербовката „Буда” незавършена. Шеф на НСС отказва да я приключи.

 

 

Пръв ревна кой е агентът „Буда” Яне Янев. /Не/ясно е кой бе дал полуистинната информация на лидера на РЗС, факт е обаче, че веднага след пласирането и в медийното пространство, Яне млъкна по темата.

Изключително високопоставени източници на afera.bg от спецслужбите открехнаха завесата зад мистерията „Буда”.

Работа по вербовка е имало и тя е извършена от оперативен работник, който надлежно е документирал контактите. Източниците мълчат обаче къде се намира в момента папката, унищожена ли е и каква е по-нататъшната и съдба.

Решението да се подходи към „Буда” идва по времето на управлението на Иван Костов, а според специзточниците ни касае лицето Бойко Борисов. Мотивите са – контакти със силови групировки.

Легенди се разказват из коридорите на спецслужбите за нагла кражба на джип на Илия Павлов пред „Грнад-хотел Варна”. След ъндърграунд-разследване последва кражба на бяло беемве на Бойко Борисов. Финалъг на историята завършва с размяна на ключове в заведение по пътя Варна – Шумен.

Категоричната истина по „Буда” е, че завършена вербовка с регистрация няма. След работата на оперативния работник по вербовката, тогавашният шеф на НСС ген. Атанас Атанасов отказва тя да бъде финализирана, твърдят източниците ни от високите етажи на ДАНС.

Метафорично или не, името на Буда се завъртя и при посещението на Бойко Борисов вЯпония, където той се успа и пропусна посещение до статуята на Буда. Борисов се оправда с тежкото аклиматизиране.

Afera.bg

«