« Върни се назад Публикувано на 07.01.2011 / 14:18

Венелина Гочева и Тошо Тошев – аут!

 

 

Абсолютно достоверни източници на в. „Труд”, базирани около новите собственици на бившите ВАЦ-ови вестници твърдят, че Венелина Гочева и Тошо Тошев окончателно се разделят с постовете си на главни редактори на вестниците „24 часа” и „Труд”.

Голяма част от парите, с които бяха купени „24 часа” и „Труд” са свързани с Любомир Павлов, известен като Любо Пъпката. Той е в прекрасни отношения със Стефан Софиянски, смъртен враг е на Иван Костов и е в добри отношения и подкрепя Бойко Борисов.

Според източниците на afera.bg новите собственици са открили големи „финансови дупки” в бившите ВАЦ-ови вестници и това окончателно е решило съдбата на Гочева и Тошев.

Гочева вече подготвяла работата си в медии, включително и сайт, свързани с новия проект на президента Георги Първанов, се шушука из медийните кулоари.

След продажбата на акциите си в „Труд” самият Тошо Тошев намекна, че очевидно с ерата му на главно редакторство в „трудовашия” вестник, е приключено.

Разместванията в бившите ВАЦ-ови вестници вече са в ход, научи afera.bg Все още имената на новите главни редактори на вестниците се пазят в тайна.

Едно от имената обаче, което може да оглави единият от вестниците е това на Данка Василева, бивша главна редаторка на в. „Експрес”, която е много близка с Любо Пъпката. Данка Василева е сегашен шеф на Агенция БЛИЦ.

Afera.bg

«