« Върни се назад Публикувано на 24.05.2021 / 11:52

ВЕЛИН ХАДЖОЛОВ КЪМ ВЕСЕЛИНА ТОМОВА: КЪДЕ БЯХА ТЕЗИ ВЕЛИЧИЯ, ДЕТО СЕГА СА БОРЦИ ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ ТОГАВА, КОГАТО ГИЛОТИНИРАХА ДАНС! СЕГА РАЗНИ ОТПУШЕНИ „ПРОФЕСИОНАЛИСТИ“ ПРЕТЕНДИРАТ ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ, НО САМО КАТО СЕ СЕТЯТ ЗА „ЗАПУШЕНИТЕ“ И СЪНУВАТ КОШМАРИ!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Като чуя думички като „евроатлантически ценности“, „експерт в областта си“, „професионалист от кариерата“, „специалист“, вече съм наясно, че ми поднасят студен шербет с вазелин. Шербетът те разпуска отпред, а вазелинът успокоява… сърцето. Точно като в онзи виц, дето питали „наградения“ с „ощастливяване“ защо си маже сърдечната област с вазелин, а не задните части: – Дупето ще издържи – казал той – ама сърцето не знам.

Вече се възхищавам колко сърцати хора може да има. Чак неподозирано сърцати.

Ти си Чаровница – Боец, но и Чаровница – Мислител.

Докато не се върнете в 2009 г. и не се сетите за „две камикадзета“ какво казаха в ефир, не че преди 2009 г. всичко е било цветя и рози, но тогава, точно през 2009 г., се постави началото на нещо, което никога не е било в историята на правоохраняването ни.

/б.р. – „камикадзетата“ тогава Велин Хаджолов заедно с бившия шеф на контраразузнаването в ДАНС Рашко Зайков бяха първите служители на ДАНС, които веднага след напускането си на Агенцията казаха в прав текст, че в новото ръководство на ДАНС се подвизават лица, обвързани с чужди специални служби срещу финансово облагодетелстване. Хаджолов дори отиде по-далеч – като разясни детайлно как всеки неудобен за властта може да стане поръчково и скалъпено жертвен курбан за властта. Тези лица, ПРОДАЛИ себе си и националната сигурност на страната на чужди спец.служби в годините напред непрекъснато оглавяват ДАНС, включително оглавяваха и МВР и ДАТО, днес също са в предните редици на властта/.

Знай едно: – в службите ни за сигурност се служи, не се работи. Там не отиваш на работа, в тях – служиш.

Ако си живял в гарсониера, излизаш със същата гарсониера и заплатите, които ти изплащат за прослуженото време. Друга възможност с възнаграждението, което получаваш няма… Ако живееш почтено, имаш възможност да заведеш семейството си 2 пъти в годината на почивка, да го изхранваш нормално, да изучиш децата си в българско училище, обезпечено от държавата.

Абсурдно е да платиш фрапантна такса за обучението на децата си в елитен университет на Запад или пък в скъпо платено частно училище в страната ни.

Във ФБР академията /ILEA/, в Будапеща, първият модул от лекции, който се чете на обучаващите се, е „Етика“.

Той касае основно почтеността на призванието да служиш, продажността, корупцията и най-тежката проява в правоохраняването – предателството.

Ех, че интересно би било да си партнираме с „партньорите“ в тази сфера – етика в правоохраняването . Какви ли неочаквани обрати за някои  самозабравили се господа биха се получили?

Къде бяха тези величия, дето сега са борци за справедливост, тогава, когато гилотинираха онова ДАНС и се намърдаха на яслата, казвайки, че „камикадзетата“ са „запушени“ и нямало да създават повече проблеми.

Сега разни отпушени „професионалисти“ претендират за справедливост, но само като се сетят за „запушените“ и сънуват кошмари, в които виждат че притеснени от размаха на безскрупулността, уплашени лица, са върнали „камикадзетата“ и не малка част от изгонените тогава честни правоохранители да служат – да служат, не да работят… не да богатеят…

Ти си мъдра жена. Не ти пращам това, за да го публикуваш в сайта си. Нито пък търся някакво напомняне или още повече връщане в службите.

В написаното не изказвам никаква тайна, която да застрашава родината ни. Само ти давам възможност да усетиш мисълта ми. Ти имаш способност за това. Много по-голяма от тези, които ще четат това, контролирайки комуникациите ти. Мисли и бъди в стихията си…, честна, жадуваща мир и справедливост.

Колко пошла и сива е посредствеността, продажността процъфтява, а невежието и глупостта са бетонирани.

Между другото, би ли ми посочила една евроатлантическа ценност?! Поне една… Какво повтарят, като мантра с тържествен глас, едни самозабравили се, заможни тарикати, толкова години?

Какво по-стойностно и по-добро може да донесе една празна евроатлантическа ценност от добродетелта, която носи в себе си българската духовност, традиция и култура?

Велин Хаджолов

бивш шеф на спец.звеното в ДАНС „ОСА”

Бележка на Веселина Томова: Пак няма да те послушам и публикувам това, за да се знае и помни!

Тогава /2009 г./, а и СЕГА, бяхме малко „камикадзетата“, братко по оръжие! „Аз бях ваше момче, момчета“ /по Миряна Башева/, защото Съдбата така бе решила – да се напъхам и аз през шпионката в ДАНС, за да се  преборим за ИСТИНСКАТА ДАНС, а не за онази – ПРОДАДЕНАТА И ПРЕДАДЕНАТА НА ЧУЖДИ СПЕЦ.СЛУЖБИ – която убиха точно ТЕЗИ, които  я овладяха, че и ДНЕС са се набутали и в правителството на „промяната“ на Румен Радев.

За миг не съжалявам, че бях „Тигрицата“, а ти „Самурая“ / който не е чел, да е чел книгата ми „Този живот е за смелите“ и книгите ми „Бандитска Варна“ и „Алексей и останалите“/.

Може и да сме се карали, може и да не сме приемали всичко в другия, но бяхме ЕКИП, ОТБОР, И НИКОГА НЕ СТАНАХМЕ ИЗМЕКЯРИ! Днес всеки от нас върви по пътя си, различни пътища, но честни, но завинаги в сърцата ни ще остане ОНЗИ ПЪТ, извървян ЗАЕДНО, в името на битката ни за ИСТИНСКА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ на България.

Убиха ни, смазаха ни, смачкаха ни – на първи взор. Обаче!

ТАМ останаха ПРЕДАТЕЛИТЕ. Очевадно Еволюцията още не си е казала окончателната дума на тази територия и тази територия си заслужава съдбата и старите „нови“ измекяри, пременени с „нови“ одежди.

Ние направихме каквото трябваше за да противостоим на ПРЕДАТЕЛИТЕ В ДАНС и сърцата ни са чисти. Нали помниш какво ти беше казал Алексей Петров:  „Струва ми се, че си заслужава… Някои трябва да го направят… Някои като нас, колега…“.

ПРЕДАТЕЛИТЕ и днес са по върховете. От тогавашни мишки и сегашни „борци за справедливост“ ред не можем да хванем – това в кръга на шегата, Брат.

Както казваше татко, Бог да го прости! – „На бодлива крава Господ рога не дава“.

Вашето „момче“, момчета, ви благодари. Че ви срещна. И че си останахте такива, каквито бяхте. И сте!

 

«