« Върни се назад Публикувано на 27.10.2014 / 20:43

ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ, ЩО ЩЕШ ПРИ ВАЛЕРИ-СИМЕОНОВЦИ?! БРАВО ЗА ПОЗИЦИЯТА!

Велизар ЕнчевДепутатът от Патриотичния фронт Велизар Енчев прояви последователност в позицията и гласува против избора на Цецка Цачева за председател на парламента.

Цачева няма моралното право, ГЕРБ е бедствие. Да, гласувах днес срещу избора на Цецка Цачева от ПГ на ГЕРБ за председател на НС и основанията ми са две – първото е професионално, второто – морално. Преди 4 години тя си позволи в нарушение на Закона за референдумите и на Правилника на НС да откаже внасянето в пленарна зала за обсъждане на подписката на ВМРО и на ТВ СКАТ по повод евентуално членство в ЕС на Турция. Цачева отказа да внесе подписката на около 400 000 български граждани, което бе нейно задължение по закон. Това бе недопустим акт, който ние обжалвахме, но остана като глас в пустиня. Този казус определя професионалната причина да не дам гласа си днес за Цачева. А що се отнася до моралния принцип, той като че ли е забравен. В много мои предавания преди 4 г. непрекъснато припомнях как тя в качеството си на юрисконсулт на плевенската община си е позволявала да защитава интересите на лица, като адвокат, които съдят общината. Такъв човек няма морал и няма право да бъде председател на българския парламент.
Заедно с това г-жа Цачева е представител на една партия, която по време на своето над тригодишно управление доведе до истинско бедствие българските пенсионери. Техните пенсии не бяха индексирани в нито един момент. И да не забравяме – 7 души се самозапалиха при управлението на Бойко Борисов. Да не забравяме генезиса , произхода на лидера на ГЕРБ, да не забравяме шифрограмите на американския посланик у нас Джон Байърли кой е, всъщност, Бойко Борисов, какви парични потоци са минавали през неговите фирми, в какво е уличен. Нека не забравяме, че неговото управление беше полицейщина в действие и то не бива да се повтаря. А г-жа Цачева беше човекът, който като парламентарен ръководител легитимираше това управление.
Моите колеги от ПГ на Патриотичния фронт бяха уведомени снощи за това мое решение за гласуване, а то е известно много отдавна като становище. Аз ще гласувам и против избор на Бойко Борисов за министър-председател, ако бъде предложен за този пост. Смятам, че той няма необходимите професионални и морални качества да бъде премиер. Сега той обещава да направи големи реформи в енергетиката, но точно в последните месеци на неговото управление бяха продадени държавните дялове в трите ЕРП-та – 35% държавна собственост им бяха подарени. Та, той ли ще направи реформа в енергетиката? Той ли, който си позволи да даде лицензии на ВЕИ-та по време на управлението си, изпреварвайки изискванията за включване на тези мощности в експлоатация и това, разбира се, бе в полза на енергийни олигарси като Валентин Златев, Цветелина Бориславова и други знайни и незнайни герои на криминалния преход, които докараха нещата дотам, че да сме най-бедната и най-болната държава в ЕС. Аз бих добавил – и най-унизената държава.
Що се отнася до оставането ми в ПГ при тази ситуация, то изобщо не се поставя под съмнение и съм убеден, че ще продължа да бъде пълноценен депутат от Патриотичния фронт – НФСБ и ВМРО. Не мога да кажа, че съм си извоювал независимост в рамките на ПГ, но се позовавам на чл. 67 от Конституцията на България, където се казва ,че народният представител гласува съгласно Конституцията, законите и своята съвест и убеждения”, заявява депутатът Велизар Енчев, цитиран от Агенция БГНЕС.
АФЕРА приветства Велизар Енчев за позицията му, която е последователна от години наред, за разлика от тази на политическите му „шефове” Валери Симеонов, Каракачанов и Слави Бинев.
Що щеш, Велизаре, при Валери – симеоновци? Ясни бяха от самото начало.
Патерица бяха на Бойко и компания далеч преди изборите.
Тепърва ти предстои да се червиш заради пируетите им.
Работила съм в СКАТ и безкрайно съм наясно с „честта” на Валери Симеонов.

Afera.bg

 

«