« Върни се назад Публикувано на 17.12.2014 / 9:41

Велизар Енчев:„Патриотичен фронт” гласува заедно с ДПС! Трябва да има нови избори!

Велизар Енчев„На есен заедно с местните избори трябва да се проведат и предсрочни парламентарни избори. Така ще се разбере какво мислят избирателите за ГЕРБ и НФСБ поради подменения вот. Ако Валери Симеонов беше говорил всички тези неща по време на предизборната кампания, че ще се коалира с ГЕРБ и Реформаторите, ние нямаше да вземем и 24 хиляди гласа. Сега това е измама на избирателите и аз това съм го казвал единствен пред групата. Вчера депутатите от партията на Валери Симеонов в бюджетната парламентарна комисия гласуваха заедно с тези от ДПС.

В комисията ГЕРБ успя да прокара предложението българите, родени след 1959 г., да избират къде да се осигуряват за втора пенсия – в НОИ или в частен пенсионен фонд, с помощта на ДПС и Патриотичния фронт. Депутатите одобриха набързо кардиналните промени в осигурителния модел без финансова обосновка и задълбочен анализ на последиците.
Депутатите от ПГ на НФСБ бяха измамени и при гласуването в пленарна зала за Слави Бинев. Никой от тях не знаеше, че Бинев ще оглави културната комисия.
Ще предложа законови промени, така че в бъдещите бюджети да бъде въведена 13-та пенсия. Парите за нея ще идват от три пера. Едно от тях е намаляването на субсидиите за политическите партии от 11 на 5 лева, което ще отговаря и на европейските стандарти за финансиране.
Укоримо е, че само в рамките на час и половина се правят фундаментални промени в пенсионната система, които не могат да се направят цели 25 години. Припомням, че ГЕРБ и по време на предишния си мандат на два пъти е прибягвал до подобни методи за запълването на дупки в държавните финанси. Става дума за национализирането на над 1,2 милиарда лева от НЗОК през 2012 г., извършено от тогавашния финансов министър Симеон Дянков – действие, което не отговаря на законите. Сега отново искат да присвоят парите на хората, за да запушат една голяма дупка, а бюджет 2015 е антисоциален. Неговият най-голям проблем е как ще бъдат изразходвани 8 милиарда лева, които ще бъдат взети като заеми”, заяви Велизар Енчев по bTV.

Afera.bg

 

«