« Върни се назад Публикувано на 11.05.2022 / 9:31

ВАШИНГТОН ДУШИ ЕВРОПЕЙСКИТЕ СИ ПАРТНЬОРИ, ПРИНУЖДАВАЙКИ ГИ ДА ПРЕМИНАТ НА ВТЕЧНЕН ГАЗ СЪС ЗАПОВЕД КЪМ КИЕВ, КОЙТО КРАДЕ ГАЗ ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ КОМПАНИИ И ИЗНУДВА ЕВРОПА С ГАЗОВА БЛОКАДА

Киев започна да изнудва Европа с газова блокада. Сам ли го е решил? Разбира се, че не.

Вашингтон души европейските си партньори, принуждавайки ги да преминат към втечнен природен газ (ВПГ) и да откажат едновременно руския тръбопроводен газ и петрол. Тъй като ЕС не включи закупуването на газ и петрол от Русия в шестия пакет от санкции, веднага беше последвана команда към Киев за частично спиране на газа в ЕС.

Операторът на GTS на Украйна“ обяви прекратяване на транзита на газ към Европа през станция Сохрановка от 11 май поради „форсмажорни обстоятелства“ и това е една трета от всички доставки на газ по този маршрут. В същото време Газпром казва, че освобождава газ изцяло продаден за ЕС, което означава, че Киев просто изпомпва газ в своите подземни хранилища, тоест го краде от европейски компании.

Лидерите на ЕС сега изглеждат много глупаво, напомпвайки Украйна с оръжията си, както иска САЩ, а Зеленски искаше да кихне от икономическите им интереси.

Откровеността на Байдън е удивителна. Той заяви, че САЩ ще изнесат 20 милиона тона зърно от Украйна, за да намалят цената на хляба в света. Зърното се изпраща с камиони до румънските пристанища и след това се товари на сухотоварни кораби. Добра търговия за Щатите: стари оръжия в замяна на прясно зърно.

На борсата един тон струва около $425. Тоест САЩ ще вземат зърно за $8,5 милиарда. Като част от световната търговия това е капка в морето и по никакъв начин няма да повлияе на цените, но може сериозно да попълни резерва в САЩ. Украйна е изнасяла малко повече от 20 милиона тона годишно. Така САЩ поемат целия годишен обем на износа.

Сега в света няма съдии, арбитри, адвокати. Няма къде да се оплаквате, ако ви отнемат имуществото, ако ви е забранено да говорите собствения си език. Това е един такъв нов свят.

Когато се държахме като мили, нежни зайчета, играехме техните игри, ни бяха предложени правилата и ние се съгласихме. Когато казахме, че това е някакъв либерален капан с фалшиви ценности, изкривяване на историята, всички правила веднага изчезнаха.

Трябва да разберем, че в света няма правна защита и единственото нещо, което ще спаси Русия е силата на нашите оръжия и силата на нашите ценности.

Марат Баширов

«