Публикувано на 23.05.2020 / 9:39

ВАСИЛ БОЖКОВ: КАРТОФА, МАЙМУНЯКА, ШПЕРЦА. 30 ГОДИНИ ПО-КЪСНО – ТИКВАТА, СВИНЯТА, КАСКЕТА. РЕВОЛЮЦИЯ?

В профила си в Туитър Васил Божков написа:

ВАСИЛ БОЖКОВ: КАРТОФА, МАЙМУНЯКА, ШПЕРЦА. 30 ГОДИНИ ПО-КЪСНО – ТИКВАТА, СВИНЯТА, КАСКЕТА. РЕВОЛЮЦИЯ?

Afera.bg

Коментари 17 за
“ВАСИЛ БОЖКОВ: КАРТОФА, МАЙМУНЯКА, ШПЕРЦА. 30 ГОДИНИ ПО-КЪСНО – ТИКВАТА, СВИНЯТА, КАСКЕТА. РЕВОЛЮЦИЯ?”

 1. НОВ ЕПИЗОД В СЕРИАЛА „ПФК БОКО БОРИСОВ“
  Тази вечер има продължение на пародията „ПФК БОКО БОРИСОВ“ и поредната гаргара, която Васил Божков си прави с все още премиера на РБ. Преди малко Георги Попов, фактическият собственик на 86,6% от тях написа за медиите, че очаква писмения отказ на Борисов за акциите, за да ги джироса. Контролният им пакет може да бъде предаден на съпруга на Раева при спазване на посоченото условие още до края на следващата седмица.
  На 13 май акциите бяха джиросани на премиера Бойко Борисов. Според Попов те все още са негови и е нужен отказ. „За да спазим закона, въпреки различните тълкувания, смятаме, че те са все още негови. При негов отказ, те ще се върнат при мен. Ние сме го питали, в рамките на няколко дни, дали ще се разпореди с тях. …И считам, че има достатъчно разумни хора в нашето общество и ще се смени, както те искат, моделът на управление,“

  1. ЧЕРЕП VS ШИБ@НЯК: 0-1
   23.05.2020
   Божков загуби първата партия от шахматния си мач с „хунтата“.
   След като отстъпи акциите си на Сираков, той вече не може да контролира Левски и да манипулира ултрасите. Вълка ще потърси помощ при Борисов, за когото вече декларира, че е неговият и на всички футболни клубове министър-председател.
   С парите на държавното тото, на Пеевски и на послушни олигарси премиерът ще спаси клуба от фалит и отново ще се окичи с ореола на „Бащица“.
   Единствената опция за Черепа остава да извади решаващ компромат и просто да принуди Гешев да разследва Влади и Бойко. Иначе рискува да сподели съдбата на забравения Цветан Василев, когото вече за интервюта го търсят само жена му и дъщеря му.
   Kalin Todorov

 2. Аз съм привържаник на строгата диктатура на тиквата и шишкебапа, някой може ли да ми обясни защо се оплаква. Народа заслужава здрава диктатура за да не се оплаква и да бъде грабен постоянно (това сам си го докара). Този народ не заслужава свобода, защото не знае как да я кльопа. Глас народен, глас Божии… Бъдете здрави както се казва.

  1. За съжаление сте абсолютно прав!!! Както казва една моя позната – „в тая държава и мъжете и жените сме педе…си”.

  2. отвъд океана и такъв голям нихилист познавам сърби които където и да са са големи шовинисти а ти който и да си омразата ти е по-голяма и от нихилизма е с една дума любимец на сорос сват на ротшилд

 3. Господ ни натресе целият срам едновременно с Пеле и Левски или по точно ПЕлЕВСКИ. Помислете. Никой не ни е виновен. Срам. Голям Срам

 4. По всичко изглежда ,че нещата ще завършат по мутренски ,така както са били през цялото време !

 5. Слави правилно го е окарикатурил Баце, той има власт над мисирките и толупите.

  Не знам колко е перфектен анализа, но знам, че Божков гледа само кратко/средно срочно и макс на Балканите. Което в конкретния момент може и да е окей но от гледна точка на съществуването на Държавата е смешно малко. Освен ако отново си просим нова „Отоманска Империя“ за няколко стотин години напред.

  Та ето ви един негов „колега“, Божков да не се сърди но е пале в сравнение с него, Рей Делио.

  https://www.linkedin.com/pulse/big-cycles-over-last-500-years-ray-dalio/

  Та той говори за дългите трендове/цикли и планетарните империи. Започва от 16 век. Като прогнозира и новата, както и залеза на старата . Красимир Петров написа едно есе 2006-та по въпроса, а сега учи азиатците на акъл как да си направят империята 🙂 . Преди техния залез, Марко Поло описва как са създали хартиените пари, кеша :-).

  „Furthermore all merchants arriving from India or other countries, and bringing with them gold or silver or gems and pearls, are prohibited from selling to any one but the emperor. He has twelve experts chosen for this business, men of shrewdness and experience in such affairs; these appraise the articles, and the emperor then pays a liberal price for them in those pieces of paper. “

  https://www.youtube.com/watch?v=vB2qZ4csr60 – а някой смятат монголците за ретроградни, когато те са имали кеш, ние сме били още с бартерна търговия и под златен стандарт 🙂 . Вдявате ли от кога е почнала да се формира глобалистката парична технология.

  шиши, виши, киши и компания са мишки в сравнение с тях. Но на локално ниво дуят мускули иначе са въздух под налягане. Ковид истерията го показа колко са „гола-вода“. Лукашенко се оказа с най-топки.

   1. Казано е , че златото е парите на царете, среброто на джентълмените, хартията на гражданите, бартера на селяните а кредита на слугите.

    Или ако цитирам мойта баба, мир на душата и, и тя Мария, работата е голема фирма бедно положение 🙂 . Това е България днес. Голема История, некадърни управници. Власт на кредит, богатство на кредит и т.н.

    Та златото е в основата, то контролира хартията, а хартията контролира кредита. За това сега почва летеж от кредита към хартията, долара по-конкретно, защото основния кредит, трилиони, е издаден в основната резервна валута в основния кредитен център – Ню-Йорк . Пътя криволичи и е дълъг. Първия дефлационен шок бе още 2008-а, сега почва основния. И който разбира на дъното ще купува обезумелите глупаци.

    Това което показва корупцията на съдебната власт е, че Държавата е неспособна да си изпълнява едно от основните задължения – да „енфорсва“ контрактите. Това е и смисъла на хартията, данъците, адвоката-икономист Джим Рикардс го обяснява в книгите си, а той и подобни на него консултират ЦРУ и Пентагона. Тя и с другите две не е много наред, полицията и армията, но съда е „думнат“ и това е видно. Така, че след касапницата на кредита ще почне и касапницата на хартията. Но всичко по реда си 🙂 . Няма да е утре . По едно време бях станал „златна“ буба, ама всичко с времето си.

    А иначе протестите са като резистор, знаете закона на Ом, надявам се, колкото по-голямо е съпротивлението, по-малък е тока.

    Ако няма протести, тока на разреждането на „Акумулатора“ на Държавата е голям, т.е. нейните сили за „енфорсване“ намаляват 🙂 . Реалните рулери са наясно и с това. Икономиката е описана като R-L-C трептяща система. През нея минават вълните на вече променливия ток 🙂 и т.н. и т.н. д ане се отплесване.

    Така, че да ще има златен тест на долара, и не само него 🙂 . Въпроса е, кога?

    https://oyc.yale.edu/economics/econ-159/lecture-5

    1. Благодаря Ви за лекцията, Т! Не мога да коментирам неща, от които разбирам бегло, не съм Ви на нивото. Но пък ги изчетох с интерес.
     М/у другото- какво е усещането да си „златна“ буба? 🙂

     1. Вкратце държиш едни „алтъни“ в ръцете си и това прави егото ти специално. Ти си най-умния, другите са по-глупави. Та отрезвяването иде, когато виждаш как цената на златото от 1000$ пада, например на 700$ 😉 . От 2011 е дори повече, към 2015-а. А има хора които взимат огромено заем за да са „инвестирани“.
      Всеки урок, истинския, си заслужава цената. Но да го плащаш с кредит, по време на дефлация е върха на самобичуването.

      Лекцията на едно от светилата в теорията на игрите показва, какво значение имат сантиментите дори на свръх-образованата маса на Йейл. 🙂

 6. Еволюцията ли води до революция или отсъствието на еволюция предизвиква революция?
  Ако се съди по поста: 30 години еволюционно-революционен застой.

 7. Ако Божков можеше да се яви в независим български съд като защитен свидетел,то тогава наистина щяха да летят тикви,свине и каскети.
  Да,ама не.Няма независим съд .
  Не мога да му давам съвети,но според мен е най-добре да им хвърли атомната бомба и да ги приключи.Играта тука има,тука нема вече не е актуална.
  Дали ще завърши започнатото?

 8. В България още няма истинска война,щото квото поискат окупаторите,всичко им се поднася най тържествено на тепсийка не със сребърна,а със златна лъжичка. При първия отказ,България ще пламне. Във истинска война,със бомби и куршуми. В момента се опипва почвата,следят се ответни реакции,извършва се ЗАГРЯВКА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *