Публикувано на 01.06.2020 / 8:14

ВАСИЛ БОЖКОВ: ГЛАВАТАРЯ КАЗАЛ НА АЛИ БАБА: „ЩЕ НИ ДАВАШ 20% ОТ ПЕЧАЛБАТА СИ!“

Това е първата част от обещаната ви Истинска приказка.
Всички прилики с действителни лица и събития не са случайни.
#БъдетеЗдрави

Имало едно време държава, която се упрвлявала от 240-те разбойници. Те били разделени на различни shaiki, а най-голямата избирала Главатаря. Там живеел и Али-Баба.
През 2013 г. той открил нова пещера – „Национална лотария“. Пещерата била малка и затова разбойниците не я забелязали и не я обложили със специален данък. Една година Али Баба плащал 10% данък, като всички останали.

ВАСИЛ БОЖКОВ: ГЛАВАТАРЯ КАЗАЛ НА АЛИ БАБА: „ШЕ НИ ДАВАШ 20% ОТ ПЕЧАЛБАТА СИ!“

Пещерата се развила и напълнила с богатства. Разбойниците я забелязали. През 2014 г. разбойник от Опозицонната shaika внесъл закон, за да обложи Пещерата с 15% данък върху оборота.
Това значело Пещерата да се затвори. Вдигнал се медиен шум.

ВАСИЛ БОЖКОВ: ГЛАВАТАРЯ КАЗАЛ НА АЛИ БАБА: „ШЕ НИ ДАВАШ 20% ОТ ПЕЧАЛБАТА СИ!“

Тогава Главатарят извикал Али Баба и му казал:
– „Аз ще оправя нещата, но после ще помагаш.“
– „ Какво разбираш под това?“
– „ Ще разбереш после“
– „Сега отиди при Разбойничката, която прави Данъчните закони, за да ти обясни.“

ВАСИЛ БОЖКОВ: ГЛАВАТАРЯ КАЗАЛ НА АЛИ БАБА: „ШЕ НИ ДАВАШ 20% ОТ ПЕЧАЛБАТА СИ!“

Али Баба отишъл, като взел със себе си и приятел.
Разбойничката казала:
– „Ще отменим този закон изцяло, а после ще гласуваме същия, като ще променим само една точка. Вместо „само покер игри и турнири“, ще напишем, че „всички хазартни игри плащат 20% такса, върху комисионните, които събират“.
– „ Защо направо не отмените предложението за 15% върху оборота?“
– „ Не може. Другите разбойници не трябва да разбират.“

ВАСИЛ БОЖКОВ: ГЛАВАТАРЯ КАЗАЛ НА АЛИ БАБА: „ШЕ НИ ДАВАШ 20% ОТ ПЕЧАЛБАТА СИ!“

Така и станало. С гласовете на голямата shaika ГЕРБ отхвърлили единия и приели друг – същият закон с това малко изменение. Другите разбойници така и не разбрали какво се случва.

ВАСИЛ БОЖКОВ: ГЛАВАТАРЯ КАЗАЛ НА АЛИ БАБА: „ШЕ НИ ДАВАШ 20% ОТ ПЕЧАЛБАТА СИ!“

Веднага след това Главатарят се обадил на Али Баба и казал:
– „ Отивай при Заместник-главатаря по Финансите, който ще ти каже какво да правиш.“

Заместник-главатарят по Финансите казал:
– „ Ние ти помогнахме. Ще работиш по този закон и ще ни даваш 20% от печалбата си, иначе ще отменим закона.“

Не приел никакви възражения и Али Баба се съгласил да плаща на шайката/shaikata.

ВАСИЛ БОЖКОВ: ГЛАВАТАРЯ КАЗАЛ НА АЛИ БАБА: „ШЕ НИ ДАВАШ 20% ОТ ПЕЧАЛБАТА СИ!“

Като през цялото това време Али Баба платил и 500 млн. данъци на държавната хазна.

ВАСИЛ БОЖКОВ: ГЛАВАТАРЯ КАЗАЛ НА АЛИ БАБА: „ШЕ НИ ДАВАШ 20% ОТ ПЕЧАЛБАТА СИ!“

Васил Божков

Коментари 65 за
“ВАСИЛ БОЖКОВ: ГЛАВАТАРЯ КАЗАЛ НА АЛИ БАБА: „ЩЕ НИ ДАВАШ 20% ОТ ПЕЧАЛБАТА СИ!“”

 1. все-повече се заглеждам върху всеки един детайл на всяка една картинка? тия идиоти май изобщо си нямаха на идея с КОЙ точно се захващат, щото едно е Кой да се възкачи върху меките им податливи псевдо-десни дупенца на обикновенни демократци, второ е да си духат на тиквоча за едни кинти и любофф от Посолството, Трето е да си правят таш@к с истински играчи, веселото е, че Черепчо ще ги трича всичките, в целият спектър на лбгтм+ дъгата, няма да има прошка, само като му погледне човек резултатите в електрически вид (по псевдо-платформи), веднага му е ясно, че всеки 3 от 5 поданници на падишаха от банки биха предпочели да имат поне образован и умен мафиот, щото се сещат, че под негово управление Държавата би била Държава, дето си гледа най-малкото поданниците, имплицитно и индебилно е ясно, че кучката на който си е поискал, назначена от +х.зайдел, к.аденауер и и т.н. цру-та и деи не е независим и всичко си идва на мястото до ниво вериги за хранителни стоки (не, че зад тях не стоят борси, капитали и т.н., ама обикновенният бай иван ще забрави/вече го направи/ за бакалийката и плод-и-зеленчука си, бичи трета смена за 300 лева по 12 часа за правилният бизнес на 4-ят райх, естествено обслужва внос на боклуц…, пардон – плодове и зеленчуци от Трети страни, примерно родината на тиквоча, влатко, амет и ко+плановете в съседна Северна да и таковм=ам името мейседония…).
  Апропо, Черепчо като нищо ще се включи в политикътъ, естествено ще е индиректно, непряко и т.н., веднага получава моят глас – най-малкото защото предпочитам да ме управлява по-умен и по-тарикат от мен, вместо долнопробно мутра назначена от немските демократци от клинтъновият последен ден, дето искат от мен на всичкото отгоре и да нападам Руснаците в рамките на 4-тата Национална Катастрофа, ама и по-лошо сме виждале…)?!?
  Накратко – Череп – поръчай си гювендии/партии, поне знам, че и да има нещо за тебе, ще има и за бюджета->мат’ряла, дори тая елементарна сметка тиквозависимите я чукат през тяхната призма – няма shajka, няма и за тях – нормално, Никой нормален човек не би ги назначил за нищо, тия дето са крепостни и стават за нещо си мълчат да си запазят работата/хадминистрация, дето реваха демократците – нали всичко частно това-онова, е поне им показа как се прави по техните правила, ама не им аресва докато не идва от Меката на ддемосрацията, демек направи си партия и бизнес и ги регистрирай в щата делауъер, тогава и десното, барабар с белото, кофтов, рамадан и останалата сволоч са ти фрий ъф чардж гласоподаватели, евтини кучки са нема страшно, те така, Черп – така и така си ги гепил за топките – късай пък да видим!

 2. Когато отиваш на такива срещи с един преАтел… явно знаеш какво да очакваш. Малииии…

 3. Заместник-председателят на Народното събрание Валери Симеонов коментира последните постове на обвиняемия Васил Божков. Лидерът на НФСБ беше депутатът, който поиска промени в Закона за хазарта и пръв заговори за бизнеса на Божков.

  „За мене това са поредица от лъжи и недоказани обвинения. Защото и аз, все пак, се занимавам с бизнес. Това са и поредните измишльотини, да не кажа глупотевини“, коментира пред NOVA Симеонов.

  И ТОЯ БИЛ БИЗНЕСМЕН. БОЖКОВ Е НА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ НАД НЕГО!

 4. От нас самите зависи съдбата на България ………………………….за жалост през 2018 в Шарково и Болярово се събрахме около 160 човека в началото ………на барикадата в с. Крушаре през 2019 г около сто …………………………………………………а там удариха най-обикновените Българи и бяхме оплювани от Волен , Симеонов , Джамбазки , Биков и т.н …..

 5. Забавно е как Черепа от ОАЕ се гъбарка с управляващите Боко и Владко. Сега и комикс си е направил оформен в Близкоизточен стил. Абе в Брюксел дали четат комикси? Щото Гешев май няма да си причини да разследва случая?…

 6. Васил Божков е не само част от българския елит и българския преход, но г-н Божков спокойно може да носи съмнителното звание ”представител на българския олигархат”.
  Това каза анализаторът Валентин Вацев, който представи пред БНР книгата си „Хроники на безвремието. Краят на демагогията?“, една от темите в нея е българският елит.
  По думите му схемата на развитие на прехода в България е била на двутактов двигател.
  „В първия етап технологията беше на превръщане на властта в собственост. Като че ли този етап беше успешен и логично да започне вторият, а той е превръщане на собствеността във власт. Олигархичният модел няма по-добро обяснение от това, че собствеността директно манипулира властта. Днешната политическа система в България е олигархична“, коментира Вацев и добави, че тя е резултат от процеси, протекли в последните повече от 20 години.
  „Олигархията е ужасяваща, но закономерна стъпка или спирка по пътя на развитието на българската политика. Не можеше друго да стане с такова начало“.
  Според анализатора „вертикалните лифтове“ в обществото не работят, а стълбищата, по които можеш да се изкачиш, са блокирани и няма път нагоре без торба пари.
  „Българският елит вече е навлязъл в последната си фаза и нито той ще може да живее с това общество, нито това общество ще може да живее с днешния политически елит. Целият въпрос, на езика на политическата технология, е как да се отворят и да се активират вертикалните лифтове в българското общество – как да живеем, ако не сме хубавици или нямаме торба с пари“.
  Вацев изказа теза, че България е поставена на външно управление, което се осъществява на терена на българската държавност чрез български функционери, „но те са благословени, те са миропомазани от няколко най-важни посолства“:
  „Не можеш да бъдеш министър на финансите, министър на отбраната, на външните работи и министър-председател, ако не си получил патент от едно ръководно посолство, пък и другите посолства е добре да са съгласни“.

  1. това ми се струва с известна давност – винаги трябва си сверяваме часовниците по Вацев, човека е минимум зловешщо ерудиран и Информиран, след като предвижда Революционна ситуация – значи има такива предпоставки!
   По-принцип в едно стато интервю каза нещо доста смислено, на всяка нова и стара власт/елит, се ражда съответният контра-елит, обикновенно о-обигран, по-умен и т.н., като добавим и обраните от тиквоча не-малки тарикати до момента – става интересно!

  2. Кратък списък на последните „мохикани“ и КОЛОСИ на бългрската с будна съвест интелигенция,които не се се продали ВСЕ ОЩЕ на олигархията,списък в който влизат под 10 човека:
   1.проф.Валентин Вацев
   2.проф.Иво Христов
   3.Велизар Енчев,неуморимия громител на ренегатите ,управляващи България от 30 години.
   4.Ренета Инджова,единствения и най-достоен министър председател от 97 години насам,който наистина е работил за доброто на България !
   5.Веселина Томова,най-смелия „мъж“ в българската журналистика!
   6.Сашко Диков с неговата „Страшна тройка“ ,арменец, адвокат и професор.
   7.Вера Ахчиева,най-компетентната разследваща журналистка
   8.Любица Кулезич,кайндъв.,а за да събера поне 7 човека.

   За по- нагледно,да си го кажем както си е:Ако съберем АйКюто на тази великолепна осморка от списъка,сумата сборно ще се равнава или дори ще надвишава сборното АйКю на населението на кв. Люлин, комбайн.
   И с това списъка на достойните български публицисти и анализатори завършва .

   А ето и сПИСЪКа на изчезналите , напазаруваните или обърнали палачинката, провалилите се борци за справедливост ,комерсиални хронисти на съдбата на България :
   1.Григор Лилов ,автор на десетина тома сериозна аналитична информация на събитията.
   Изчезна от хоризонта без следа.Дано да е жив и здрав!
   2.Антон Тодоров, за него не ми се пише дори.
   3.Яне Янев,от смел и отявлен критик ,властоборец ,се трансформира в един самодостатъчен си,ояден и много щастлиФ фермер.
   4.Радан Кънев ,неизвестно къде се подвизава,но за 1-2 години изпусна доста пАра от локомотива на вятъра.
   5.Волен Сидеров,моето лично най-голямо разочарование.Премина през всичките си прераждания и фази,за да стигне до дънната.Или за по нагледно Волна пеперуда се превърна в какавида.
   6.Валери Симеонов с неговата окончателно осиротяла без най-сриозния му водещ Стефан Солаков СКАТ ТВ.От сияйните небеса на мечтите ,та до фекалното море във Варна.
   7.За този номер има дузини от нетърпеливи кандидати.За които не ми се хаби място да ги изреждам.
   6-мата от втория списък също са с огромно АйКю. Но го ползват ( без № 1,за който не знам къде отиде) ,на вятъра или за ретроградниили ренеГАТски цели…..

 7. Да Ви кажа, като отмина първоначалната еуфория от приказката за Али Баба и другите, си мисля, че все пак има нещо гнило и че тоя стил на Божков с подмятания и шеги няма да доведе до желания от нас край, а може би ще обслужи единствено него и около него, не напразно го слагат кйсто много умен!

  1. Четете между редовете, за неразбиращите от предишните Понеделници сега вече има и картинки, жаба се вари на бавен огън казват соециалситите, краставите вероятно и по-бавно.

 8. Приказката на Божков разкрива целия фалш на това управление и неговата дълбоко корупционна основа. Едни 20 процента ще ни даваш и ние няма да те пипаме. Ключовата дума е ”с един приятел”, тоест свидетел има. Нарочно вкарват закон с вратичка, като тълкуването остава за тях.Не зная как вие гледате на това, но за мен това покрива дефиницията на ОПГ, с ясен ръководител. Всъщност Божков им показа, че разполага с информация и доказателства, които могат да вкарат в затвора цялата ОПГ начело с Борисов, но това може да стане само при условия, че паднат от власт. Едно е ясно, изборът на жанра – комикс, за следващи разкрития, означава само едно, Той правилно е преценил, че единственото му оръжие са медиите и общественото мнение, защото прокуратурата е първа частна на Пеевски.
  И. Василев

 9. Ключовата фраза-„взел със себе си и приятел“,май ще ги накара да се насе….т.

 10. Гледам картинките и рязко ме обзема картоиграчески ентусиазъм. Преценявам, че положението до тука попада в графата „коз, коз, коз и три яки пики“. След още няколко раздавания ще го докараме и до въпроса какво бие четворка аса. Един Smith&Wesson, аф корст. Чувала съм, че Али Баба добре играе на карти и като така съм убедена, че в ръкава си държи и този най-добър „приятел“. Смешното е, че ония от shaikata имат същата увереност, с треперещи пръстчета държат раздаденото и панически викат „пас“. Обаче нЕма такова правило, колкото и да пасуваш, все си вътре в играта. Когато всичко свърши, ще разберете поради каква причина народа е казАл, че кьорав карти не играе. Па то на края знае ли се, може да не са само кьорави, а и нещо по-фундаментално откъде обездвижване. Както и да е, не е моя грижа, играта си е на Али Баба.#УспехЧовече

 11. Дано има записи. Ама прекаратурата на хунтата ще каже, че записите не са законни, че може да са манипулирани, бб ще обяснява не какво е говорено, а ще се оплаква, че го записвали и в клозета (виж мирослав, бившия зем мин., ало Ваньо и др.) Ще започне пак с горкия си дядо, ще пуснат някакъв зрелищен арест, докато народът забрави. 30 години опростачване и чалга си свършиха работата. „Прост народ – силна власт“. Това е казано още преди повече от 150 години (но не е Гьоте-за сведение на дончев. Той дали е чел нещо от Гьоте? Лично аз се съмнявам. Изглежда толкова ентелектоален като шефа си)

  1. Да, 30-те години опростачване и чалгаризация доведоха до непоправими последици и до циганизация на българите. Или по-точно: до деградация. Жалко за изгубеното време, хвърлено на вятъра.
   Безкрайният български Преход се оказа черна дупка, тунел в нищото…

 12. Скоропоговорка

  Имало едно време, през девет планини, в десета едно село,
  до селото имало пещера, а в пещерата живеела една ламя.
  Селото било богато и нищо не му пречело да си плаща данъка на ламята,
  по един овен месечно,
  но ламята пораснала и увеличила данъка по един овен седмично.
  Плащали селяните, плащали, свършило им се плащането.

  Ер Малък

  1. Пълният текст на “Скоропоговорка“ трябва да се пуска преди всяко едно пленарно заседание. (За да напомня на “ламята“ какво я чака).

 13. Наистина звучи като приказка, макар всички да знаем, че е точно така.

 14. Този Божков все повече започна да ми харесва! Това е изключителен ум! Да му мислят тези от Хунтата! Някои тук ни обвиняват в нещо много лошо, това, че го харесваме. Кое е това лошо, този “лош“ Божков от всичко известно до сега какво лошо е направил!!!!??? Може ли някой да обясни! Че е създал бизнес, от който Хунтата е измъквала безброй незаконни средства и сега искат да му затрият бизнеса. Сега подчинената им Каскетура може да го обвини не в 18, а 180 престъпления!

 15. И черепът от ШАЙКАТА се оказа слаба ракия! Въпреки голееееемите хвалби и очаквания! Също като „войводата“ Ванчо, „боксьора“ Кольо, БобиВелчаки, Цаци, Гешефф, ….

 16. Блиц- собственик ?
  А този „другия приятел“ случайно да е било записващо устройство ?!?!??!?!

  1. Другият “Приятел“ сега има свое собствено шоу и “пее“ много добре на фалцет.

 17. Аз мисля, че и тия шегички с комиксите няма да свършат никаква работа, защото нашите хора не разбират от тънки и дебели намеци!

 18. Божков нищо няма да постигне…Българите не искат справедливост и демокрация, искат само да са част от далаверата.

  1. Не демокрация а Закон.

   Повечето хора вярват в митове. Червените предпочитат „червени“ митове, сините „сини“, зелените „зелени“ и т.н. да не изреждам палитрата на дъгата :-).

   За това и сте на тоя хал в момента, искате демокрация. Ами те това е демокрацията. Баце е вълк и си гласува да ви изяде, а вие сте овце и плачкате по сайтовете. Работата е безнадеждна, днес го гледах подобни как подскачаха по една подобна лотария, Чудех се да плача или да се смея с тях. И Божков е вълк и затова му се възхищавате, подсъзнателно признавайки, че той има реален глас, вашия е никакъв.

   Не случайно е казано :

   „- Демокрацията е когато два вълка и една овца гласуват, какво ще ядат за вечеря.
   При Републиката, овцата е въоръжена.“

  2. Не те знам кой си но си прав за 90% от населението. Те не искат справедливост искат част от баницата. Но какво да се очаква от народа в държава която се гради на 4 основни стълба: 1. Кражби и далавери . 2. Потъпкване на човешките права 3. Антимакедонизъм 4. Антитурцизъм. И няма даже и наченки на гражданско общество

 19. Чета коментарите и виждам, че още се чака спасителя. Повечето сънародници не осъзнават простичкия факт, че проблемът ни не са само продажните елити, които между другото са огледало на обществото. Парите които се събират от шайката в голямата степен отиват за новите ни господари – глобалните банкстери. През 1989г. България за трети път през двадесети век беше от страната на загубилите поредната ( трета) световна (студена) война. Разграбването през тези 30 години беше закономерно последствие. Между другото нещо подобно се случва и в Русия, където всяка година биват изнесени капитали на стойност от 100 млрд. евро.
  Повечето от мислещите българи опозиционери смятат, че е възможна промяна в България независимо от глобалните геополитически фактори, но това е илюзия. Шансът ни е само и единствено ако обществото осъзнае истината в надписа над парламента за което е необходима национална кауза. Второто задължително условие е подходяща стратегическа международна обстановка, т.е. някои от големите играчи (САЩ, Русия или Китай) да има интерес от възстановяването на страната ни. Ex Oriente lux.

  1. А,а, САЩ вече 30 години ни оправя в кавички, така че знаем за това. За другите две имайки предвид първата и продажните поддръжници на тяхната хранилка девизът надежда всяка тука иставете , както обикновено е в сдила!

  2. Пожелавам ви успех в обяснението на тая „главоблъсканица“, признавам, аз се провалих 🙂 .

   Те си мислят, че като разгонят хунтата няма да си изберат друга хунта, цвета е без значение 🙂 .

   Мисля си, че проблема им е в това, че смесват наивноста с невинноста. Което е типично за малките деца, при тях невинноста и наивноста са естествени. Когато обаче възрастните са в подобна ситуация май му викаха неврастения, да ме коригират специалистите 🙂 .

   https://www.youtube.com/watch?v=i_CYp5D61Yk

   1. Съгласен съм с Вас. За съжаление права е и Марги. Към момента не виждам обективни предпоставки за промяна. Поне не до изборите в САЩ през ноември. Драмата на сегашната хунта е, че те осъзнават късия си политически (разбирай икономически) хоризонт надявайки се, че ще могат да договорят бъдеще за себе си различно от необходими жертви „предпазен клапан“ на растящото социално недоволство. Въпросът е дали ние ще имаме волята (разбирай ще сме осъзнали какво ни се случва и къде ще завършим при сегашния курс) да извършим необходимото ако все пак ни се предостави рядък шанс при задаващите се глобални геополитически промени.
    За всеки трезво мислещ е ясно, че този шанс не е свързан със САЩ или Китай. Последните имат нужда само от пазар – новият път на коприната. Освен това тяхното икономическо чудо е към края си и за тях предстоят сложни времена, които могат да завършат с локални или глобални военни конфликти. Изходът за нас е само Русия, но не сегашната с народ от социалисти и елит от либерали. Дано Путин успее да реформира руската икономика и политика за което има индикации след нова година. Алтернативата е яростен сблъсък и завръщане на комунизма макар и под друга форма. Лошото е че времето изтича и втория вариант става все по-реален. За да има втора Ялта е необходимо Русия да бъде на висотата на ситуацията, а това само с военна сила не става.

    1. Главоблъсканицата е голяма. Положението е, че параметрите на Кризата са епохални, „а ла Великая Депрешън“ – резултата е видим през 20 век. Хитлерчо, чака в засада зад ъгъла 😉 . И ще бъде избран съвсем „димократично“. Както го е показала Историята. А после е хронология.

     Ето ви един автор в помощ на обясненията ви за банкстерската шайка и техните глобалистки господари, в краката на които Баце е пуделче. Ковида го доказа безспорно, за мислещите поне.

     „How come, we wonder, the working stiffs put up with it? Their incomes haven’t increased in 45 years, while the rich have gotten much richer. They’ve lived paycheck to paycheck… until three months ago. Then, thanks to the feds again, the paychecks stopped coming.

     How come they don’t revolt?

     Crony Economy
     For the last 10 years – or longer – Wall Street and big business have been in high clover. But it’s been barren ground for the average working man.

     Big banks, big business, and big investors have been able to get credit from the feds at or below the rate of consumer price inflation. The EZ money acted like Miracle-Gro in the stock market; prices rose 300%.

     But the economy, in which the little guys live and earn their money – suffered a long drought, growing only a piddly 50% in 10 years.

     And even that small gain was purchased at a cost – in additional debt, including business and private debt – of $25 trillion. In effect, the feds transferred trillions of dollars from the average public (including the unborn) to the moneyed elite.

     Mr. Trump maintains that this was the greatest economy ever. But it was a mirage… and a fraud. The capitalist economy was perverted into a crony economy.

     Lobbying paid off. Borrowing, too. The insiders could borrow money at ultra-low rates… and use the money to jack up their own shares and bonuses. Forget investing in new plants and equipment. Forget hiring more labor. It takes years to build a new factory, train new workers, develop new products, and master new markets. Why take the risk?

     And why wait for a payoff? You can borrow – in some cases, below zero, in real terms. You can buy back shares… declare a dividend… pay performance bonuses… all in a few months. This was the new way to do business, financed by the friendly folks at the Federal Reserve.

     Yes, the working classes and the left-leaning press grumbled a bit. But few really understood what was going on.

     And as long as the stock market was going up, nobody really cared. Most of the voters, like the president himself, thought the nation was booming.

     Worst Policy Ever
     And now, with 43 million unemployed… the grumbling gets louder. Menacing, even. In desperation and frustration, voters might even elect Joe Biden.

     But the feds are no dopes. They’re applying the same techniques that worked so well with the cronies to silence the proletariat. That is, they are paying them off.

     As strange as it seems, the Paycheck Protection Plan does more than protect a man’s income. Instead, it enhances it. In the phony 2009-2019 recovery, almost all of the new jobs created were in soft, low-wage sectors, such as hospitality, leisure, and healthcare. Much of it was only part-time… and temporary.

     And as it happened, those sectors were the very parts of the economy laid low by the C-virus hysteria and the Lockdown response.“

     https://www.rogueeconomics.com/bill-bonner-diary/covid-19-stimulus-packages-take-away-post-lockdown-job-incentives/

     Остава да видим доколко протестите на американския континент са фейк, т.е. организирани, анти-тръмп, проглобалистки. Или са спонтанни от популация порастнала в Народ, а дано !

     1. Сбъркан и изчерпан е целия икономически модел на „запада“. Потребителската им икономика беше основана на експанзията на пазарите и смърта на модела беше отложена с 30 години за сметка на консумирането на всички природни и икономически ресурси на източния блок (жертва на който процес станахме и ние). В момента част от американските елити (антиглобалистите зад Тръмп) се опитват да променят цикълът на задлъжняване (вътрешно и външно) без да разбират, че корените на системата са гнили и каквато и да е санитарна сеч не би могла да помогне. Опозицията им в момента организира протестите в САЩ, а и други страни, които им се изплъзват от контрол. Американското общество е дълбоко разделено по много признаци – икономически, политически, расови. В предвид на голямата вътрешна борба аз мисля, че единствения изход е във фрагментация на САЩ, което вероятно ще премине през гражданска война.
      Не мисля, че за момента има условия за появяване на политик, като Хитлер. За да се роди следва да има единна цел, като в следвоенна Германия. Това разбира се не изключва бунтове на крайно десни или леви в основните общества на запада.
      Коронавирусната истерия беше опит за насочване на света по пътя на глобализацията с отмяна (вече официално) на човешките права и свободи и постепенното обединяване около единно световно правителство. Този проект обаче според мен е мъртъв и какви ще са последствията от разиграния театър предстои да видим.
      От друга страна световната общност очаква някой и най вече Русия да предложи алтернатива за развитие. Най лошото от всичко в момента е, че и трите основни играча са в криза, а сблъсъка на интересите им може да доведе до военни конфликти с различен интензитет.

   2. Между другото описаната ситуация отговаря и на въпроса: защо президентът не е по-решителен в действията си. Знам че повечето коментиращи тук обвиняват Радев за това, че само приказва, но мисля, че той ясно осъзнава – моментът не е дошъл, колкото и да ни се иска на някои от нас, а и на него. В крайна сметка ако обществото ни е узряло ( в което дълбоко се съмнявам) няма значение дали този, които ще ни поведе, ще се казва Радев.

    1. И според мен моментът не е дошъл – предстои лято, ваканция на учениците и на държавната администрация, малко или много хората ще се пръснат, а управляващите ще се изсухлят, отпадат разходите за отопление, зеленчуците и плодовете се очаква да поевтинеят, безработните биха могли да си наметят работа и най-важното – надеждата, надеждата че лятото проблемите някак ще се разтешат!! Докато след него, есента, зимата…

     1. Не мисля, че лятото ще е нормално и стандартно, както не беше нормална и стандартна пролетта.
      Отделен въпрос е, че в Сащ, Русия и Китай предстоят най-важните събития. Нали това чакат нашите държавни мъже- да разберат накъде ще задуха вятърът- към промяна или към подмяна…

 20. направил го е в комикс за ЕДНОКНИЖНИЯ да не му изгорят бушоните като чете…предлагам и в Евросъюза за малките деца като Приказка за Али баба и Демокрацията…

 21. към 681 и Veritas vos liberabit – разбойниците трябва да са се насрали вече ! защото приятеля на Ali Baba е железен и най – добър и верен за вечни времена приятел – документалните аудио видиозаписи – той е приятеля !
  Поздрави !

  1. Точно в десятката!
   Поздравления!
   Иначе, ако беше физическо лице, досега да е дало …фира…

  2. До Мръсния Хари,абсолютно точно,Господин Божков загрява,и стиста въжето около врата на тези бандити пеевски,димитровградския битакчия домусчиев,борисов дявола,горанов наглеца……!!!

 22. Четвърти километър го управляват 40 разбойника и е с население вече 4 млн.,за 4-те милиарда евро да не говорим …
  А аз 4-ти път питам-гейпарад ше има ли или не ?
  България е като джип 4х4 ,катери се надолу мъчейки се да стигне заветния връх ,,Дъно“.
  Али Баба и 40-те дебила имат 40 пещери не една ,щото България е крава с 40 цицки.
  Един разхождал в кръг 40 години народа си през пустинята и го направил Народ !
  На дядо ми пенсията от ТКЗС-то беше 40 лева.

 23. Щом Близ мълчи, а Недодялко е смотолявил нещо, но не е публикувал комикса, значи черепа сериозно им бърка по дупките. Ще вземе да стане ясно на еректората, как работи държавата ….

 24. Още вчера го допуснах да е така, сгреших в процентите, смятах че са 25, 30/100. Крадливата шайка е била ,, милостива“, към Божков.

 25. Жалко че сме роби, подмазвачи и милионери .Ако бяхме като афроамериканците тази кочина нямаше да съществува.

 26. Защо ли изведнъж Божков стана неинтересен за всички медии, освен Афера и Сега…
  Дори не им е интересно кой е Божковия приятел и дали ще се осмели да даде показания.

  1. Вярно е,и Фрогнюз не са публикували Комикса днеска!Свобода на словото,а???

   1. В грешка съм Комикса е публикуван в сайта Фрогнюз,извинявам се за което!!!!

 27. Нямам касателство към житие – битието на черепчето, нито към бизнеса му, този тип работи и начинания винаги са били със специално внимание от страна на държавата. Защото без нейно благоволение не са в състояние да се развиват толкова мащабно на територията й, но едно само ми е интересно – защо започна да изплюва камъчетата сега, а не по – рано Божков? И по – рано са го рекетирали, с какво е по – различно сега? Освен само % на рекета ли? Какво друго има което се премълчава от цялата история и къде е била прокуратурата до сега? Или и тя е в играта и то много здраво, с % и за нея? Или има и още неща?!

  1. До толкова ли е сложно ,защо сега.И едно 7 год. дете може да го разтълкува, защо именно сега.

  1. И задължително закриване на ФК „Крадем Държавата“, пращането му в окръжните групи и ако Сираков и компания са толкова честни да му дадат името на Апостола и да докажат, че си заслужава!

 28. Има ли още някой, който да не е разбрал, защо при пътуванията си с „джипката“, бойко е ШОФЬОР на владко горанов.
  Какво си говорят двамцата – насаме в „джипката“:
  бойко: „влади, нали знаеш съвета на майката към омъжваната си дъщеря – „дъще и на калъп да те хванат, ще отричаш, нищо няма да признаваш“…“Матряла е прост, нищо няма да разбере от писаниците на Васил Божков. Пък и гешев, нали знаеш, наш човек е. Ние си го избрахме“.
  влади горанов: „Знам бе, шефе. Иначе, нали и двамата заминаваме при бай Ставри от СЦЗ“.
  От джипката се чува: „Хи – хи, ха – ха, хи, хи, ха ха, ха ха…“.

 29. Просто гениално и оригинално.Сега Гешев не може и обвинения за клевета да повдигне.За пореден път Черепа показва че е адски умен..И понеже днес са матурите за догодина предлагам темата да е За Хунтата- Разказ по картинки от Васил Божков.

 30. Матурите, дружето Вучич, Кристо, шеги и закачки на път с джипката – няма да се задълбочат в тази приказка за Али Баба. Защото не им изнася.

 31. Сега мисирките на слугинските медии ще неглижират по темата,ще говорят за Явашев 4-5 дена между другото и някоя полицейска акция.Ще се пише и за гостуването на Вучич, но не и корупцията на най високите етажи.

  1. Що питаш? И приятеля ли да прогонят от България? Та ШАЙКАГА да заживее още по-буезметежно сред Мисирките??
   Търпение..
   Ша са чуй и кой е приятеля.. Но не се надай Ментата Стоянова, тетка Цачевица, Данчо Ментата или пр. прякори да ти го изплюят..

   1. А ти мислиш ли, че ако действително съществува такова лице, шайката не е наясно по темата. Прочети платиновата приказка за пещерата. За съжаление проф. Иво Христов е безпощадно прав и в територията 80% са идиоти чакащи да бъдат сварени на бавен огън, а останалите 20% чакат някои, като Божков да ги поведе. Докато народът ни не осъзнае простичкия факт, че няма лично добруване без просперитет на общността, ще затъваме все по-дълбоко чакайки поредния месия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *