« Върни се назад Публикувано на 13.06.2014 / 20:06

Василев поръчал Пеевски, Доган поръчал Борисов, а всички са си живи и здрави …

 

„Василев поръчал Пеевски, Доган поръчал Борисов, а всички са си живи и здрави …” – това е коментар на култовия автор във Фейсбук и приятел на АФЕРА Георги Дренчев. Това изречение изчерпва цялата истерична сага с „килъри” – нам си кой пореден номер.

Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев са тримата задържани и обвинени в подготовката за убийството на депутата от ДПС Делян Пеевски, съобщи БНР.

Тримата са обвинени в опит за умишлено умъртвяване на Пеевски, като деянието им (пише в постановлението за привличане) е останало недовършено поради независещи от тях причини, а именно задържането им от органите на МВР.

Ей, на това му се вика ювелирно изречение – „като деянието им (пише в постановлението за привличане) е останало недовършено поради независещи от тях причини, а именно задържането им от органите на МВР.”

В това постановление пише още, че опитът за убийство е бил готвен за месец май. Няма и данни те да са действали по поръчение на председателя на Надзорния съвет на Корпоративна търговска банка АД Цветан Василев, каквато спекулация вървеше през целия ден.

Така за пореден път бе опровергана умишлено тиражирана лъжа на жълтакавото сайтче на Недялко Недялков.

Тримата мъже са били задържани вчера сутринта в домовете си, след което са били закарани в полицейско управление и прехвърлени в следствения арест. Късно вечерта им е било повдигнато обвинение. Имало е и четвърти задържан. Той, обаче, не е с обвинение. Според предположенията на източник на БНР, е възможно той да е станал прокурорски свидетел и именно по негови данни да се е стигнало до откриване на схемата. Утре Софийският градски съд ще трябва да се произнесе по мерките за неотклонение на тримата задържан.

Като се има предвид как у нас „килъри” се ловят под път и над път по „показания” на някой, който е превърнал „прокурорски свидетел“ в търговия, нещата отсега са ясни.

Да влезе убитият.

Afera.bg

«