« Върни се назад Публикувано на 21.09.2021 / 9:38

ВАСИЛЕВ И ПЕТКОВ НЕ ПРОДЪЛЖАВАТ НИКАКВА ПРОМЯНА, А СЕ ОПИТВАТ ДА СЕ НАМЪРДАТ В ОВАКАНТЕНИТЕ ОТ ПЕЕВСКИ ИКОНОМИЧЕСКИ И ВЛАСТОВИ ПОЗИЦИИ. СТАРТЪПИ, СЪЗДАДЕНИ ОТ МОШЕНИЦИ ЗА МЪЛНИЕНОСЕН ПОЛИТИЧЕСКИ ДИВИДЕНТ

Чудя се колко време още ще отнеме на привържениците на „Демократична България“, за да разберат, че Кирил Петков и Асен Василев са им врагове, а не приятели. Най-големият потърпевш от новата партия ще е именно ДБ, а илюзията, че се създава ново голямо продемократично мнозинство е наивна.

Петков и Василев крадат електорати чрез наемни партии мандатоносители, за да влязат в парламента и да се наместят трайно във властта (най-вече където има паричен ресурс), а не да бутат статуквото.

Те са просто нови и амбицирани играчи, които искат да участват в него. И това не е добре, защото се раздробява и разбива една общност.

Въпреки моите резерви към нейната идеология и политика. Все пак мисля, че е по-добре в политиката да участват системни играчи, а не стартъпи, създадени от мошеници за мълниеносен политически дивидент.

Христо Иванов трябва да се погрижи за своите избиратели, както това направи Корнелия Нинова за тези на БСП, и да им даде ясен знак, че Василев и Петков не продължават никаква промяна, а просто се опитват да се намърдат в овакантените от Пеевски икономически и властови позиции.

Явор Дачков

«