« Върни се назад Публикувано на 06.06.2017 / 14:19

ВАРНЕНСКИ РАЙОНЕН СЪД ОПРАВДА ЧЕРНИЯ РОДИ ПО ДЕЛО ЗАВЕДЕНО СРЕЩУ НЕГО ОТ ЕКСБОПАДЖИИТЕ МИХАЙЛОВ И ДОСЕВ

ЧЕРНИЯ РОДИКакто е известно „топ” ексбопаджиите Емил Михайлов – бивш шеф на БОП – Варна и неговата екс „дясна ръка” Добромир Досев заведоха дело срещу Веселина Томова и сайта АФЕРА, заради публикувано писмо на Радослав Калчев – Черния Роди от сайта АФЕРА, в което той пряко обвинява ексбопаджиите как са го „наредили” и срещу колко.

Делото продължава на втора инстанция във ВОС пред избран на „случаен избор” съдебен състав, сред който е съдия Петър Митев, на когото Веселина Томова поиска отвод, тъй като срещу него има 65 /!!!/ пуликации, заради изумяващото „мега” варненско дело, строполило се във ВКС и върнато за ново разглеждане, благодарение на „ювелирната работа” именно на съдия Митев. На първа инстанция Томова и АФЕРА бяха оправдани по всички обвинения, освен заради един пасаж от книгата и „Бандитска Варна“, който касае същия този епизод, който разказва в писмото си до АФЕРА Черния Роди.

Другите съдии в състава са Трайчо Атанасов и К. Гайдаров.

Паралелно с делото срещу Томова и АФЕРА, ексбопаджиите Михайлов и Досев заведоха дело и срещу Радослав Калчев – Черния Роди, което се води без негово участие, тъй като Черния Роди е обявен за международно издирване и не е в България.
На 12 април т.г. ВРС оправдава напълно Черния Роди щенията на Михайлов и Досев.
Публикуваме решението на съдия Стояна Илиева от ВРС:

П Р И С Ъ Д А

НОМЕР 128 / 12.4.2017г. ГР.ВАРНА

В ИМЕТО НА НАРОДА

Година 2017 град ВАРНА
РАЙОНЕН СЪД ВАРНА ЧЕТИРИДЕСЕТ И ПЕТИ СЪСТАВ
На дванадесети април Година две хиляди и седемнадесета

ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЯНА ИЛИЕВА

СЕКРЕТАР: М.С.
като разгледа докладваното от съдия Стояна Илиева
наказателно частен характер дело номер 906 по описа на ХХІХ състав за 2015 г.

П Р И С Ъ Д И:

ПРИЗНАВА ПОДСЪДИМИЯ Р.И.К., роден на *** ***. ***, българин, български гражданин, разведен, осъждан, ЕГН **********, ЗА НЕВИНОВЕН В ТОВА, ЧЕ на 29.01.2015 г. чрез писмо, изпратено до сайта www.afera.bg, приписал на Е.М. престъпление по чл. 302, т. 1, предл. 6 във вр. с чл. 301, ал. 1, предл. 2 , вр. чл. 20, ал. 2 вр. ал. 1 от НК, а именно, че в качеството му на полицейски орган, в периода от началото месец октомври до началото на месец ноември 2006 г. е приел имотна облага в размер на пет хиляди лева, която не му се следва, от лица с имена В. Ж. и Я.К., за да извърши действие по служба – да задържи лицето Р.К., което престъпление е извършил в съучастие с Д.Д. , за което и на осн. чл.304 от НКП ГО ОПРАВДАВА за престъпление по чл. 148, ал. 2, предл. 1 във вр. ал. 1, т. 2 във вр. с чл. 147, ал. 1, предл. 2 от НК.

ПРИЗНАВА ПОДСЪДИМИЯ Р.И.К., роден на *** ***. ***, българин, български гражданин, разведен, осъждан, ЕГН **********, ЗА НЕВИНОВЕН В ТОВА, ЧЕ на 29.01.2015 г., чрез писмо, изпратено до сайта www.afera.bg, приписал на Д.Д. престъпление по чл. 302, т. 1, предл. 6 във вр. с чл. 301, ал. 1, предл. 2 , вр. чл. 20, ал. 2 вр. ал. 1 от НК, а именно, че в качеството му на полицейски орган, в периода от началото месец октомври до началото на месец ноември 2006 г. е приел имотна облага в размер на пет хиляди лева, която не му се следва, от лица с имена В. Ж. и Я.К., за да извърши действие по служба – да задържи лицето Р.К., което престъпление е извършил в съучастие с Е.М. , за което и на осн. чл.304 от НКП ГО ОПРАВДАВА за престъпление по чл. 148, ал. 2, предл. 1 във вр. ал. 1, т. 2 във вр. с чл. 147, ал. 1, предл. 2 от НК.
ОТХВЪРЛЯ като неоснователен предявения граждански иск от Е.И.М. срещу Р.И.К. в размер на 5000 лева за претърпени неимуществени вреди, изразяващи се в накърняване на доброто му име в обществото, личната му чест и достойнство, ведно със законната лихва от датата на деянието – 29.01.2015 г., до окончателното изплащане на сумата.
ОТХВЪРЛЯ като неоснователен предявения граждански иск от Д.Л.Д. срещу Р.И.К. в размер на 5000 лева за претърпени неимуществени вреди, изразяващи се в накърняване на доброто му име в обществото, личната му чест и достойнство, ведно със законната лихва от датата на деянието – 29.01.2015 г., до окончателното изплащане на сумата.
На осн. чл.190 ал.1 от НПК направените по делото разноските остават за сметка на тъжителите Е.И.М. и Д.Л.Д..

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок от днес пред Окръжен съд Варна.
ПРЕДСЕДАТЕЛ:

afera.bg

 

«