« Върни се назад Публикувано на 26.07.2021 / 20:40

ВАРНЕНСКИ ПОЛИЦАИ, КАТО МУТРИ, ПРЕБИХА МЪЖ, ЗАЩОТО ПЕЕЛ, ЗАРЯЗВАТ ГО НА УЛИЦАТА И ИЗЧЕЗВАТ!

На 25 юли 2021 година, в 5,18 часа варненецът Живко Желев е пребит брутално и нагло в абсолютно мутренски стил от патрулни полицаи от Първо РУП -Варна. Безобразието се случва на улица „Проф. Кирил Попов“ във Варна.

Живко Желев заедно със свой приятел се връщат от дискотека. Не отрича, че са пили, но нищо друго не правят, освен докато вървят да пеят.

Внезапно от един от паркиралите автомобили на улицата, патрулен автомобил на Първо РУП при ОД на МВР – Варна, се отварят три врати и излизат трима униформени полицаи. Двама мъже и една червенокоса жена. Това, което успяват да видят двамата мъже, които се прибират от дискотека е, че седалките в патрулния автомобил са дръпнати и очевадно полицаите са спяли в патрулката.

Единият униформен полицай изревава раздразнено на Живко Желев: „Ти ли си най-големият тарикат, че трябва да те слушаме?“ и го удря брутално с полицейската палка през лицето, като на косъм не му вади окото.

Ударите с полицейската палка продължават по гърба, лицето и ръцете на Живко Желев, като побоя продължава. Приятелят на Живко Желев се опитва да го защити и пита полицаите: „Защо го биете?“, а отговора на полицаите „мутри“ е: „Млъквай, да не запукаме и тебе!“.

Отвратителния полицейски побой над Живко Желев НЕ Е предхождан нито от представяне на полицаите, както е реда, нито му искат лична карта, нито го обискират.

Пребиват го като куче и го оставят на улицата, като веднага след това офейкват.

Полицаите действат против всякакви наредби и полицейски норми. Не се представят, не искат от Живко Желев лична карта и това показва единствено, че ако са искали да му съставят акт за нарушаване на реда или нещо подобно, щяха да направят това.

Вместо това излизат сънени от патрулката, пребиват го, оставят го на улицата и изчезват.

Живко Желев отива в болница, както и в Съдебна медицина и подава жалба срещу полицаите от Първо РУП.

Дори и при подаване на жалбата, дори и в присъствието на адвокат на Живко Желев, един от полицаите прави опит да го дръпне: „Ей, ела да си поговорим!“, но номера не минава.

За случая е уведомена и „Вътрешна сигурност“.

А Живко Желев ще търси правата си в съда срещу полицаите, които очевидно избиват комплекси на нереализирани мутри.

АФЕРА припомня, че служебното правителство на Румен Радев, в лицето на Бойко Рашков, чиито кадровици са Пламен Узунов и Николай Копринков, сложиха за шеф на ОД на МВР – Варна бившия началник точно на Първо РУП – Варна, известен с прякорите си „Пингвина“ и „Чесъна“. Те това са му „кадрите“ и подчинените.

Източници на АФЕРА от Първо РУП – Варна информираха, че трескаво полицаите, които са пребили Живко Желев, мъдрят „защитна теза“, че в този район имало  наркозависими и те уж „дебнели“ тях, и помислили двамата варненци за такива. Каквато и „теза“ да измислят обаче, на което царе са ченгетата, когато сгазят лука, това е брутално незаконно действие, което няма нищо общо с действия на истински полицаи.

Afera.bg

«