« Върни се назад Публикувано на 23.06.2011 / 20:25

Варненският кмет легендира, че бил избран от Бойко. Yes, де, ама и Томова го бие!

 

 

Бойко Борисов ми каза: „Ти си!”, само трябва да пооправя администрацията, легендира виртуалните си представи варненският кмет Кирил Йорданов сред знакови фигури в морската столица, включително и топ-корпоративни играчи.

Пласменът е и че Кирил Йорданов непрекъснато се срещал и си говорил с Бойко Борисов. Дали Борисов е хаберлия обаче, засега ще спестим, за да стане нататък във времето още по-интересно.

Всъщност, ако Бойко заложи на тази приказка за „храбрия шивач”, означава, че със сигурност потегля към предсрочни парламентарни избори. Защото ГЕРБ ще се компроментират катастрофално във Варна, а точно от морската столица стартира всяко фиаско на управляващите. Костов още не може да се освести.

Кирил Йорданов легендира, че Борисов ще играе за него като ГЕРБ издигнат във Варна слаба кандидатура, която е обречена на провал. Не, че това вече не случи миналия път, когато от ГЕРБ бе номиниран неизбираемият Свилен Крайчев. Не, че сега бъка от „харизматични” лица в местната партайгеноска организация, но задкулисната игра на Бойко Борисов за Кирил Йорданов ще обрече партията му на убийствено варненско, а и не само, снизхождение. Защото никой не обича измекярите.

Afera.bg пусна анкета с въпрос: „Кого ще подкрепите за кмет на Варна?”.

В нея участваха 6767 човека.

Най-много гласове -. 3001, или 44,3% събра д-р Красимир Петров – депутат от гражданската квота на ГЕРБ във Варна. В анкетата умишлено не включихме Павел Димитров и Данчо Симеонов, тъй като afera.bg още преди месеци единствена писа, че Павел Димитров е окончателно отсвирен и е с нулеви шансове да бъде номиниран.

Данчо Симеонов пък сам не гори от желание да бъде изтипосан като кандидат-кмет, знаейки прекрасно, че когато човек получи неочаквани шансове като тези дотук, не бива да изнасилва съдбата.

Не включихме и шефа на пристанището Данаил Папазов, защото не искахме да унижим ГЕРБ. Ако ГЕРБ разчита с това лице да печели избори във Варна, има много поздрави от АФЕРА. И един мил пардон, вместо среден пръст.

Впрочем, в морската столица предстои истинско тупиково мазало. Няма една кандидатура за свяст, която да омае най-византийския град, който умее да влиза пред урните истински подготвен и непридвидим.

Това означава, че балотажа е задължителен. А онези, които хрисимо и официално ще рецитират кого точно подкрепят, ще играят зад завесата точно наопаки. Напук на магистралните гербаджии, които не могат от цял град да извадят една читава кандидатура.

Ако трябва да бъдем точни докрай – изборът на Борисов – личен! – се колебае между две лица – Данаил Папазов и д-р Красимир Петров. Предимството на доктора е, че е честен и почтен. Минусите на Папазов са така увъртяни, че по изборите ще има „бум-трака-трак” от изненадващо инфо. За пари.

Втори в анкетата е Борислав Гуцанов с 1021 гласа или 15,1%.

Гуцанов декларира, че е готов да играе за кмет, но номинацията му е свързана с БСП и решението на Станишев и компания. Станишев хем дава надежди на Гуцанов, хем се плъзга около Кирил Йорданов. Йорданов пък си шушне и с кръга на Първанов, който пък откровено иска да си приватизира БСП, набутвайки към провал Станишев по изборите. Йорданов слуша и какво му казва Янко Станев от ДПС, така като че ли той му е „мама”.

И като се сложи и РЗС на Янето, които като нищо ще издигнат Душана Здравкова – кръговете между хората на Гоце, Трактора и Кирил Йорданов могат да се обединят по нестандартни интереси. И във Фройдистко отношение.

Във Варна обаче никак не си падат по педерасите. По душа, имаме предвид.

Трета в класацията е журналистката Веселина Томова с 989 гласа, или 14,6%. Което си е завиден резултат, като се има предвид, че Кирил Йорданов е зад нея с почти наполовина гласове – 425, или 6,3%.

Ако питате Кирето, той ще ви извади всякакви социологически проучвания, за които се шарят здрави пари, и които се четат денонощно от екипа му, за да си помпат мускулите колко са незаменими.

Друга е работата обаче, когато варненци ще пускат бюлетините в урната.

Томова може и да се ядоса и да играе, заради истинското удоволствие да наблюдава лицемерно – фризираните физиомутри на политиците, които трудно ще дадат адекватни отговори на въпросите и и информацията, която ще извади по изборите.

Веселин Марешки събира 407 гласа или 6%.

Марешки засега е учудващо тих. Ресурсът му обаче изобщо не е за подценяване. Павел Димитров се скъса да го притиска да им „прехвърлил” гласове. Как обаче една баба, която срещу евтини лекарства Марешки ще я накара да гласува за ГЕРБ, никак не е ясно как става на практика. Вероятно в главата на местния шеф на ГЕРБ Павел Димитров кънтят хапчета за оросяване. Ще видим.

384 гласа или 5,7% събира „вечният” кандидат – кмет на сините във Варна Димо Гяуров.

Той още не е питал Дънката дали да се кандидатира. Вместо неговото име, сега се пласира едно още по- ужасяващо като спомен за варненци от времето на дерибейството на Костов – Славчо Христов – Добрин Митев – това на ексшефа на Златни пясъци Николай Недков. Впрочем, него го биха някога хората на Славчо Христов, но … спри, сърце.

Костовистите и сините са просто гротеска в морската столица.

Последният в класацията е бизнесменът Красимир Узунов, който също по едно време се беше провъзгласил сам за кандидат-кмет. Събира обаче едва 59 гласа или 0,9%. Което означава директно – пиши го бегал.

Разбира се, няма да се мине и без всевъзможни движения и партийки, които ще издигат маргинали от типа на клоунската „нова сила”, честни и „нови” лица, които отсега търчат да събират пари от всеки петимен да влезе в листа.

Даже една съдийка, която до скоро беше такава, била готова да даде 30 бона, че да я били издигнели да управлява и тя Варна.

Ситуацията в морската столица наистина е трагикомична.

Нито една силна фигура. Нито един достоен мъж.

На този фон днешното изявление на благоевградския кмет Костадин Паскалев трябва да влезе в учебниците. Той заяви, че вече е професионално деформиран и сам усеща как е загубил връзката с граждансството.

Варненският кмет в някой друг живот може и да достигне до такъв тип мъжкарство. В този – е още в нежните сфери.

Всъщност, има и още един вариант, който изобщо не е за изключване.

В края на август, или началото на септември, в общината да влязат едни „добри” хора с маски и качулки и така ГЕРБ да спечелят изборите. Защото някой реши ли да влезе с барети в истинската корупция на Варна, жална им майка на броящите отсега победните си бюлетини.

Че ще има остро мероприятие, ще има. Дали с качулки, дали с някоя сопа, предстои да видим.

Истината е, че положението в морската столица е отчайващо.

Не само Томова може да ги разтресе от палците. Още две-три прями и открити лица – и вечните лапачи са нокаутирани.

Afera.bg

П.П. Непростима грешка на АФЕРА. Забравихме “спеца” по циганските гласове – Янко Станев от ДПС. Тоя път обаче ще му е ужасно трудно. Въпреки пропагандата отсега, че Иван Славков не трябвало да излиза от ареста, за да не му объркал схемата, Станев ще бере ядове. Той си знае защо.

 

«