« Върни се назад Публикувано на 25.04.2024 / 7:55

„ВАРНЕНСКА АСОЦИАЦИЯ СИГУРНОСТ“ СЕ ЗАЯВИ И СЕ ПРОТИВОПОСТАВИ НА ТОРМОЗА НА КОЙТО СА ПОДЛОЖЕНИ СЛУЖБИТЕ И МВР. ПРЕДЛАГА ЕКСПЕРТНА ПОМОЩ ЗА ДА СПРЕ УПРАВЛЕНСКИЯ ПОГРОМ НА ВАРНА

Новоучредената „Варненска Асоциация Сигурност“ заяви категоричната си позиция за обединение на усилията за посрещане на предизвикателствата, свързани с военната заплаха срещу България и неодобряване на политиката на необмислени и некомпетентни външно и вътрешно-политически ходове и решения, на тясно партийни интереси и договорки, на ламтеж за власт, на крайна незаинтересованост към социално – икономическото положение на гражданите и загърбване на националните интереси.

„Варненска Асоциация Сигурност“ се председателства от бившия шеф на Регионална служба за сигурност във Варна Марин Черкезов.

Заедно с него в Асоциация Сигурност са бившият шеф на РСС – Варна Иван Иванов, бившият шеф на РДВР – Варна Любо Димитров, бившият контраразузнавач и бивш шеф „Обществен ред и контрол“ в Община – Варна Павлин Павлов.

И за да илюстрират, че бивши спец.ченгета няма от „Варненска Асоциация Сигурност“ заявиха, че категорично не приемат грубия политически тормоз, на който са подложени служби за сигурност, в това число и системата на МВР, което се отразява негативно на сигурността на държавата.

От „Варненска Асоциация Сигурност“ предлагат своята професионална компетентност и опит в полза на обществения диалог, както и в помощ на службите, както и в подкрепа на експертно ниво на всяка ползотворна инициатива на политически партии и обществени органи и организации.

Според устава на „Варненска Асоциация Сигурност“ могат да членуват и обществено ангажирани хора неслужили в Службите, но милеещи за бъдещето на Варна.

Според „Варненска Асоциация Сигурност“ Варна е подложена на управленски погром и некомпетентно управление, като от Асоциацията предлагат експертна помощ, тъй като положението излиза извън контрол в морската столица.

Afera.bg

«