« Върни се назад Публикувано на 12.10.2023 / 10:23

ВАРНЕНСКАТА ИЗБОРНА МУШЕНГИЯ*. УЖ ВРАЗИ, АМА БОКО НАРЕЖДА НА ВИЧО КАСИЧКАТА ЧИИ ПРЕФЕРЕНЦИИ ДА НАЛИВА. ВСИЧКИ ОПЛЕТЕНИ В ЯКА КОРУПЦИОННА МРЕЖА. ПРОКУРАТУРАТА Е ВЪВ ВЕЧЕН ОТПУСК, НАСТАНЕНА В ДЖОБОВЕТЕ ИМ

*мушенгия /уличен жаргон/: тайна, скрита и непозволена далавера, да действаш тайно, да скриваш/скатаваш

Варненската изборна мушенгия е толкова позорна и толкова традиционно банална, че човек се пита има ли изобщо смисъл да се занимава за пореден път! с това.

Ако някой изобщо си въобразява, че Варна има избор, значи хабер няма от Варна.

Мачът години наред се играе един и същ, от време на време се пускат „нови“ играчи, а напоследък наследниците на мушенгистите пъплят с „нови лица“ по пътя на мушенгистите – татковци.

Ококорени анализатори години наред се питат – е как така, аджеба, във Варна все всичко е наопаки – свалят ГЕРБ, избират ГЕРБ, вдигат бунтове, после избират свалените с бунтовете. Измекярска работа.

Византийският град, както обидно го наричат запознати с византийския му нрав, е толкова еснафски, че тук далаверата е първо и изконно правило. А когато има далавера няма абсолютно никакво значение кой уж от кой лагер се е позиционирал. Накрая е важно кинти да текат.

Защо Варна НИКОГА не е родила свое АВТЕНТИЧНО движение или партия е въпрос пак свързан с кинтите. Времената на „юруш на маслините“ минаха отдавна, а за да съществуваш на политическата сцена трябва да си … избран и подбран от Онези с кинтите, които пък никога не избират автентични, а винаги – напълно зависими и „правилни“ лица, които да им прокарват интересите.

Партия вече не може да се направи без пари, а който няма пари, неминуемо опира до онези, които имат пари, и които ако толкова им трябва „нова“ партия, правят поредния … „нов“ нефелен политически проект.

През лятото а-ха някои варненци да повярват в УЖ „автентичния“ бунт на големите бизнесмени на Варна срещу ГЕРБ, Портних и Боко Тиквата. Големи приказки, голямо дуене, голямо пъчене как тоя път няма да дадат Варна на ГЕРБ Портних и Боко, и на финала … кура му янко, както обичат да казват във Варна за онези, които без извинение накрая са се насрали.

След дълги „преговори“ с Боко, така наречените големи бизнесмени се гънаха, клякаха, ставаха, и накрая се надупиха и сътвориха едно много смешно Нищо. Наречено „Алтернатива на гражданите“.

„Алтернатива на гражданите“ е направо подигравка с понятието „алтернатива“. На варненци бе представена „алтернатива“ от нещо като тюрлю – гювеч „съдружие“ между бизнесмените – апапи, с листа за общински съветници, набъкана със синовете на де що пръкнал се масон на варненска територия. А листата се води от „босът“ на строителната фирма „Планекс“ Христо Димитров, и той бир парче масон, да не остане назад.

Както вече писа АФЕРА във Варна има над 19 масонски ложи. Де който не понася някого, де който иска да си избие комплексите, все е масон, „масонски ложи“ на килограм. И понеже са много за … Светлината и за висшите Морални Ценности, всичките тия смешни провинциални „зидари“ набутаха в листата за общински съветници … синчетата си, като „нови лица“. Парвенюшка история и ако не се мъчех да бъда докрай възпитана в този материал, директно щях да го напиша така – селяния до шия. Защото, като коренячка варненка ще го кажа в прав текст – тая Варна се напълни с такава селяния, че и отива кочината в която я превърнаха.

Та, въпросният бизнесменски кандидат за кмет Христо Димитров с добруджански селяндурски диалект и с изключително семпла лексика обяснява предизборно как „презастрояването на Варна било чувство“, а не действителност. Вероятно ако го изберат за кмет вече ще строи „с чувство“ и върху главите ни.

На старта на кампанията си, масонът Христо Димитров изрече и: „Много се притеснявам от температурата, защото един американски президент загуби изборите заради топлото време. Предполагам, че ще приключим набързо и няма да оттечем”.

Няма да се оттечете, пичове масони – бизнесмени! Напротив – окончателно ще оттечете Варна и варненци. Защото:

-години наред досега прекрасно хлебихте точно от ГЕРБ Портних и Общината и му пълнихте джобовете за всяка спечелена поръчка и за всяко разрешително, каквото го поискахте.

-всичките до един! години наред бяхте на яслата на ГЕРБ Портних /преди това на всеки кмет/, защото добре си плащахте.

-години наред до един! отчислявахте за Банкя срещу УЖ, която тръгнахте на „бой“, а „битката“ ви излезе – ташак, музика и вести от … Бойко Борисов.

Бизнесменската листа уж играе срещу ГЕРБ, а Боко Тиквата звъни на Вичо Касичката и му нарежда за кого да налива преференции… Боко звъни и на още един Баш Мастит бизнесмен пак от „Алтернативата“ и му вика – ти, нали, там за …. ще налееш преференции, и оня мънка – амииии, да! А преференциите НЕ са за хора от листата на „Алтернативата“, а за лица от … листата на ГЕРБ.

На всичкото отгоре бившият районен кмет на „Младост“ Христо Христов, който се пъчи на билбордове на „Алтернативата“ е … член на ГЕРБ, нищо че УЖ напуснал председателското място на ГЕРБ – Младост. Години наред „презастрояването, което е чувство“ ставаше с неговия подпис в района му, години наред близа задника на Портних и Боко, ама днес го „прегрупираха“ в листата на онези, на които изпълняваше интересите срещу… Сещате се срещу какво.

„Хидрострой“ и „Вичо Касичката“ и те баш тамади в „Алтернативата“. Фирмата, която направи милиарди от дупки, ремонти и каквото се сетите, ни се пробутва като „алтернатива“ във Варна. Вичо Касичката, който има тякъв прякор неслучайно, а точно защото е Касичката на Оня, който умножава само по едно, и дели само на едно, и консилиерито му във Варна – Портних…

На това място се казва в прав текст – Ай, сиктир!

От другата страна е ГЕРБ Иван Портних. До последния миг висеше на косъм като кандидатура на ГЕРБ. До последния ден Боко бе заложил на друг измисленяк от ГЕРБ – Стоян Пасев, бившият областен управител на Варна от ГЕРБ, обаче в последната минута на мача му се обади Оня, който в момента ръководи държавата, и изрева: Портних ще е! И … Боко се насра и обяви … Портних.

Всъщност, като обяви Портних, направо си обяви и Дънката. Щото Община – Варна се ръководи директно от Дънката. Портних никой не може да го намери с месеци, дори и най-близките му заместници. Той се рее Горе на черешата и ако питате АФЕРА, много по-справедливо и честно би било за кмет направо да бе издигнат Дидо Дънката. Първо, защото е сто пъти по-умен от Портних, сто пъти по- повратлив, сто пъти по -организиран, а и така и така всичко минава през неговите ръце.

Срам ме е да го кажа, ама Портних стои даже по-добре от кандидатурата на ПП/ДБ Благомир Коцев, вероятно и заради това, което ви обясних в преден материал – каква е разликата между това да взимаш кокаин и да пушиш трева.

Благомир Коцев е толкова отвеян, колкото беше и като областен управител на Варна, когато натвори куп абсолютни престъпления и заради което срещу него има досъдебно производство, каквото впрочем има и срещу Портних.

Тук обаче трябва да се отбележи, че прокуратурата във Варна и дебело трябва да се подчертае, че това е заради Гешев и впоследствие заради „прегрупиралия се“ Сарафов, е КОНСИЛИЕРИ НА ЦЯЛАТА ОПЛЕТЕНА КОРУПЦИОННА ВЪРХУШКА.

Прокуратурата във Варна е във вечен отпуск, настанена в джобовете както на „Алтернативата“, така и на ГЕРБ, така и на ПП/ДБ и на който още се сетите, защото във ВАРНА ВСИЧКО Е МАФИОТСКА СИМБИОЗА.

БСП ДЕЖУРНО, в лицето на Гуцанов, издигат умишлено абсолютно нефелни кандидатури за кмет от години, за да обслужат СИМБИОЗАТА, с която Гуцанов от години е биз бизе. И прави пари. БСП във Варна е вечен придатък на корупционерите, благодарение на съсипалия я Гуцанов.

Коцето и „Възраждане“ имат най-голям шанс за балотажа, но! Гледайте Коцето, мислете за Марешки. Както години наред Боко ползваше Марешки за уж „опонент“, а всъщност за спаринг – боксова круша, и години наред изведнъж го дезинтересираше от балотажа, така е и положението с Коцето.

Ако Коцето беше автентичен и не беше нарцис, какъвто е, „Възраждане“ щяха да издигнат не партийна кандидатура, а щяха да заложат на харизматично варненско лице и щяха да спечелят. Но, когато си нарцистичен, това си е истинска диагноза.

ДПС ще играят за Портних. Първо, защото Доган си го харесва, и второ, защото Оня, който ръководи държавата, го посочи на Боко Тиквата. Някой да се сеща кой всъщност ръководи ГЕРБ. Аз, да.

Варна няма на практика никакъв избор и поради тази причина избирателната активност ще е ПАК печална.

Корпоративния вот ще бъде така размешан, че „Алтернативата“ и ГЕРБ накрая ще седнат в „Капитан Кук“, ще запалят по една пура, и … Дънката ще плати сметката.

А Варна за пореден път ще духа на… съсипалите я.

Айде, останете си със здраве. На който му се гласува за измекяри, да гласува.

Аз – не!

Веселина Томова

«