« Върни се назад Публикувано на 07.10.2014 / 14:02

Варна е енигма, Варненци са мистични и необясними хора. Защо започват протестите си, а когато идва момента на развръзката, отиват на разходка

ВАРНАВарна, градът, откъдето тръгна пожарът на бунта, отново е изненада №1 в извънредните парламентарни избори. Варненци ни изнедаха и на извъредните кметски избори. Изненадаха ни и на евровота. Градът на бунта три пъти забравя гнева си и остава в хрониките с ниската си избирателна активност.
Варна е енигма, Варненци са мистични и необясними хора. Защо започват протестите си, а когато идва момента на развръзката, отиват на разходка в парка и загърбват урните. Това ми събужда подозрението, че така, както се купуват гласове, може да се плаща и за да не се гласува.

Варна от години град, подчинен на групировките. И това е повече от очевидно. питам се как този факт се преодолява по два взаимно изключващи се начини – на протеста и на безразличието. Какво е предизвикало протеста? Цената на тока и живата факла Пламен? А от какво е предизвикано мълчанието? Страхът ли е причината?
Изборите у нас се предопределят от населението на големите градове. Питам се на следващите избори, които ще са след брпоени месеци, какво ще направят варненци? И ми се иска да вярвам, че тоя път ще загърбят мълчанието.

Любо КольовскиЛюбо Кольовски
Бележка на АФЕРА: Византийски град, брате Кольовски, измекярски град…

«