« Върни се назад Публикувано на 28.11.2023 / 14:28

ВАРНА ДВЕ СЕДМИЦИ – ДО 3 ДЕКЕМВРИ Т.Г. В АБСУРДНО „БЕДСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ“, ЗАРАДИ ДАЛАВЕРАТА, ОСИГУРЕНА ОТ ПП/ДБ КМЕТА БЛАГОМИР КОЦЕВ НА ЛАПАЧИТЕ ОТ ХОЛДИНГ „РОГА И КОПИТА“! КРАДАТ, ПИЧОВЕ, КРАДАТ, ПОВЕЧЕ И ОТ ГЕРБ ПОРТНИХ! НЕГОВИТЕ БИЗНЕСМЕНИ, ТОЗИ ПЪТ С КЛОУНА СИ ПП/ДБ БЛАГОМИР КОЦЕВ!

На 26.11.2023 АФЕРА публикува:

АЛО, НАПУШЕНОТО ПП/ДБ КМЕТЧЕ, ТРЕВАТА В МОЗЪКА ТИ СЕ УСЛОЖНЯВА!

Публикацията ни бе по повод напълно неадекватните действия на ПП/ДБ кметът на Варна Благомир Коцев, който в момента, когато и без това прехвърчащия сняг във Варна спря, вятъра намаля до нормалното си състояние за Варна, обяви гръмко, че „ситуацията във Варна се усложнява и варненци да не излизат от домовете си“

Сайта „Сега“ също обръща внимание на напълно абсурдното поведение на варненския кмет Благомир Коцев, пишейки:

„По данни на кмета Благомир Коцев в социалните мрежи бедственото положение в града е обявено точно в 2 часа през нощта на 19 ноември. Именно тогава – събота вечерта – неделя до обед, вилня ураганът. Вечерта в неделя времето се бе успокоило. Нататък то бе най-нормално за града. Дори през отминалия уикенд нищо нетипично не се случи. Докато три четвърти от страната бе скована от преспи, във Варна просто духаше силен вятър, придружен с дъжд – обичайно за студеното полугодие. Падна сняг във вилните зони, някъде спря тока, прекършиха се дървета – също нормална, често срещана ситуация.

Коцев бе обявил бедственото положение без срок, тоест до второ нареждане. Логично бе то да продължи  ден – два след голямата буря, докато се разчистят щетите. Точно така например направиха Девня, Дългопол и Аксаково, а Вълчи дол го остави частично. Навсякъде там, за разлика от Варна, освен ураган, имаше преспи и свирепи поледици. Времето бе доста тежко и вчера, с което Вълчи дол, обяви второ бедствено положение. Но другите не го направиха. Както става ясно, през целия този период, при несравнимо по-добро време, статутът на Варна бе пълно бедствено положение.“

И отбелязва нещо изключително важно, което обяснява КОРИСТНОТО поведение на ПП/ДБ Благомир Коцев:

При бедствено положение се възлагат дейности без обществена поръчка – на момента. За средствата после може да се кандидатства пред държавата чрез комисията по бедствия и аварии. Освен това ръцете на кметовете се развързват за дейности (по инфраструктурата, например), които без бедствено положение не може да се вършат от него. При бедствена ситуация ред държавни институции се включват да помагат чрез щабовете. Всичко това, в общи линии, са предимствата за един кмет при управление в режим на бедствено положение, макар реално то да означава, че той не може да се справи сам.

Тези са причините много общини през последните години да го обявяват при при първа възможност, без реално да е налично бедствие. Но варненският случай е определено интересен. Абсурдността му най-добре проличава при следното сравнение – София след вчера не е в бедствено положение, Варна е в цели 9 дни“.

В заповедта на варненското ПП/ДБ кметче Благомир Коцев, управлявано НА ПРАКТИКА от бизнесменската партия „Алтернатива на гражданите“, която го направи кмет с налетите си гласове на балотаж, мотивът за удължаване на „бедственото положение“ във Варна е продължаващи аварийни дейности и лоша прогноза за 25 и 26-и“, които обаче изобщо не бяха „бедствени“.

И така – Варна е в бедствено положение две седмици и продължава да бъде в „бедствено положение“, с думи прости, ЗАРАДИ ДАЛАВЕРАТА! ДАЛАВЕРАТА на определени бизнесменски структури, които ръководят напълно безхаберното кметче и които превърнаха Община – Варна в ЧАСТЕН ХОЛДИНГ „РОГА И КОПИТА“.

Сами се сещате кой какви „аварийни дейности“ ще си пише, ще си възложи, и данъкоплатците ще платят, за да лапне държавни кинти. Осигурени от куклата на конци ПП/ДБ Благомир Коцев.

Честито на „просто идиотите“, които избраха това напълно зависимо нещо за кмет на Варна.

Впрочем, във Варна НЯМАШЕ никакви предпоставки изобщо да бъде обявявано „бедствено положение“, още повече че от дни времето е прекрасно, а и предстои тези дни температурите да стигнат до 13 градуса.

КРАДАТ, ПИЧОВЕ, КРАДАТ, ПОВЕЧЕ И ОТ ГЕРБ ПОРТНИХ! НЕГОВИТЕ БИЗНЕСМЕНИ, ТОЗИ ПЪТ С КЛОУНА СИ ПП/ДБ БЛАГОМИР КОЦЕВ!

Afera.bg

«