« Върни се назад Публикувано на 04.12.2017 / 9:34

ВАЛИ ДЪЖД – НОВИНА, ВАЛИ СНЯГ ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ – НОВИНА…А В ГЪРЦИЯ НАТРУПАЛИ ЧУВАЛИ С ПЯСЪК ПО МАГИСТРАЛИТЕ. ДА ИМ СЕ ЧУДИШ – ПРИ ТОЛКОВА МНОГО КИПАРИСИ, ТЕ ПЪК ПЯСЪК…

КИПАРИСИТая година нямало да има черноморски шаран. Тъжно…Сега ни показват риби. Лаврак, шаран и пъстърва.Този разкош всичкия е в любимото предаване на Боби – Чети етикета. Ми къвто ни Боби, такова и любимото Му предаване. Или обратно. Цените на рибите са непосилни за пенсионерите, което обаче се оказва предимство, щото в рибите имало тежки метали. Пенсионерите, радвайте се!

По-здравословно от това да ти е ниска пенсията, здраве му кажи!

Иначе си имам нов фаворит в рекламите – две подчертано застаряващи жени са в една стая. Едната пъшка, че я болят ставите, а другата отива на танци. Тая с танците препоръчва на тая с болките някакво нещо за ставите, а накрая многозначително и съкровено, закачливо, на три пръста от лицето й казва: А пък учителят по танци е кубинец! Ха, сетихте ли се сега?!

Понякога много ме е яд, че ми прекъсват рекламите с някакви филми или разговори за времето. Като казах време, новините вече са главно за времето. Вали дъжд- новина, вали сняг през декември – новина. Много е топло през юли – ексклузивна новина, пазете се, ще се мре… Пролет е – новина – депресии…. Сега например вали едно малко снягче, ама по новините викат, че вали много силно над София и че фъндъкова е готова със 122 снегорина да събере и последната снежинка. Нема да му се даваме на тоя декемрийски сняг! И кипарисите са посадени покрай автомагистралата. Готови сме! А пък в Гърция натрупали чували с пясък по магистралите, за да е лесно опесъчаването при заледяване. Да им се чудиш – при толкова много кипариси, те пясък…Шантава работа.

Виктория Тинтерова

«