« Върни се назад Публикувано на 21.06.2011 / 7:14

Валери Симеонов бил баща на идеята за договорите за попечителство в Атака, офшорните фирми – факт

 

 

В предаването „Свободна зона” по ТВ+ с водещ Георги Коритаров депутатът Явор Нотев от Атака за първи път дръпна завесата около скандала с подписаните документи от народните представители, с които те се задължават да платят големи суми, при напускането на партиятя. Както вече е известно покрай тези договори лъснаха и офшорни фирми, упоменати в документите.

Явор Нотев каза в ефир, че всъщност идеята за всичко това е била на собственика на телевизия СКАТ Валери Симеонов, който я предлага на Волен Сидеров и той я приема. Според Нотев първоначалната цел била с парите да бъде създадена мощна телевизия чрез поръчителите на този кредит. Или поне такава е била легендата.

Нотев коментира още, че първоначалната прокурорска проверка покрай първите оплаквания на двама депутата от Атака, че са подписали такива документи, е завършила. Договори на практика няма. Подписани са били документи – договор за попечителство, но едностранно като процедурата не е довършена. Според Нотев Димитър Стоянов е бил човекът, който е водил разговорите за тези договори с онези, които са ги подписвали.

В омагьосаният кръг, създаден от Валери Симеонов и Волен Сидеров наистина обаче съществуват офшорни фирми и те са факт, категоричен е Явор Нотев, въпреки че покрай тези подписани едностранно документи, кредити не са теглени. Той уточни, че според него това е порочна практика.

До този момент нито Валери Симеонов, нито Волен Сидеров ясно и категорично са казвали каква точно е причината за разрива в техните отношения.

В Телевизия СКАТ също е факт, че липсва каквато и да е реклама и легендирането за издръжката и се гради единствено на бизнеса на Валери Симеонов.

Симеонов наскоро направи партия, след като месеци преди това задкулисно пласираше отношения с Алексей Петров, както и с кръгове, близки до Първанов.

Afera.bg

«