« Върни се назад Публикувано на 13.02.2022 / 15:29

ВАЛЕРИ БОЖИНОВ РАЗКАЗВА ВИЦОВЕ, НО НЕ ЛЪЖЕ, А КИРО ПЕТКОВ НЕ ЛЪЖЕ САМО КОГАТО РАЗКАЗВА ВИЦОВЕ

Мнозина сравняват словестните изцепки на Киро Петков с тези на Валери Божинов. Това не е правилно и дори в обидно за Валерката по ред причини.

 1. Валери Божинов умишлено „играе“ с езика и с камерата, докато при Киро Петков гафовете и простотиите са естествен резултат от налудното му поведението.
 2. Валери не бърка имена и понятия от неграмотност и простотия, а Киро го прави. Примерно – Божинов знае, че над река Дунав вече има два български моста и не би тръгнал да обещава да построи втория.
 3. За разлика от амбулантния търговец на сок от моркови, Божинов има супер успешна кариера в чужбина.
 4. Единият спекулира с името „Харвард“ и неговите клубове и спекулира за някакви курсове, изкарани там, докато вторият беше истинска част от клубове от ранга на колоса „Ювентус“, „Фиорентина“, „Спортинг“ и хегемона в Англия „Манчестър Сити“ без да ни го натяква под път и над път.
 5. Валери Божинов е югославска легенда, има три апартамента в Белград и чудесно познава историята на Македония, за разлика от Петков.
 6. Всички словесни каламбури на Божинов имат за цел да забавляват аудиторията, а при Киро целта е точно обратната, но резултатът е същият – става за посмешище.
 7. Божинов разказва вицове, но не лъже, а Киро Петков не лъже само, когато разказва вицове. Лъжите на Петков са ежеминутни, опашати, причудливи и неконтролируеми, а Божинов е порядъчно и честно момче.
 8. Божинов е полезен за душевното здраве на нацията, а конкурентът му Киро Петков руши устоите на държавата и застрашава оцеляването на нацията с действията си като свръховластен премиер.
 9. Валери Божинов е от успелите българи в чужбина и сам е изкарал с парите си без да бъде слуга на олигарси, Петков е точно обратното. Валери дарява лични пари за каузи, а Петков още не е върнал незаконно взетите заплати като незаконен служебен министър. Валери подава верни декларации пред държавата, а Петков лъжливи.
 10. Божинов ни забавлява, но не се натрапва по телевизията, докато съперникът му по слава буквално тече и изкача и от мивката в кухнята и от консервата с боба.
 11. Божинов сам си плаща разходите и не назначи родата си до девето коляно на държавната софра, а циркът „Петков“ е на наша издръжка и народът плаща сметките на цялата сган шуробаджанаци на Киро във властта. Като капак Петков прибира по 7 милиона лева държавна партийна субсидия годишно без дори да има партия.
 12. Божинов не би казал „кУролация“, вместо „корелация“.
 13. Валери Божинов си има Николета и разни плеймейтки, докато Киро си има Асенчо и Ленчето – вие си решете кое избирате.

Има и още, но и това стига. Не обиждайте Валери Божинов като сравнявате образа му с този на #ПростоТоКиро.

А и за финал, да не забравя. Валери слуша сръбско и си поплаква на баладите на Мухарем Сербезовки и Яшар Ахмедовски, докато просто Кирото скоро ще ни разплаче от мъка точно като тях. Както би казал самият Валери „Скоро ще ревете все едно смеете, докато ревете“. Всяко шоу си има цена, това с Кирцата ще ни излезе златно и ще го изплащат и внуците ни. Харвардският измамник ще стане по-голяма легенда и от най-голямата турбофолк югославска легенда, дефилирала по земите ни.

Николай Бареков

«