« Върни се назад Публикувано на 06.04.2011 / 18:49

Валентин Златев в Москва знае, че шефа на НЕК няма да е уволнен 20 часа преди Борисов да играе цирка

 

 

Още снощи в българското посолство в Москва са били Вежди Рашидов и Валентин Златев, разкри от брилянтен свой източник afera.bg Златев е знаел, че приятелят на президента Георги Първанов – шефът на НЕК Красимир Първанов НЯМА да бъде уволнен. Валентин Златев е знаел това 20 часа преди Борисов, днес в 16 часа да отмени уволнението на К. Първанов.

Това за пореден път потвърждава цирка, който разигра премиера пред медиите и обществото в угода на руската страна и Валентин Златев.

На 31 март afera.bg информира единствена за скандална тайна среща под давление на Валентин Златев с премиера и двамата вицепремиери. Никой не посмя да коментира срещата. Последвалите събития обаче напълно доказаха истинността на информацията.

И страната ни вече може да се похвали с неформалния министър – председател на – Валентин Златев, на който Борисов козирува.

На 31 март afera.bg излезе с информацията: http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=17321&Itemid=9

„Вчера се е провела конфиденциална скандална среща, покрита от чужди погледи, между премиера Бойко Борисов, Валентин Златев и двамата вицепремиери Симеон Дянков и Цветан Цветанов. Заради министър Трайчо Трайков Валентин Златев е изпаднал в истерия и е заплашил директно, че ако продължават така, ще изправи цялата си медийна мощ срещу кабинета. Набелязани са били мерки срещу министър Трайков.

Брилянтни източници на afera.bg от най-близкото обкръжение на премиера информираха, че вчера се е провела шокираща конфиденциална среща между премиера Бойко Борисов, двамата вицепремиери Симеон Дянков и Цветан Цветанов, и Валентин Златев, шефът на Лукойол у нас.

Срещата е била инициирана под бясното давление на Валентин Златев, доверяват кралските ни източници.

Валентин Златев е бил в истерия и е заплашил директно, че ако не се вземат мерки, ще изправи цялата си медийна мощ срещу министър Трайчо Трайков и целия кабинет.

Валентин Златев е бил бесен от позицията на министъра на енергетиката Трайков. Златев директно е заплашил, че ако Трайков не бъде спрян, на предстоящата междуправителствена среща в Москва в първите дни на април, той ще им подпали земята, под която стъпват.

Източниците на afera.bg информират, че тримата прадставители на правителството, в присъствието на Валентин Златев, са умували как да се справят с положението около министър Трайков.

Цветан Цветанов предложил на Трайков да му се спретне нещо, Симеон Дянков предложил някой друг да замени министър Трайков като водач на българската делегация и преговори, а Бойко Борисов соломоновски предложил да дадат на Трайков десет дни неплатен отпуск.

Очевидно зад драстично острото поведение на Валентин Златев прозира натиск от Русия към кабинета.

Срещата е била шокираща, а Валентин Златев директно е показал на управляващите на страната, че ще ги смачка, ако те не се справят с министър Трайков.”

Седмица по-късно начертаните първоначални мерки очевидно са се трансформирали в ювелирен сценарий, за да се угоди на руската страна и на Валентин Златев.

Министър Трайчо Трайков, който устоя на позицията си, на всяка цена трябваше да бъде смачкан, унижен и спрян.

И това се случи чрез разиграния цирк от „светата троица” Дянков – Борисов – Цветанов.

Москва получи своето.

Ето и един интересен анализ на Александър Борисов, който ще цитираме:

„След уговорката между Лукойл, Бойко, Дянков и Цветанов всеки е поел следните роли:
На Дянков е било наредено да поръча подписването на договор от името на бушона – Красимир Първанов. През това време на Трайков не е казвано нищо. Цветанов е бил удобно командирован зад граница по това време.
Резултата: Подписахме неизгоден договор за България, който гарантира руските държавни интереси, чрез частната им монополна компания. Неподписването на този договор води да автоматично налагане на 600 млн. лева санкция по неизпълнение на предишен договор. Т.е. правителството е било между чука и наковалнята.
По този начин правителството си изми ръцете и гръмна няколко заека. Угодиха на Лукойл като махнаха Трайков. Угодиха на народа, като ще ни обясняват през следващите 10 години, че Трайков и шефа на НЕК били виновни, не правителството.
В тази сложна ситуация ПЕС също бяха против пускането на нови атомни централи, което е нещо ново, но е в противоречие с позицията на БСП. След няколко телефонни обаждания е възможно БСП да млъкнат и по този въпрос, защото – 1) руската комисионна под масата за този проект е, може би, вече в ръцете на ГЕРБ и 2) – БСП не биха искали конфликт с ПЕС, понеже са в деликатна ситуация.
Националния интерес е предаден, правителството няма да поеме отговорност, защото си намери бушони. Лукой ще финансират пак ГЕРБ, защото им изпълниха заръките.”

След шокиращия нервен тон, с който Валентин Златев намачка тамадите на българското правителство, сега вече може да е спокоен и да си пие с тънка усмивка водката в Москва.

Afera.bg

«