« Върни се назад Публикувано на 29.01.2021 / 17:45

ВАЖЕН ЕКСПЕРТ ПРИ ПРЕЗИДЕНТА Е ПОЧИТАТЕЛ НА БОЙКО БОРИСОВ

Напористият президентски експерт Слави Василев, който обича да се изказва по всички въпроси в държавата, се оказа стар почитател на премиера Бойко Борисов, показват негови стари коментари във Фейсбук.

Това нямаше да е кой знае колко скандално, ако 36-годишният син на милионера Васил Василев не се взимаше толкова на сериозно и не се държеше като официален говорител на Румен Радев при зачестилите си гастроли във водещи телевизии. Слави, който по собствените му думи е завършил в Бостън, открито призовава в почти всяко свое интервю да се работи за промяна на държавното управление в посока на президентска република.

Успоредно с това, експертът е категоричен поддръжник на тезата, че Радев не е президент на БСП, с което директно вкарва във фризера отношенията между държавния глава и най-голямата опозиционна партия на ГЕРБ. И малките деца знаят, че по силата на сега действащата Конституция България е многопартийна парламентарна република. Лансирането на идея за президентска република от човек, приближен до Румен Радев, всъщност е нещо като нелеп опит за връщане на държавата към тоталитарна форма на управление. Но това са бъдещите творчески планове на този иначе самонадеян и самодостатъчен господин.

Междувременно Радев продължава някак си с лека ръка да подминава гафовете на подопечния си, вероятно заради приятелството си с баща му Васил Василев . Така например в началото на октомври президентският Слави обяви, че до седмици държавният глава ще оповести своя партия. Освен че някой му дръпна шалтера и бе принуден след 3 дена да опровергава думите си, не последваха сериозни санкции за гафа.

Лаченият младеж, ухаещ на нишов парфюм, струващ няколко средни пенсии, продължава да се държи като негласен господар в президентството.

За служителите от “Дондуков” 2 не остават незабелязани спортното порше и мерцедесът G класа, които паркират на жълтите павета, за да слезе от тях новият баровец, който е особено активен след призива “Мутри вън”. Кои всъщност са мутрите, питат се част от онези, които са редовни участници в протестите. Освен че е син на осветения като агент на ДС и известен като приватизатор на хладилния завод “Мраз” Васил Василев, кой е всъщност Слави Василев? Негови стари съратници припомнят, че през 2013 г. е водач на листата на РЗС в Пазарджишкия избирателен район. Яне Янев залага големи надежди на напористия младеж, макар накрая Слави да получава само 1878 гласа. По това време партията “Ред законност и справедливост” вече се държи прилично, не уволнява Бойко Борисов, а напротив – лидерът й Янев работи като съветник в Министерския съвет.

По това време Слави от душа и сърце активно подкрепя Борисов, атакува правителството на Орешарски и това ясно се вижда от активността му в социалните мрежи. Както е известно, у нас политиците и въобще кандидатите за политическа кариера не са особено праволинейни.

Така през 2016 г. публиката е изненадана когато вижда Слави Василев да загрява край тъчлинията в отбора на подкрепящите Румен Радев. Пътят му е проправен от таткото Васил Василев, който е успял да се промъкне в Инициативния комитет за издигането на генерала по линията на общобългарския комитет “Васил Левски”. После Слави се изявява като част от кампанията на Румен Радев за президент, а след победата на изборите най-естествено следва назначаване в екипа на държавния глава.

Иначе последвалата активност също не изненадва и очевидно е наследствена – таткото прекрасно знае как се правят пари и се трупа влияние. С всички средства, разбира се.

Марина Стоева

в. Галерия

«