« Върни се назад Публикувано на 19.01.2011 / 21:33

Вадят досиетата на кредитните милионери

Комисията ще изиска списъка с кредитните милионери от БНБ, където се намира той, и ще започне проверките по него, уточни Костадинов. По думите му предстоят проверки и в служба "Военна информация" на Националната разузнавателна служба на общините, на всички областни центрове и в още 30-ина частни печатни медии.

Според шефа на комисията по досиетата проверките са тяхно задължение, не се правят по поръчка, а според изискванията на закона.

Костадинов отново заяви, че няма данни за принадлежност на вътрешния министър Цветан Цветанов към бившата ДС. Преди седмица БСП обвиниха ГЕРБ в двоен стандарт и обявиха, че вицепремиерът е бил сътрудник на Седмо управление на ДС.

"Има изрично текст в закона, т. нар. Параграф 1, който регламентира и ние се ръководим изключително от него, че за да се установи принадлежност, трябва да се съблюдават длъжности оперативен работник, следовател или дознател", поясни Костадинов.

МВР-шефът е бил назначен като специалист в първоначалната си работа, когато е започнал в МВР, така че той не подлежи дори на разглеждане като длъжност.

afera.bg

«