« Върни се назад Публикувано на 08.04.2011 / 9:49

Б.Б. се оказа силно надценен като лидер

 

 

Обаче лошо. Стари хиени като Огнян Минчев вече гризкат представата, че Б.Б. е вездесъщ и и недосегаем за критики. Ръфат го вече чакалите на „прехода” любимият доскоро на народа „Бойко”.

Да навреш в самовлюбените оченца на Б.Б., че „тройната коалиция” е изработила по-добър вариант от лидера на ГЕРБ, е равносилно на лична обида за ранимото его на премиера. Лъсна голата истина – Б.Б. е силно надценен като лидер. Той се превърна в „алтернатива” (всъщност продължение) на Симеон по линия на приказните политтехнологии – „царят и пъдарят” стана емблема на половината български „перход”.

Симеон получаваше писъмца от Путин по такъв като Филчев, Б.Б. се прегръща с Вова като първа дружка – несъстоял се кадесар се гушка с бивш кагебист. Чудна картинка. Симеон беше всенароден любимец – „спасител” и прочие. Станишев се превърна в малка пауза – почивчица за новия напън на народа да си намери поредното извинение за липсата на гражданска позиция и изобилието на верноподанически настроения. Сега Борисов е изправен пред дилемата – да продължи да играйка нещо като „силен лидер”, или да се крие зад чиновници. Опитът му да се прави на „цар” и да врътка министрите си, сблъсквайки ги с интригантски патос с техниките на „инкяра” от ъндърграунда, се проваля пред очите на оредяващата публика.

 

www.bgsniper.com

 

 

 

«