« Върни се назад Публикувано на 20.06.2011 / 11:46

Б.Б. реди листи и сънува как брои бюлетини

 

 

Ясно е, че ГЕРБ е лидерска партия за пример, но защо това непременно трябва да се набива на „публиката” с подобна безцеремонност. Депутатите не са за гледане, съпартийците не са за „уважаване” (Всъщност някои ги „уважават” по няколко пъти на ден довереници на Б.Б.). Каква държава е България изобщо?

Повече от прекрасна – наяве и насън, ще отсече някой непоправим оптимист-ироник. И защо не – засега Борисов реди листи наяве, а насън вероятно брои бюлетини. В неговите урни всички бюлетини са за ГЕРБ, разбира се. Мечтанията на лидера на ГЕРБ са особено любопитни, когато става дума за големите градове. Там герберите трябвало да „бият” наред. Лошо няма. Но защо ли засега Борисов се задоволява само с реденето на листите за общински съветници на ГЕРБ. Ами кметовете на големите градове? До дни Борисов ще трябва да обяви кандидатите на ГЕРБ за кметове на знакови градове в републиката. Не може да се отрече – Борисов умело манипулира притаилатата се „публика”. Няма милост Борисов. Негови партийни наместници може и да не доживеят обявяването на кандидат-кметовете на ГЕРБ за някои блажни градове.

През уикенда Бойко Борисов беше във Варна. Уважи кмета. Остави областният управител Данчо Симеонов да се изживява като сигурен кандидат-кмет, докато кръжеше край него. Пърхащите пред тв камерите партийни кадри, естествено, не станаха свидетели на дискретните рандевута на лидера в „Евксиноград”. Наистина е забавно – герберни депутати да питат журналисти дали Борисов бил приел някои от тях заедно с новата шефка на резиденцията. Станишеви съветници пък се интересуваха дали Борисов е имал „тайна среща” с Кирил Йорданов в „Евксиноград”. (Очевидно вразите Гуцанови сън не спят, за да го изработят.) В понеделник Борисов не каза, че е зачеркнал някой „кандидат-кандидат” на ГЕРБ за Варна. Но пък нарочени за кандидат-кметове на БСП за Варна изразиха предположение, че вече не били толкова сигурни, че Данаил Папазов щял да бъде посочен от Борисов за кандидат на герберите за кмет на морската столица. Защо ли червените са се ориентирали към Д.С.?!? И защо напълно са „зачеркнали” Красимир Петров? Няма милост Борисов – „елитните” във Варна са пред инфаркт.

Посочихме Варна като показателна илюстрация как пожелателното мислене преди изборите може да вкара в следизборна дамла някои герберни отворковци. Борисов напира да „бие” в големите градове. Впечатлени сме как той потвърждава нашето предположение, че много му се иска да „бие” във Варна. Но ако герберните „босове” в останалите блажни големи градове на България са се цепнали като в морската столица, жални му мечтания на Борисов. Броенето на бюлетини няма да е като реденето на листи.  

 

www.bgsniper.com

 

 

«