« Върни се назад Публикувано на 26.06.2011 / 12:04

Б.Б. и К.Й. продължават да си ги мерят

 

 

И никой да не коментира нищо между две негови противоположни изказвания. Борисов ли е последната инстанция в България. И сеща ли се на кого в СССР са казвали Инстанцията ..?

С кандидатурата на ГЕРБ за Варна бъзика ли се Бойко Борисов? Или от много игрички сам се вкара в кофти ситуация. Май е на зор за морската столица Борисов…Забави процедурите. Намачка си сериозните играчи. Вкара в играта поредния „Свилен”. Пласираше оферти към Кирил Йорданов – посланик (но не чак в Швейцария…), без да му дава гаранции, умълча се, когато Кирил Йорданов даде ясно да се разбере, че може и да се пусне на вота. И да обърка сметките на герберите. Кога разбра Борисов, че Йорданов е много сериозен играч? Готов ли е да плати цената на договорката с него?

В събота Борисов се присети, че бил приятел с К.Й. от години – услужливи писачки реднаха безцеремонно, че двамата били приятели от 15 години (пълна смешка). Вероятно с Кирил е правил карате-спаринги Борисов, а не с Митьо. И каза, че сред КАНДИДАТИТЕ на ГЕРБ за номиниране бил и Кирил Йорданов. На това място Йорданов трябваше люто да се обиди и да подскочи. Борисов го нареди до такива рейтингови титани като Иван Портних и Данаил Папазов. Кметът на Варна премълча. Той ли не знае, че Бойко Борисов бави топката за Варна, защото иска да блокира маневрите на Сергей Станишев, който също не обявява издигането на кандидатурата на Борислав Гуцанов и чака тежката дума на К.Й.? Така датата на вътрешните избори на БСП – 3 юли, стана дата и на герберите. Блажните градове щели да получат кандидатите си на 3 юли. По късна доба…Или направо на 4 юли – на влизане в американското посолство. Или на 5 юли в чест на голямата Бойкова победа.

Кога Кирил Йорданов беше набъркан сред КАНДИДАТИТЕ на ГЕРБ? Кога мина през процедурите? Е, да – на Изпълнителната комисия Бойко Борисов си бил казал мнението. (Ами защо не го каза още през март?) Нещо повече. Информирал бил останалите членове за условията на варненския кмет. Главното условие е ясно – Кирил Йорданов се изживява като „институция” и не можело да бъде опакован партийно. Даже това да е Бойковата партия. Апропо. Що ли не заформят една лична уния Борисов и Йорданов. Нали и двамата са велики – Йорданов е „царски” кандидат на Борисов, но е независим от партиите и корпоративните конфигурации (голяма смешка).

Другото е порнография – Кирил Йорданов щял бил да „преговаря” с Павел Димитров, след като очевидно не се е разбрал за всичко с Бойко Борисов. Голям срам за Кирил Йорданов. Трябваше да е обратното, ако изобщо договорките са легитимна демократична процедура – първо да се говори с местния герберен шеф, а на финала Б.Б. да дооформи споразумението. Но Борисов и Йорданов толкова дълго си ги мереха – блъфовете и рейтингите, че се набутаха в тази суперсмешна ситуация. Да не говорим за егото на двамата – там нещата са за христоматиите…Поне Кирил Йорданов да се беше сетил, че пазарлъците са обида за варненци и Варна!

 

www.bgsniper.com

 

 

«