Публикувано на 16.09.2021 / 23:02

БЯХА ОТКРАДНАТИ ОКОЛО 50 МЛН. ЛЕВА, ХРИСТО АЛЕКСИЕВ БЕШЕ В ТАЗИ СХЕМА. ОТ ДНЕС Е СЛУЖЕБЕН МИНИСТЪР НА ТРАНСПОРТА. ЛИЦЕМЕРЪТ РАДЕВ ДА ВЪРВИ НА МАЙНАТА СИ!

С Христо Алексиев се срещнах през 2007 по време на конкурса за Централна гара. На конкурса получих втора награда, като първа награда не бе присъдена. Според абсурдното Решение на Възложителя, на първо място в класирането бе „Студио Архитектоника“ , но поради нарушение на анонимността, първа  награда не се присъжда, но класирането остава в сила??? При положение, че при нарушена анонимност, Законът изисква нарушителят да бъде отстранен от процеадурата. Това възложителят не направи.

Проведено бе представяне на проектите пред министър Мутафчийски и пред журналисти. На изложените табла, името на фирмата беше променено на „Архитектурно студио“.

Когато в представянето на проекта си аз публично обявих, че първокласираният проект е на арх. Калин Диков, брат на главния архитект тогава, Христо Алексиев подскочи и изсъска – „Ся що ги прайш тия работи!“ 🙂

По-нататък, гарата бе изпълнена по проект на арх. Петър Диков след процедура за инженеринг. Строителната стойност бе 75 милиона лева.

Според моя проект, стр. стойност беше 8 милиона без навесите над коловозите. По моя преценка, бяха откраднати около 50 милиона лева. Като ръководител „Проекти“ в НКЖИ, Христо Алексиев беше основен участник в тази схема.

Когато назначиха Алексиев за министър на транспорта в първото служебно правителство на Радев, аз информирах Десислава Радева (с която тогава бяхме приятели във ФБ) за измамата и й изпратих съответните документи (по спомен, някои бях качил и тук). Зер, нали и при служебното правителство на Герджиков щяха да се разследват безобразията на ГЕРБ 🙂

Радева замота нещо от сорта на „моментът е деликатен, има и други обстоятелства“ и толкоз…

От днес, Христо Алексиев е отново служебен министър…

Абе, важното е да сме живи и здрави и да споделяме ценностите свобода, солидарност и справедливост и „Мутри вън“ 🙂

А казано в стилистиката на Кирил Петков – лицемерът Радев да върви на майната си.

Емил Попов

Коментари 7 за
“БЯХА ОТКРАДНАТИ ОКОЛО 50 МЛН. ЛЕВА, ХРИСТО АЛЕКСИЕВ БЕШЕ В ТАЗИ СХЕМА. ОТ ДНЕС Е СЛУЖЕБЕН МИНИСТЪР НА ТРАНСПОРТА. ЛИЦЕМЕРЪТ РАДЕВ ДА ВЪРВИ НА МАЙНАТА СИ!”

 1. Какъв комунизъм, какъв Гулаг те гони? Съвземи се ако можеш, виж на кой свят и в кое време живееш! Ще пукнеш от капитализъм, за комунизъм дрънкаш, комунизЪма ти е виновен!

 2. Защо ги правят тия конкурси изобщо,да им дават по една торба жълтици,както навремето султана на негови любимци.Защо разиграват театро,управниците ,които и да са били,крадат на едро,разпределят си бюджета за свои нужди,така не се е крало никъде и никога.

 3. Ко стана ве мушмороци дето викахте „мутри вън “ за 4 месеца служебните хора на Радевата чета откраднаха толкова колкото и всичките партии които са управлявали след 1989 не са откраднали, умните и красивите къде сте?

 4. Другите кандидати са откраднали повече. Затова миризливият зелен натовски, с избродирано хамериканско знаме на него чорап, е назначил най-честния, т.е. този дето е откраднал най-малко.

 5. Въведоха най-дракононските комунистически мерки в Италия против свободите на гражданите – медицинкски комунизъм, като концлагера Гулаг на Сталин !

  В Италия най-силна от всички партии е комунистическата им партия , а у нас всичките са комунистически !

  Има ли комунизъм винаги има и медицински комунизъм –терор !

  http://pik.bg/въведоха-едни-от-най-строгите-антиковидни-мерки-в-света-–-вижте-в-коя-европейска-държава-news1054438.html

  И ЗА ЧИЙ ХУЙ ИМ БЕШЕ НА ИТАЛИАНЦИТЕ ДА СЕ ВАКСИНИРАТ НА 68 % , КАТО ПАК СА ПОД АРЕСТ ?

  С ваксини без ваксини, комунистическите бандити си карат по плана за арестите на цели народи !

  1. хехехехех, капиталисти бе душа, чудя се на такива като вас дето дрънкате лъжи,явно капиталиста голям страх го тресе че ще изтърве управлението

  2. И какво чудно – италианските болници само преди година и нещо бяха препълнени, хората измираха и точно бившите и настоящи комунистически Русия, Китай и Куба им се притекоха на помощ!! Спешно, със самолети им бяха изпратени безвъзмездно тонове медикаменти и десетки лекари останаха да лекуват!! А от ЕС, и то въпреки молбите им – не само никаква помощ, а дори Германия открадна лекарствата разпределени за тях!!
   И още тогава се появи клип, как пред едно заведение собственикът му с усмивка и благодарност сваля знамето на ЕС и го заменя с това на Русия!!
   Появиха се информации и че Италия може и да излезе от ЕС, след като дори в толкова драматичен за нея момент, „партньорите“ й я оставиха да се справя сама!!
   Между другото, от Онова време ми е останало, че ни възпитаваха в : „Чавдарчето труда обича, на помощ първо се притичва“, „Свобода, равенство, братство“, „Всички хора са равни и са братя“!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *