« Върни се назад Публикувано на 26.12.2021 / 10:24

„БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА“ Е ИЗРАЗ НА ТОВА, ЧЕ НЯМА ДЪРЖАВА, КОЯТО ДА СЕ ПОГРИЖИ ЗА БОЛНИТЕ ДЕЦА! СЪБРАНИТЕ 1 МИЛИОН И 850 ХИЛЯДИ ЛЕВА СА „ПАРИ ЗА ЗАКУСКА“ НА НОВИТЕ МОДЕРНИ ОЛИГАРСИ, БЛИЗКИ ДО РАДЕВИЯ КРЪГ, НО БРЪКНА ЛИ ИМ В ДЖОБА, ИЛИ И ТЕ ДЕЛЯТ САМО НА ЕДНО

Румен Радев:

Българската Коледа“ е израз на съпричастност, която няма цена.

Подкрепата за „Българската Коледа“ е израз на съпричастност не само към съдбата на децата в беда, но и за усилията на лекарите, които се грижат за тях, и за родителите, които всеотдайно се борят за по-доброто им бъдеще.

С таланта си посланиците на благотворителната инициатива обединяват всички сърцати българи, които помагат за тази благородна кауза, посочва държавният глава.

С кратко съобщение на 1117 или гласово обаждане на 0900 1117 всеки от нас може да подкрепи децата на България. Тази съпричастност няма цена!

Кампанията ще се провежда през цялата година и тя е под наслов „Дари надежда на дете в беда“ и специално ще бъде насочена към децата, които се нуждаят от спешна помощ и интензивно лечение, защото вярваме, че комплексният подход, високотехнологичната апаратура, съвременните форми и методи на лечение намаляват съществено риска за нашите деца и увеличават шанса много деца да останат здрави и да запазят живота си.

18-ото издание на благотворителната инициатива под патронажа на президента беше посветено на децата с тежки хронични заболявания.

Благодарение на хилядите дарители и тази година, въпреки епидемичната обстановка, инициативата успя да събере 1 милион и 850 хиляди лева, с които бяха подпомогнати 500 деца за лечение и рехабилитация и 27 лечебни заведения от цялата страна получиха високотехнологична апаратура.“

„Българската Коледа“ е израз на това, че няма държава, която да се погрижи за болните деца! Държава, която не може да осигури апаратура и лечение на болните си деца, не е държава.

Управник, който събира пари от гражданите си, за да лекува болните деца, снима се пиарно и се пуска гордо във ФБ, вместо да ДЪРЖАВНО да осигури лечението на тези деца, е халтава работа.

Събраните 1 милион и 850 хиляди лева иначе са смешна сума на фона на профуканите държавни пари под формата на всякакви раздути министерства, длъжности и всякакви прийоми на „новоморални“ „иновации“.

Впрочем, събраните 1 милион и 850 хиляди лева са „пари за закуска“ на новите модерни олигарси, близки до Радевия кръг, бобокови, еконти и вся остаьная, като става дума дума за дарения. Дарения, освен парите на черно, пръснати по избори и битка с „неправилните“.

Радев дали им бръкна в джоба, или и те, по традиция на предишния Бащица, делят само на едно?!

Afera.bg

На снимката пусната от Радев във ФБ: Радев, жена му и Мартин Карбовски

 

«