« Върни се назад Публикувано на 14.06.2024 / 7:01

БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ ДОТОГАВА, ДОКАТО НЕ ЗАПОЧНЕМ ОТКРИТО И БЕЗСТРАШНО ДА ГОВОРИМ ЗА СОБСТВЕНАТА СИ ПРОСТОТИЯ И ЗАВИДНА НЕКАДЪРНОСТ. ОПИТЪТ НА БЪЛГАРИТЕ ДА СЕ ОРГАНИЗИРАТ СМЪРШВА САМО В МУТРИТЕ И СЕЛСКАТА ДИКТАТУРА

Днес всички се питат откъде се взе „Величие“. Ами Бойко Борисов и Делян Пеевски са „Величие“. Преди това „Възраждане“, Волен Сидеров и Жорж Ганчев ( светла му памет), както царя и ранното СДС и първото БСП с всички налудни хора, които искаха промяна в България. Те всички дойдоха, паразитирайки върху старата и износена система и манифестирайки собствената си несъстоятелност. Срещу статуквото.

Опитът на българите да се организират свършва само в мутрите и селската диктатура. Най-успешен в този бизнес беше Тодор Живков. Вулгарен примитив, който управлява страната, благодарение на СССР в продължение на 30 години. Неговите ментални и антропологични наследници Борисов и Пеевски я управляваха 10 и се надяват на още 30, благодарение на американското посолство.

В България опитите за организиран обществен живот се свеждат до това да те организира друга държава. А от нейно място непременно да те организират мутри. Мутрите са естествената реакция срещу българската апатия и отчуждение от живота, придружени с тотална вътрешна несправедливост към другия, които са ни заглобили за 500 години под турско и още 200 под византийско. Няма да кажа робство, защото това е жива подигравка с историческата истина и дефицит на елементарното начално образование.

Искам да кажа, че мутрата е единствената представа на българина за ред. Нещо като съветската казарма за руския селянин. Те искат примат и старшина, който да ги води и организира, защото сами не могат да се организират и не знаят какво да правят с живота си, освен да го гледат тъпо от упор и да бият жена си или да врещят на мъжа си. Това е грозната истина за избирателната активност.

Добре, че не е е висока. Алтернативата на този кошмар е по-голям кошмар. Лакирани по ноктите и главите превзети прозападни идиоти, които с дебилно усърдие искат да приключат всичко наоколо, за да могат да се снимат на спокойствие с еклер пред виенска сладкарница. Кирил и Асен, Христо Иванов и градската десница са бездарна реплика на гореописаната почва, която не е нейна алтернатива, а нейно утвърждение. Това видяхме всички.

Алтернативата на селската мутреска почва е лудостта и перковщината, която е по-зле от първото. Това е днешния избор на българите, които сами със собствената ни простотия се докарахме до тук. България няма да се оправи дотогава, докато не започнем открито и безстрашно да говорим за собствената си рядка простотия и завидна некадърност.

Явор Дачков

«