« Върни се назад Публикувано на 14.12.2023 / 9:02

БЪЛГАРИЯ Е ДЪРЖАВА, УПРАВЛЯВАНА ПРЕЗ „ПОЛИТИКО“! ТРАСЕТО КЪМ „ПОЛИТИКО“ Е ДОБРЕ ЗАРЕДЕНО С ПАЧКИ ОТ КРАЖБИТЕ. СТИГНАЛИ СМЕ ДЪНОТО НА ВСИЧКИ ДЪНА

ЕК казва, че не сме нарушили наложения таван за цените на нефта, ние казваме, че сме нарушили. Зверилник на алчни клики! Ще се изтрепат помежду си кой кого да спъне и да разруши чуждата паничка.

Виждаме, че трасето към „Политико“ е добре заредено с пачки от кражбите. България е държава, управлявана през „Политико“! Стигнали сме дъното на всички дъна.

Да припомня, че измина точно 1 година откакто САЩ и съюзниците наложиха ценови таван на търговията с руски нефт. Идеята е западните компании да транспортират, търгуват или застраховат руски нефт само ако се продава на 60 долара за барел или под тази цена. Целта е да се избегне скок в цените и да се ограничат приходите на Москва. Отначало ограничението даде ефект, но за кратко. От юли тази година руският нефт Urals се търгува над тавана от 60 долара за барел и в момента е едва с около 16 долара по-евтин от референтния Brent. Русия успешно заобикаля тавана, като прехвърля транспорта на нефт на стари танкери и организира свой „сенчест“ флот.

Financial Times пише, че високопоставен служител от европейските институции докладва, че „почти нито една” от доставките на суров петрол по море през октомври не е била извършена под лимита от 60 долара за барел, който G7 и неговите съюзници са наложили. Според статистиката на Москва, получената средна цена е над 80 долара за барел. Киевското училище по икономика е изчислило, че стабилното увеличение на цените на суровия петрол от юли ще донесе на Русия 15 милиарда долара повече за 2023 г. При това цените се очаква още да нарастват, заради съкращаване на доставките от Саудитска Арабия и картелните договорки на Путин с OPEC+.

Но нашите политици, които стрелят обичайно в крака на народа, определиха, че именно България храни Путин! И колкото се може по-бързо „Лукойл“ трябва да „ОМРЕ“! Защото някога рафинерията е общувала с Асен! Ако да беше общувала с враговете на Асен, можеше и да „ЖИВЕЙ“! Но при това положение – най-добре е „Лукойл“ да продаде всичко на онези, дето хем носят папките в посолството, хем техните хора внасят нефтопродукти от санкционирана компания. Велики играчи на покер!

За успокоение, пише Financial Times, Джефри Соненфелд, професор в Училището по мениджмънт на Йейл, който е съветвал Министерството на финансите на САЩ относно тавана на цените, заявява все пак, че по-дългите пътувания за руските петролни танкери, по-високите застрахователни премии, проблемите с капацитета на пристанищата и новите капиталови разходи са добавили около 36 долара за барел към разходите за продажбите на руски нефт, което ограничава малко печалбите на Москва.

Мисля, че при тази тънка сметка на Джефри Соненфелд нашите политици могат да поспят поне няколко нощи спокойно. Още повече, че САЩ поискаха информация от 30 компании за управление на кораби за 98 плавателни съда, за които подозират, че нарушават тавана от 60 долара за барел. От 30-те фирми, обърнете внимание, 17 са от G7 с ценови таван. Шест са в ОАЕ, други в Индия, Турция, Китай, Хонконг и Индонезия. Но нищо не пречи да кажем отново за целите на обществената дебилизация, че България е спонсор на войната в Украйна, и особено „Лукойл“, дерогацията и в частност Асен Василев.

А какво стана с посредниците на руския газ?! Или само руския нефт храни войната?! Или циркът е неразбираем дори за обитателите на цирковата арена?!

Каквато им е коледната украса, такива са им и промените в Конституцията. Костенурки, медузи и двойно гражданство във властта!

Калина Андролова

«