« Върни се назад Публикувано на 23.11.2014 / 22:39

България е бойно поле срещу Русия. Кофтито е, че народът се намира в окопите и се показва да види горе-долу какво става отвън и пак се скрива.

ПравителствоДоста сме били глупави, да знаете. По време на протестите им казвахме на протестърите – недейте, ще върнете Бойко на власт, изхождайки от нормалната мисъл, че протестърите са честни хора. Да, ама те не са и никога не са били такива. Протестърите са честни хора в друг смисъл – вълнуват ги само парите и това е тяхната мотивация.

После почнаха да излизат и данните за финансирането им. Контра протестиращите започнаха да им викат соросоиди. На тях въобще не им пукаше обаче – даже си сложиха и фланелки със Сорос. Продължиха да си безчинстват както им падне. Защо? Защото ние много наивно си мислехме, че те като големи хора ще се вразумят и ще престанат или че поне общественото мнение ще се настрои в полза на нормалността. Получи се така, че на общественото мнение не му пукаше, защото то не е преобладаващо, тъй като около 80% от хората у нас нямат самостоятелно мнение, а гледат Нова тв примерно…
В съвременния свят обаче нещата не стават точно така. В съвременния свят нещата се управляват от парите и в общи линии е добре да се има това предвид. Така например докато се наливаха огромни средства в протестърите и техните пърформанси, псевдо управляващите не намериха за необходимо да се финансира и създаде организирана група, която да се противопостави ефективно на нарастващата заплаха още към края на 2013 г. и началото на 2014 г. Заплахата се състоеше в това, че ресурсът на управляващите беше насочен в съвсем други неща, а не в абсолютно необходимите реформи. Такива реформи не бяха направени доброволно, затова сега ще бъдат направени принудително. Псевдо управляващите тогава се задоволиха с това да се нароят нови псевдопартии като на Бареков, т. н. „патриоти“ и прочие. Ефектът е, че и досега управляват същите псевдо управляващи чрез г-н Борисов – двукратен премиер на републиката. Нищо ново, тоя филм сте го гледали, но явно нещо не си го спомняте или пък си го спомняте, но сте мазохисти една част.
И тук не подценявайте г-н Радан Кънев, нищо че изглежда доста нелепо на българска почва, при това почти през цялото време. Той е много добре индоктриниран от съответните структури и думите и делата му отговарят на проведеното му обучение. Дали той осъзнава и разбира това обучение е съвсем друг въпрос, затова и прилича на Манджурския кандидат.
В общи линии, България е бойно поле срещу Русия и това е повече от ясно. Кофтито е, че народът като цяло се намира в окопите и само се показва да види горе-долу какво става отвън и пак се скрива.
Надявам се, че вие харесал този лек опит за анализ. Благодаря!
А, и да допълня само – там където има военни действия и се водят сражения няма инвестиции и съответно икономиката не се развива особено.

Валери ТарандовВалери Тарандов

«