« Върни се назад Публикувано на 05.04.2022 / 15:36

БЪЛГАРИЯ ДА ПРЕДОСТАВИ НА УКРАЙНА НАЙ-МОЩНОТО СВОЕ ОРЪЖИЕ – „ЕКСПЕРТИТЕ“ ТОДОР ТАГАРЕВ И ВЕЛИЗАР ШАМАЛАМАНОВ! ХЕМ ПОДПОМАГАМЕ УКРАЙНА, ХЕМ ЛИШАВАМЕ БЪЛГАРИЯ ОТ ТОТАЛНИЯ ИМ МЕДИЕН ТЕРОРИЗЪМ

Офицери от Министерството на отбраната, които обичат България и са положили клетва вярно да и служат, обезпокоени от критичното ниво на вълната от „експертност“ по отношение на възможностите за предоставяне на военно-техническа помощ, включително въоръжение и техника, на Украйна, която изключително силно се политизира от определени среди през последните дни, имат следния призив:

Страната ни да предостави на Украйна най-мощното и свидно свое оръжие, а именно своите най-големи „експерти“ по отбрана и военно дело проф. Тодор Тагарев и доц. Велизар Шаламанов, които неуморно денонощно се появяват по всички възможни и невъзможни средства за масово информиране, прокарвайки желанието не на народонаселението, а на една страна, която ако да е извън Европа, има традиционната си практика да се намесва в делата на стария континент и навсякъде другаде в преследване на своите геостратегически интереси.

Заедно с въпросното мощно национално оръжие, в допълнение, можем да предоставим и другите техни пажове, като ген. Съби Събев, който преди седмица остана без глас по телевизионните студия, обикаляйки ги да повтаря едно и също, като военния „експерт“ Илия Налбантов, който се задъхваше от необуздана злоба в посока историческите традиции на русофилщина на „простия и необразован“ българин, и сие клакьори, предимно от наричащата се „демократична“ почти нищожна част от Парламента, Атлантическия клуб в България и Съюза на офицерите от резерва „Атлантик“.

Така ще се постигне синергитичната полза, от една страна да подпомогнем братския украински народ с така необходимата им високо квалифицирана военно-техническа експертиза на Тагарев и Шаламанов и същевременно да изпълним интернационалния си дълг, а от друга страна да облекчим обществото от тоталния медиен тероризъм на двамата и групата около тях, като така дадем шанс на истинската експертиза.

Относно експертизата: призоваваме тя да е там, където е нейното място – в Министерството на отбраната, както е по закон и по реда на професионалната практика и придобит специализиран опит, както и в тези, които са нейни действителни носители, на основание специфичен опит и конкретен стаж.

В тази връзка няколко факта за екпертизите на Шаламанов и Тагарев:

Първият е защитил докторска дисертация през 1990 г. в Киев, СССР, в професионално направление 5.3. Комуникационна и компютърна техника и е доцент в професионално направление 5.2. Електротехника, електроника и автоматика в Институт по информационни и комуникационни технологии – БАН. Проф. Тодор Тагарев е доктор (защитил през 1989 г. в Москва, СССР) и професор също в професионално направление 5.2. Електротехника, електроника и автоматика, на същия институт в БАН. Това, че са били служебни министри на отбраната, при това не избрани, а посочени от Росен Плевнелиев, прави ли ги експерти в областта на отбраната и военните науки? А в областта на електротехниката, електрониката и автоматиката какви са? За „експерта“ Налбантов пък е знайно, че е експерт с дълъг стаж по отбранително-мобилизационна подготовка (ОМП) на населението. Това дава ли му основание да се представя за експерт по национална сигурност, вкл. по отбрана?

Народът е казал: „който – за каквото е учил“, освен това: „всяка жаба да си знае гьола“. Но и знаем, че в България всеки разбира от футбол, по едно време от Ковид, а сега от ракети и самолети… Чест прави на о.з. ген. Запрянов, който стоейки в студиото срещу въпросния Налбантов, отказа да отговоря на политически въпроси, контрирайки, че е само „военен експерт“.

Служителите на Министерството на отбраната застават зад новия министър Заков, който демонстрира доверието си в своите експерти и към спазването на нормативния ред регламентиращ реда за вземане на решения в областта на отбраната. Единственото пожелание към него е по-бързо да се еманципира от наложеното му обкръжение на Тагарев и Шаламанов, и всички псевдо експерти, които се опитват да прокарват своето мнение, което не е в посоката на националните интереси.

Да живее България!

Андрей Червенков

«