« Върни се назад Публикувано на 30.04.2021 / 21:36

БЪЛГАРИЯ ВЛЕЗЕ В СПИСЪКА С НЕПРИЯТЕЛСКИТЕ НА РУСИЯ ДЪРЖАВИ

От вчера сутринта България е поставена в списъка с неприятелските на Русия държави. Това стана ясно във вечерното предаване „60 минути по горещите следи“ на главния всеруски федерален ТВ канал „Россия 1“, съобщава „Сега“.

„Що се отнася до приятелите, кои са приятели не знаем, но тази сутрин бе обновен списъкът (с неприятелските държави). Покажете моля на екрана – наложи ни се (на Русия) да впишем сутринта в него и България“, заяви водещата, когато бе показан списъкът на Кремъл с неприятелските страни.

Причината са събитията от последните дни, когато българската прокуратура обяви за руска връзка с 4 взрива в складове и производствени помещения на заводи за утилизация на взривни вещества, производство на оръжие и боеприпаси, станали в последните 10 години.

В същото време посолството на САЩ в София излезе с официално изявление по повод на напрежението между България и Русия. На профилите на посолството – и във „Фейсбук“, и в „Туитър“, се появи следният текст: „България е приятел, съюзник в НАТО и стратегически партньор. Ние твърдо подкрепяме суверенитета на България и още веднъж заставаме заедно с нея срещу злонамерени действия на нейна територия.“

afera.bg

«