« Върни се назад Публикувано на 05.06.2014 / 11:33

„БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА” ЗАВЕЖДА ДЕЛА СРЕЩУ bTB И НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ

 

Във връзка с режисираните внушения, излъчени днес в двата сутрешни блока на БТВ и Нова телевизия, заявяваме, че ще си потърсим правата по съдебен ред и ще докажем, че излъчените репортажи, които нямат нищо общо с разследващата журналистика, са чиста манипулация.

Тази атака издава общия кукловод на двата уж най-гледани сутрешни блока, които си позволяват да канят и показват всякакви хора, нарушавайки всички етични норми и принципи, без да потърсят другата гледна точка.

Тази сутрин бТВ спретна поредното активно мероприятие срещу България без цензура. От месеци наред телевизията тенденциозно води кампания срещу лидера на ББЦ и бивш журналист на телевизията Николай Бареков.

Нека журналистите от Нова телевизия отговорят дали е вярно, че

са подбудили, насърчили и окуражили обикновени граждани да взимат пари с цел да бъдат заснети и да създадат фалшива сензация?

Нека журналистите от БТВ отговорят защо до този момент няма нито едно разследване за купуване на гласове и нарушения на Изборния кодекс от страна на ГЕРБ и ДПС, въпреки че данните за това са брутални.

Случаят с двете дарителки на ББЦ ще бъде проверен допълнително, а резултатите от проверката ще бъдат оповестени публично. Паралелно с двата съдебни иска

ПП „България без цензура“ ще подаде и сигнал до прокуратурата за рекет, шантаж и изнудване, извършвани от представители на „Протестна мрежа“,

с цел сплашване на нашите симпатизанти и прекратяване на дарителската дейност за партията.

Очевидно за големите журналисти от сутрешните блокове не са важни темите за кражбите на политиците във властта и неадекватното поведение на Станишев, Борисов, Местан и Сидеров, а личността на Николай Бареков и партията „България без цензура“, които са чисто нови в политиката и никога не са допускали грешки на гърба на българския народ.

afera.bg

 

«