« Върни се назад Публикувано на 16.03.2014 / 16:38

„БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА”, ВМРО И ЗНС В КОАЛИЦИЯ ЗА ЕВРОИЗБОРИТЕ

 

Трите партии излизат на евровота с програма за управление на България. „България без цензура“, ВМРО и ЗНС официално се обединиха в центристка патриотична коалиция. Споразумението между трите партии бе подписано днес в Историческия музей на люлката на Съединението – Пловдив.Документът бе парафиран от тримата лидери Николай Бареков, Красимир Каракачанов и Румен Йончев. Коалицията бе обявена официално след преговори между формациите, продължили няколко месеца. На финала те се обединиха на базата на равнопоставеност, за битка с политическото статукво и за управление, изцяло насочено към решаване на проблемите на българите. Споразумението е за няколко поредни избора. При успех на евровота, коалицията ще иска предсрочни парламентарни избори. Затова и в битката за евродепутати тя ще се яви с програма за управление на България. Като най-приемлив срок за предсрочен парламентарен вот партньорите посочиха месец октомври, но обявиха готовността си да започна кампания за смяна на властта и веднага след вота през май.

„Този тържествен миг дойде след сериозна работа по изработване на принципите за центристка, мощна и патриотична коалиция. Тя поставя начало на цикъл на избори, които вероятно ще бъдат с исторически край.

Няма такова споразумение в историята на българската политика. За първи път гражданско движение, прераснало в партия, заедно с две от най-старите формации у нас искат цялата власт и отговорност за управлението на България“, коментира при обявяването на коалицията лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков. Той е категоричен, че основното желание на българския народ е пълна промяна и това го показват стотиците срещи на партията с хората из страната.

„Промяната може да бъде дадена само от нови полически субекти и управление, изцяло загрижено за хората“, отсече той. „Това е битка против статуквото. То се олицетворява от 3 партии, които са в срамни сделки помежду си. Трябва ни резултат на евровота, който би ни позволил да се опълчим на това статукво. За нас през тази година няма политическа новина. Новината може да я произведе само българският народ – ако той каже, че иска промяна, нека да гласува за нас, ние единствено можем да предизвикаме промяната. Ако иска да го управлява ДПС и ГЕРБ, нека да си гласува за тях, но аз не вярвам в този сценарий“, каза политикът. Бареков посочи, че „България без цензура“ е израснала като партия пред очите и в присъствието на своите коалиционни партньори, които са били на почти всички изборни събрания в страната.

„Излизаме на евровота с програма за управление на България“, обяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той подчерта, че амбицията на трите партии от коалицията е да изправят страната на крак и да сложат край на досегашния път на унижението, предаване на българските национални интереси, грабежите и разрухата. „Тази коалиция е плод на дълги разговори не само на базата на принципите на обединението, но и на база идейни ценности. Всеки от нас е поставил онези важни теми, които интересуват българското общество. 24 години политиците ни се упражнявайки на гърба на народа, извличайки само лични дивиденти. Ние ще кажем стоп на това“, обеща Каракачанов.

„Тук, в този музей най-силно звучат думите „Съединението прави силата“.Ние правим съединение и то е съединение на  модерното и старото, на едни предишни поколения с  политици на бъдещето. Съединение на силите, на онези, които изнесоха важни моменти от историята с онези, на които им предстои да правят история“, каза след като подписа коалиционното споразумение председателят на ЗНС Румен Йончев. Той обяви целта на земеделците в това обединение – да изнесат поитиката от жълтите павета и тя да започне да се прави по селата и градовете, при ония, които хранят България. „Иначе ще продължим да гледаме същия сеир. Надявам се с нашите пъртньори да отворим българската политика към хората. Това ни е целта, затова ще бъдем и по площадите. Там ще продължим разговора, защото искаме ясен мандат-поръчение да сложим край на този парламент, край на тази неуспешна серия от български политици. Надявам се на подкрепана на всички вас, за да успеем“, допълни Йончев.

Afera.bg

«