« Върни се назад Публикувано на 17.01.2011 / 22:14

„Буда” лата Борисов прецакан на домашен белот от домашен арест

 

 

Когато дни след арестуването на Алексей Петров въодушевени фенове на ГЕРБ, Цветанов и Борисов ръкопляскаха и цвилеха, че мафията си била намерила майстора, гледаха на мен като на истински полудяла, парирайки ги, че бързат ужасно с радостта си, защото не познават Трактора.

„Е, кво, ще направи тоя, бе, смачкаха му фасона, ей, сега му се е…а майката…”, веселяшки прибързано привършваха битката с организираната престъпност клакьорите на Цецко Вътрешния.

„Свършено е с Трактора, Томова! Язък ти за барута…”

„Няма по-отмъстително копеле от Трактора, оттук нататък започва интересното. Той може да лежи и пет години в ареста без да му трепне мускул на лицето и да затрие всичко по пътя си за да отмъсти на душманите си…”, намигнах на един корав пич, който седеше срещу мен и единствен знаеше какво е да си с Трактора. И то от годините на първоначалното натрупване на капитала.

По това време всички викаха „ура” и Цветанов, и ГЕРБ се носеха на вълните на любовта на народа, който най-после разбра, че „октопода” му е в кърпа вързан.

Само Бойко Борисов тъжно пестелив на думи и емоции бягаше като срамежливо гадже от името на Трактора.

Той обаче познаваше много добре Алексей.

Познавам го и аз.

Борисов имаше обща кармична пътека с Трактора, общи завери, общи далавери, общи съзаклятия. Борисов знаеше как Алексей направи невъзможното за ГЕРБ точно тогава, когато работеше в Цитаделата на Тройната коалиция. Борисов знаеше как Трактора врътна Сертов, Станишев, Румен Петков, Драшков и който още се сетите и му оказа „логистична подкрепа” от сърцето на тайните служби. Борисов знаеше как Трактора може да създава благо впечатление,че ти е приятел и как още „по-благо” ти реже главата без да усетиш.

Борисов си говореше с Трактора не за флашки, а директно за записи и си ги менкаха под кодовото: „може да се уреди”.

Трактора не даваше дума да се издума за Боко. И с поглед искаше да ме размаже, когато му казвах, че точно той ще го подреди. Той и до днес го „пази”.

Алексей е много силен, „прозря” официално пред нацията Борисов.

Бойко знае пинизите на Трактора.

И вероятно истински си посипва главата с пепел, че допусна Цецко Вътрешния да го набута десет месеца в ареста.

Алексей е обучен, колкото и да им се струва на някои този факт смехотворен. Той може да лежи години в ареста и да си играе ролята без да се скапе.

През това време си реди схемата и понеже е хладнокръвен и умее да чака като снайперист, лака-полака по Сретен Йосич – отстрелва един по един онези, които го унизиха. Въртеливо, усукано – чрез сфера от маргинали, на места олигофрени, слуги, продажници, но достатъчно верни на парите и зависими от инфото, което има за тях, за да му свършат работа.

Трактора никога не действа от първа ръка.

Всяко упражнение минава поне през три ръце. Дори и онези като Патрашкова и Дачков нямат хабер, че той е в дъното на „рам-паметта” – до тях стига само „човекът с каскета”. Те са чистосърдечно искренни, когато твърдят, че си говорят с Петров само умни неща, защото точно това прави той с тях – с малки изключения, когато става дума за финансиране на медии. И ги вкарва в заучената схема те да доприпкат при него и да споделят – ах, ако знаеш какви флашки получихме…

Алексей Петров е спокоен и даже леко изненадан: Ах, така ли? И е готов да даде консултанска услуга в името на националната сигурност на България. А, ако се наложи ще ги хвърли на вълците без да му трепне окото. И да даде после „случайно” интервю на Сашо Диков.

Той никога не знае нищо. Не стои зад нищо. Нито зад някого.

Той винаги може да жертва всеки. От пешката до царицата.

Без да му проигрят скулите. Защото, когато е замислил нещо и набелязал целта и мишената, минава през всичко и няма никакви сантименти, скрупули и емоции.

Питайте онези от ДАНС – читавите, че беше готов и ДАНС да закрие, заради битката си с Драшков.

Друга бира е сега, че със същия Драшков вече са ортаци по интереси.

Бойко ли не знаеше докъде ще стигне „огледалния му образ”? Или просто нямаше мърдане?

Днес веселяците, които се радваха инфантилно на Цецко Вътрешния, са с увиснали физиономии. И ме гледат малко по-умно, признавайки, че май съм познавала нещата.

Днес се случва онова, което afera.bg написа още през юли 2010 година: „Трактора прати послание на съмишлениците си – потърпете до октомври, нататък ще видите…”.

През октомври Петров излезе под домашен арест и подкара държавата на домашен белот.

Успя да пресече точки с Ваньо Танов, Румен Петков, Първанов, Станишев, Иван Дращков – все хора, които наричаше с упоителна нега „лошите”.

Трактора знае, че на война е като в любовта – всички средства и начини са позволени. И най-мръсните.

Съсредоточеността му в мишената „Цветанов” го направи смешен за умните опоненти на тази власт, защото когато си опозиция на властта не си против калфата, а против майстора, но пред ехалето на фекалния му вестник това нямаше особено значение.

Самият Трактор казваше – „хората не са готови да слушат твърде интелигентно говорене” и затова заложи на лайняното жълто.

Рекетът към Борисов бе офериран. Цветанов, или си до стената!

Фронтовите линии бяха умишлено подчертано обозначени – от едната страна „Галерия”, от другата – Яне. Патрашкова е готова на всичко, има и една нецензурна фраза на Трактора, която няма да цитираме, защото и тя се съхранява в една флашка – фразата обяснява защо е ползвана. Дачков – заради омразата му към Костов, която бе полезна на Трактора. Сега обаче и тримата са отново с пресечни точки по интереси.

Зад официалните, умишлено изкарвани на натрапчиво преден план„мишени” Петров успява да завърти вихри от интриги, от които „екипа” му ще остане с увиснали ченета, ако дори и подочуе за тях.

Всеки е в своята кутийка.

Освен всичко и финансовите ресурси не са за подценяване.

Борисов вероятно не е очаквал, че Алексей ще стигне докрай. И е прав. Трактора бие сега камуфлажен отбой. Но не съвсем.

Уж гърми, че трябва да се спрат скандалите със записите, заради националната сигурност, но директно дава мизата – главата на Цветанов. И докато говори лекичко и назидателно, спокойно, едва ли не като министър – председател, Яне вече е пуснат в атака – „Буда” кой е, кой е отговорен за смъртта на хора през възродителния процес, ще пусна записи на Бойко с олигарси от прехода…

А кой ще пусне записите между Бойко и Трактора?

Алексей Петров е с уникални качества, винаги съм го твърдяла. Едно от тях обаче е убийствено – той е готов да затрие всичко, заради личната си победа. И вендета. И да жертва всички, без никакви скрупули.

Екшън герой? Вероятно. По правилното – боец, на който душата му не трепва и пред най-милото. Което си е чиста пластмаса.

Едно е безпощадно ясно, каквото и да се случи, а повярвайте ми, битката на Трактора е едва в началото си:

„Буда” – лата засега излезе Бойко Борисов. Щом позволи една държава да се разиграе на домашен белот, от домашен арест.

Безспорно Трактора успява да върти на пръстта си цялата власт на държавата. Бойко Борисов няма как да му застане, защото както afera.bg още от година и половина пише, двамата са в зависими взаимни преплетки. И я карат като на улицата.

Тогава?

Честито!

Имате новия Герой.

Щом Трактора направи Бойко на хахо, сега е ред лихвите и доматите на България да и ги оправи Алексей Петров.

Веселина Томова

«