« Върни се назад Публикувано на 28.05.2017 / 22:08

БСП СИЕ “КОМЕДИЯ-ПИЛЕТО-КИРЧО”/В СЯНКА ДЪНКАТА/ ПРОИЗВЕДОХА СКАНДАЛ В БСП – ОБЛАСТ ВАРНА, ПРОБУТАХА ИЗКЛЮЧЕН ОТ БСП “РЕФОРМАТОР” СЪС СЪМНИТЕЛЕН БИЗНЕС

ЦОНКО ЦОНЕВМръсни вътрешни интриги, прокарани от централното ръководство на БСП докараха до бяс варненските социалисти.

Часове наред в петък вечер – 26 май т.г. областната организация на БКП – Варна се пъна да избира нов областен председател на БСП, тъй като Георги Андреев бе избран за депутат.

Между двама кандидати социалистите трябваше да избират нов областен председател на БСП във Варна. Единият кандидат бе Пламен Стоянов.

А другият бе Цонко Цонев. Цонко Цонев е известен с това, че бе скандално изключен от варненската организация на БСП, тъй като на отминалите местни избори бе кандидат за общински съветник от … листата на Реформаторския Блок /!!!/ в Девня. По онова време реформаторите във Варна бяха спонсорирани от … Дънката. Цонко Цонев е спряган и със съмнителен бизнес, покрай свои близки, свързан с дърва.

Кворумът на събранието бе от 46 души, като Цонко Цонев получава 23 гласа, а Пламен Стоянов – 21. Изборът на Цонев е оспорен обаче, тъй като той не е получил 50% плюс един от гласовете на присъстващите. По време на развихрилия се скандал, представители на Провадия, Дългопол и Вълчи дол са напуснали залата, където се провежда събранието потресени от случващото се.

Кворумът се разпада и на практика председател не е избран.

Втора точка от дневния ред на събранието е трябвало и да обсъди резултатите от отминалите парламентарни избори.

Проучване на АФЕРА разкри, че зад кандидатурата за областен председател на БСП във Варна стои БСП сието “Комедия – Пилето – Кирчо”, а в сянка се таи Дънката. Както е известно под прозвището “Пилето” се подвизава Иван Иванов, който е човек на Дънката, и който влезе като депутат с преференции, а такива гласове е ясно как се взимат.

На събранието е бил изпратен и човек от Контролно ревизионната комисия на БСП от столицата, известен като “Сашо Пакета”, близък до Кирил Добрев. А самата кандидатура на Цонко Цонев е била издигната от Анелия Клисарова, която пък минава открай време за човек на Борислав Гуцанов, близък до Дънката.

“Сашо Пакета” обяснявал на събранието как въпросният Цонко бил “редовно” възстановен след изключването си организацията  като кандидат на … “реформаторите”.

Блаботещата по телевизиите БСП Комедия, която се кълне как БСП била принципна, как се чистела и нам си какви тинтири -минтири, очевидно наистина не знае къде изобщо се намира и как рути БСП отвътре като за световно. Или пък обратното – съвсем е наясно какво прави с БСП и как я кара до дъното.

Последният скандал, разтърсил БСП – Варна, показа нагледно що за птици пробутва компнията на БСП Комедия за “промяна”, в която се кълне. Потресът е тотален сред социалистите, които вече се питат в ГЕРБ ли членуват или в БСП, като се има предвид какви каши забърква кохортата на БСП Комедия. И кого обслужва тази кохорта на практика.

Afera.bg

На снимката: Цонко Цонев

 

«