« Върни се назад Публикувано на 15.10.2019 / 8:34

БСП ГУЦАНОВ СВАЛИ СТАТИЯ В УГОДА НА ГЕРБ ЗА СХЕМА: ИЗБИРАТЕЛИ СЕ РЕГИСТРИРАТ НА АДРЕС НА КРАВЕФЕРМИ И ТРАФОПОСТОВЕ!

БСП ГУЦАНОВ СВАЛИ СТАТИЯ В УГОДА НА ГЕРБ ЗА СХЕМА: ИЗБИРАТЕЛИ СЕ РЕГИСТРИРАТ НА АДРЕС НА КРАВЕФЕРМИ И ТРАФОПОСТОВЕ!БСП ГУЦАНОВ СВАЛИ СТАТИЯ В УГОДА НА ГЕРБ ЗА СХЕМА: ИЗБИРАТЕЛИ СЕ РЕГИСТРИРАТ НА АДРЕС НА КРАВЕФЕРМИ И ТРАФОПОСТОВЕ!3 партии пуснаха жалба до прокуратурата и ЦИК за манипулиране на изборите в община Аврен. https://youcomments.com Схемата за оставане на власт се вихри в цяла България прилагана от настоящите кметове. Реалните факти са в таблицата приложена към жалбата.

Избиратели се регистрират на адреса на трафопост, кравеферма, къщи, чиито собственици не знаят нищо.

БСП, Демократична България и НФСБ се жалваха от действията на досегашната общинска администрация в Аврен с ГЕРБ кмет Емануил Манолов, защото на територията на общината има вписани нови 1034 жители, тоест избиратели на ГЕРБ, тъй като са регистрирани на адреси, които те даже не знаят къде са намират, а някои са с адрес електрически трафопостове и кравеферма.
Населението на община Аврен се е увеличило с 1515 души по настоящ адрес като всички от общинската администрация и техните роднини, въпреки че живеят във Варна са регистрирани на адреси в община Аврен с цел да гласуват за ГЕРБ, пише в жалбата.

Отделно със 158 души извън община Аврен са сключили граждански договори като са били задължени да се регистрират пръснати в 17-те села в общината.

Бащата на сегашния кмет на Аврен Младен Манолов, който пък е кмет на село Царевци, също от общината, също от ГЕРБ се хвалил на площада на селото, че на трафопост и кравеферма са регистрирани по 50 техни избиратели от други общини обясниха авторите на сигнала до прокуратурата.

Жалбоподателите искат спешно съдействие на прокуратурата и очакват спешна проверка от икономическа полиция, които да привика новите жители на общината и да ги пита на кой адрес живеят, като са убедени, че повечето от тях не само не знаят адреса си, но и не могат да намерят къщите в които са регистрирани. Искат и графологична експертиза, защото всички молби за новото жителство са написани от секретарките на кметовете на 17-те села, тоест имат един същ почерк.

На практика новите жители в кавички обезсмислят изборите в община Аврен.

Схемата се прилага в много общини, като те получават избиратели-туристи от други свои общини, където изборът не е на кантар. Например за кмет на Аврен ще гласуват хора, които живеят в Нови Пазар и варненските ромски махали, които дори не знаят къде е Аврен.

Друг момент е, че по-голяма част от администрацията на кметство Аврен живее във Варна, всеки ден пътува на 30 км за сметка на общинския бюджет, а е регистрирана, че живее в общината и ще гласува за досегашния кмет.

Жалбата и публикацията бе пусната във варненския сайт „Петел“, който е под владичеството на Борислав Гуцанов, но два часа по- късно бе свалена и изчезна.
Топлата връзка между Борислав Гуцанов /БСП/ и Иван Портних /ГЕРБ/ очевидно е задействала механизма на цензура.

Afera.bg

БСП ГУЦАНОВ СВАЛИ СТАТИЯ В УГОДА НА ГЕРБ ЗА СХЕМА: ИЗБИРАТЕЛИ СЕ РЕГИСТРИРАТ НА АДРЕС НА КРАВЕФЕРМИ И ТРАФОПОСТОВЕ!

«