Публикувано на 25.05.2022 / 16:42

БРУТАЛНО СЕКАТ БОРОВА ГОРА ДО ВЕЛИНГРАД!

Брутално се руши гора до Велинград, багери копаят и камиони изнасят борове и земя, до място, в което се лекуват болни хора и спят деца, като това става включително между 14 и 16 часа, в нарушение на чл. 16а, ал. 5 от „Закона за защита от шума в околната среда“ – „Забранява се излъчването на шум по време на строителство за времето от 14,00 до 16,00 ч. и от 23,00 до 8,00 ч.“.

Въпреки че е подаден не един сигнал до 112, от полицията отговарят, че нямат свободна патрулка.

Молим за съдействие.

П.П. Как общинска борова гора се превръща в частна собственост и се опустошава за дни, въпреки защитените дървета в горска зона?!

Будни граждани на Велинград

Коментари 21 за
“БРУТАЛНО СЕКАТ БОРОВА ГОРА ДО ВЕЛИНГРАД!”

 1. Още нацистите от Третият Райх са ЗНАЕЛИ че НАЙ-голямото находище на ВОЛФРАМОВ се намира край ВЕЛИНГРАД
  Явно някой е хвърлили око на тази стратегическа суровина
  Волфрамовия карбид е НАЙздравото нещо на света а волфрам се използва в космическата авио и военна промишленост

 2. Комунисти в акция.Така са изгладнели, че сега им се е паднало в тандем с пппп да крадат до дупка , защото повече никога няма да са на власт а ще са в гроба.

 3. Родопите-язовир Доспат. Швейцарска природа, красота. Но… , почти на всяко деренце или отбивка строителни отпадъци, изхвърлени от ремаркета, и всякакви други боклуци. Местното население не осъзнава какъв дар от Бога има. Прости хора! Има много боклук и сред хората там.

 4. Скоро Витоша ще бъде застроена до пенсионерската пътека, че и отвъд нея, и на никой не му пука, та за някаква горичка до Велинград? Нали всички крадени милиарди трябва да се вложат някъде?

 5. Ако другите държави нямаха вода и водата ни ще продадат, за да си напълнят личните сметки. И жадни ще ни оставят.

 6. Лексикон Свидас e документ от 11 вek.
  Името на аварите означава в много европейски езици „алчни“:

  „Същите българи – е записано в Лексикона – унищожиха напълно аварите. А Крум попита аварските пленници:

  – От какво, мислите, загина владетелят и народът ви?

  А те отговориха:

  – Взаимните клевети станаха много и унищожиха по-храбрите и по-мъдрите. После съдиите станаха съучастници на злодеите и крадците. Освен това и поради пиянството, защото когато се разпространи виното, всички станаха пияници. Също така и поради подкупничеството: всички станаха продажници. Най-сетне поради търговията – всички станаха търговци и се лъжеха помежду си. От това дойде нашата гибел.“

  1. От памтивека се знае, че не земята и упорният селски труд, а парите – лесните пари и безделието развращават. Когато алчността постави парите над вяра, душа и родина, рухват държави и изчезват народи. Този, който служи на парите, служи на Мамона. Знае се и че рибата се вмирисва откъм главата. Ако народът е читав, пробутай му недостойни водачи. Скоро и народът ще стане като водачите си.

 7. Някой чел ли е плана на Пентагона , озаглавен „Owning weather in 2025“, той е общодостъпен в интернет, но никой не чете, овцете блея като олигофрени, затънали в ежедневните си битовизми….Там ясно е описано, как военните на господарите ни могат да предизвикват суша и глад, на която си поискат територия, или обратно потопи и бури с американските военни стратегии за изменение на климата с военни цели …В този военен план е описано подробно завладяването на територии и държави без война по начин, в който важна роля играят освен масовата сеч, също и химикалите пръскани от самолетите им и микровълновата радиация , излъчвана от 5 G военните им оръжия, маскирани като „антени на мобилните оператори“, но всъщност в горепосочения план тяхното разположение и монтиране е изцяло под контрола на Пентагона навсякъде в колониите им, включително България……Откъде мислите дойде болестта по иглолистните дървета, които по едно време бяха почнали масово да изсъхват и измират, лъжейки че се дължало на някъде паразит „корояд“….Убийците ни ни атакуват и с климатични оръжия, не само с биологични и икономически (като контролираната им хиперинфлация и енергийната криза)….

  1. Ако увеличат мощността на 5G в определено населено място, могат по свой избор да унищожат част от населението. Освен това 5G унищожава не само хората, но и всичко живо-растения, животни.

 8. Ако не ни избият с ядрени бомби и вирОси, ще ни избият с екологична катастрофа каза:

  Велинград ще изгубят подземните си води с това обезлесяване, не знам дали си дават сметка за последиците, шумът е най- малкото, което ще им се случи от тая сеч………А температурите навсякъде из страната вече стават убийствени с всеки декар унищожена гора в България, температурите вървят нагоре. Скоро през слез следващите месеци ще почнат спонтанните пожари, вижте какъв изпепеляващ катаклизъм върви от март месец в Индия и Пакистан, птиците умират там във въздуха, както летят от адската температура…..Тук крият тези катаклизми от обезлесяването и на дъждовните гори като цяло, крият го, за да не спира масовото изсичане на горите и на България до последното дърво…. В с. Алино, Самоковско по 10 курса на огромни камиони се правят понякога на ден с трупове на дървета от чисти борови гори, гори унищожени завинаги , а останалата част от гората е в окаяно състояние и болна…….Има сигнал със снимки на сайта спаси гората, отговарят глупости – били разрешили „още 12 курса“ преди година !?!? с трупове на бор, оттогава хиляди курсове изнесоха, като се крият по коларски пътища , избягвайки да минават през площада , както обичат гордо с убитите дървета ( да, дърветата са убивани, защото те са живи организми и държат нас – хората живи; оттук убиването на дърво е равносилно на убиването или най- малко разболяването на човек!)) ….Тази безогледна, варварска, престъпна сеч вървеше години наред при ГЕРБ, още по- страшно става и сега…А в София припадат хора от топлинните шокове в резултат на тези умишлено предизвиквани екологични катастрофи….Няква бесовщина яко тресе хората, които си загубиха акъла….

 9. Попитайте Портних как се унищожават зелените площи и в градовете !!! Такова нещо може да се прави само целенасочено и срещу много пари !
  За да се строят „крайно“необходими не заселени блокове .

 10. „Пак ли ще ме лишите от коментар?“

  Това е най-малкото……
  От Велинград изпълзяха много твари.
  Всички от Велинград отидоха в София!
  Едни станаха журналисти в ТВ, други в Ю Туб.
  Едни дръпнаха от държавата над 500 милиард долара…, други много повече….

  Същите твари решиха да застроят с над 300 хотела собственият си град, плюс софийски и пловдивски перачи на пари основно хора на мистър Д, Костов и Боко тиквето.

  Има няколко „предизвикателства“ пред този красив иначе град:

  1-во във Велинград няма да има вода за самият град до 2023г-2024г за собствени нужди.
  2-ро във Велинград няма да има вода за самите хотели.Всички знаят и всички си траят.
  3-то във Велинград хотелите изкарват луди пари, но не си плащат на обшината таксите! Лесно проверимо е.
  4-то във Велинград НЯМА нито една чешма, нито 1 метър асвалт и нито един училищен чин не са дарени от най-богатите хора изпълзяли от прекрасният Велинград.
  5-то във Велинград, местните хора не дават 5 пари за собственият си град – лесно проверимо.
  Корупцията е толкова голяма, че даже не се крие.
  6-то във Велинград, всеки фен на Бигбрадър, може да се възползва от 24/7 запис на всичко което мърда в хотелите! Особенно в Центъра. Записват ви даже в тоалетните. Аудио и Видео.
  Местните знаят и внимават какво говорят по време на работа. – лесно проверимо.
  Да отидеш на почивка там, е по зле от това да се снимаш за порнхъб, смятайте.
  Нека това инфо бъде полезно на всички които наивно и добронамерено са решили да почиват там.

  Относно дървената мафия – Няма как и 1 дърво да падне в бой за милиони евра, ако от София не кажат: „- давай, сечи смело“.
  1 дърво!
  Най-голямиата шега? Велинград се води „Спа столица на Балканите“ ……… Има табела на центъра, съвсем сериозно всеки може да отиде да я види и да я снима.
  Те там, сериозно го вярват…
  Град който е реална концентрирана гротеска на грабежа в България в последните 30 години…

  1. Много жалко, ако е така, както казвате, а нямам причини да не Ви вярвам! Прекрасен край, прекрасна природа.
   P.S. Слушах по радиото, че в хотелите там имало доста украинци …

 11. даже и да дойде некоя „поръчкова“ патрулка – ше е само да замаже нещата. И в МВР и в горските има яко плъхове/началници, дето мътят целата водица… Дай боже и при тех да падне :“сеч“ – барем си намерат местенцата.

  1. Ако им представят разрешение за сеч, МВР не може да направи нищо и е с вързани ръце.

 12. Тая гора е по-жива, по-истинска и по-ценна от цялата ни политическа измет, взета накуп.
  Освен това дърветата плачат, когато ги отсичат, но не всеки може да ги чуе.
  Разбирате ли, гьонсурати и безбожници?! Или ще ми кажете, че и това са „болни дървета“?!
  Болни има, но не са дърветата.
  („Настроена съм агресивно, защо така изведнъж?!“- Запита се тя…)

 13. То и тук на Витоша е същото, тръгни по пътя за Златните…. кооперациики градят….
  Кой му пука? Кинтите са важни!

 14. Държавата се разпродава, след което се продава и закрива под наименованието България.

 15. Какво очаквате от корнелия нинова . Нали тя се кле че вече няма да се сече и краде…а то се оказа че се краде и сече много повече и безмилостно… алоооо Нинова и министърчеро от сик.. спите ли или яко захлебвате

  1. След намесата на Нинова,само за два месеца цената на един кубик дърва от 100 лв стана 150лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader56940"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/fc82c3993bd1e575e9e7935e29e432c3.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); */?>